کد خبر:۲۷۸۶۷۳
وبلاگ پاسداران

گپ وبلاگی با وزیر فیس‌بوکی

آقای وزیر؛ آیا کسی با «شبکه اجتماعی» مشکل دارد؟ طبیعتاً هر سرویسی چالش‌هایی به همراه خواهد داشت. مگر وقتی یک «وبلاگ» فیل‌تر می‌شود، کسی با وبلاگ نویسی مشکلی دارد؟

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در وبلاگ پاسداران آمده است؛ در نقد دیدگاه‌های مخالف با پالایش پایگاه فیسبوک و پایگاه‌های مشابه، به صراحت و مستقیماً به سراغ دیدگاه‌های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای جنتی می‌رویم تا ببینیم وی با کدام استدلال، اظهارات خود را محکم کرده است و پاسخ‌ها به استدلال‌ها احتمالی چیست.

 

جناب آقای وزیر، چاره‌ای نیست؛ در خصوص چیزی وقتی سماجت به خرج می‌دهید، مجبور می‌شویم کمی، آره دیگه تقریباً همین اندازه، حالا شایدم یکم بیشـــ‌تر، به‌تان توجه کنیم؛ دیگه اینقدر را هم تحمل ندارید؟ تحمل بفرمایید دیگه؛ همین قدر؛ بله؛ قول می‌دهیم خیلی بیشتر نشود.

 

آقای وزیر فرموده‌اند: «فیسبوک شبکه اجتماعی است و من آن را جزو مصادیق مجرمانه نمی‌دانم.»

 

سخن اول: آقای وزیر؛ مگه کسی با «شبکه اجتماعی» مشکلی داشت که فرمودید که از نظر شما «شبکه اجتماعی» مصداق مجرمانه نیست؟ هر سرویسی چالش‌های خودش رو داره، مگر مثلاً وقتی یک «وبلاگ» فیل‌تر می‌شود، کسی با وبلاگ نویسی مشکلی دارد؟ نکند شما جزو همان‌ها هستید که وقتی یک روزنامه براساس تخلف بسته می‌شود می‌گویید این‌ها اصلاً با آزادی بیان و روزنامه نگاران و اهلی قلم مخالفند؟! خدا نکنه؛ نه، فکر نکنم.

 

سخن دوم: حاج‌ آقا، تا اونجا که یادمه شما مسئولیتتان وزیر ارشاده نه نماینده مجلس یا حتی دادستان کل کشور. شما سمتی در تعیین مصادیق مجرمانه جرائم رایانه‌ای ندارید. کلیات را قانون معین کرده و مصادیق را هم کمیته تعیین مصادیق.

 

الان این چی بود گفتید که «من» مصداق مجرمانه نمی‌دانم؟ شما یک نفری فوقش یک نماینده تو کمیته فیلترینگ داری. قانون گذار مجلس که نیستی که.

 

حالا یک سئوال؛ شما اگه این دیدگاه دیدگاه دولت می‌دونی، می‌شه بگی چرا وزیر ارتباطات یه چیز دیگه می‌گه و می‌خاد بره تو شبکه‌های اجتماعی داخلی و با شما اونجوری که دلت می‌خاد هماهنگ نیست؟ بعد، شما که خودت که تنها نیستی. تعداد نماینده‌های شما در کمیته فیلترینگ به اندازه‌ای هست که بدون گفتگو و منطق و فقط با کمک قدرت «تعداد رأی» تا حالا هزار بار باید توانسته باشی مشکل فیسبوک جون رو رفع کرده باشی. نکنه منطق کافی اونجا موجود نبوده و محتاج فشار از پایین و چانه زنی در بالا! هستین؟ شایدم کل ماجرا یه بازی برای پرت کردن حواس مردم از وعده‌های 100 روزه اقتصادی است؟

 

سخن سوم: حالا جناب وزیر بفرمایند وقتی بین فردی در رابطه با یک موضوع قانونی مشخصی نظری متفاوت با مرجع رسمی اظهار نظر در خصوص آن موضوع پیش می‌آید، نظر چه کسی حجت است؟ حالا آیا هرکسی که نظری متفاوت با نظر مرجع قانونی داشت، نه تنها حق دارد ساز رسانه‌ای را کوک کند و داد و بیداد راه بیاندازد که آی داد آی بیداد من مخالفم من قبول ندارم من فلانم من بیسارم؟

 

بعدش هم یعنی از فردا هرکسی حق دارد به نظر خود حتی اگر مخالف با نظر مراجع قانونی بود، هرچقدر زورش رسید عمل کند؟ این موضع‌گیری شما خیلی به نظرم به مذاق آقا دزده خوش بیاد چون با دیدگاه نیروی انتظامی که معتقده خونه شما رو نباید خالی کنه موافق نیست و از نظر ایشون خونه شما جزو املاک و اموال خودش محسوب می‌شه.

 

آقای وزیر ارشاد فرموده‌اند: «باید توجه داشت که بخش‌هایی از سایت‌های اینترنتی نیازی به فیل‌تر کردن ندارند اما به دلیل برخی مشکلات فنی، دسترسی به آن‌ها محدود شده و فیل‌تر می‌شوند. برای مثال سیستم فعلی فیلترینگ برخی واژه‌ها را مشخص و براساس آن سایت‌ها را فیل‌تر می‌کند که این باید اصلاح شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مقاله‌های علمی که به دلیل به کار بردن برخی کلید واژه‌های سامانه فیلترینگ، فیل‌تر می‌شوند، گفت: من طی 3 سال اخیر که به امور تحقیقاتی مشغول بودم با این مشکلات مواجه شده‌ام که باید این موضوع رفع شود.»

 

سخن چهارم: آقای وزیر، برادر، این چه ربطی دارد به فیل‌تر بودن و یا نبودن فیسبوک؟ ممکن است خدای نکرده آدم به فکرهای غلط بیفتد ناخواسته فکر کند شما درصدد آن هستید کل فیلترینگ را بی‌آبرو جلوه بدهید تا به مقصودتان در مورد یک سایت برسید. خدا نکنه... نه؛ از شما بعیده.

 

من که باور نمی‌کنم اصلاً چون همه می‌دونن شما انسانی کاملاً منطقی هستید و به جای رفتن به حواشی، دقیقاً در موضوع صحبت می‌کنید و اهل این جورکارهای غیرمنطقی نیستید؛ پس بهتره این جمله را دیگر تکرار نکنید که بی‌تأثیر است. جان شما!

 

آقای وزیر فرموده‌اند: «امروز انتقال آزاد اطلاعات به راحتی صورت می‌گیرد و ما نیز چاره‌ای جز تسهیل دسترسی آزاد به اطلاعات نداریم و باید از این فضا بهره برداری کنیم.»

 

سخن پنجم: خیلی بی‌انصافی است هرکسی که فکر کند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی آلودگی‌های ماهواره‌ها و پایگاه‌های ضد انقلابی و مستهجن را دهکده جهانی و دنیای آزاد اطلاعات و ممانعت از انتشار این آلودگی‌ها در جامعه را ممانعت از انتقال آزاد اطلاعات نامیده است.

 

هرکس فکر کند آقای جنتی منظورش این است که چرا نمی‌گذارید حتی اگر کسی خواست جاسوسی کند راحت‌تر این کار را کند و انتقال اطلاعات براحتی صورت می‌گیرد و حالا بیایید ساده‌ترش کنیم دروغ می‌گوید؛ می‌گید نه؟ بروید از خود ایشان بپرسید.

 

باباجان سوء تفاهم شده، آقای جنتی وزیر جمهوری اسلامی است. محال است چنین منظوری داشته باشد؛ ایشان از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفته و در امتداد دولت، سوگند خورده است که در راه انقلاب اسلامی و نظام اسلامی باشد.

 

لابد فکر می‌کرده‌اند تو اینترنت فقط چیزهای خوب خوب هست مثل تو فیسبوک که شاید فکر می‌کرده‌اند همه یا اکثریت یا لا اقل نصف ملت با هم سلام علیکم و بچه مثبت هستند و در مورد عاشورا و امام حسین (علیه السلام) دور هم جمع شده‌اند و حرف‌های خوب خوب با هم می‌زنند خب اشکال ندارد، حق بدهید.

 

اشکال نداره؛ خودمون براش توضیح می‌دیم انشاالله دیگه از این احتمالات مطرح نشه؛ ایشان تا الان شاید فکر می‌کرده‌اند در اینترنت محتوای ناسالم وجود ندارد و هرچه هست، اطلاعات است و باید بگذاریم بریزه تو سر و صورت مردم. حالا اشکال نداره. خودمون ایشون رو در جریان می‌گذاریم نگرانی نداره که. ندونستن که عیب نیست نپرسیدن عیبه. چیه اینجوری نگاه می‌کنین؟

 

آقای وزیر فرمودند: «در حوزه شبکه‌های تلویزیونی ایجاد پارازیت، ممانعت از دسترسی به شبکه‌های ماهواره‌ای و نصب دیش و ریسیور نمی‌تواند تأثیرگذار باشد.»

 

سخن ششم: وزیر! اینم جواب نداده؟ عجبا، پس چرا اینقده این شبکه‌های ماهواره‌ای ناراحتند سر و صدا می‌کنند و رفقای خارجی‌شون از نقض قانون و پخش پارازیت شکایت می‌کنن؟ می‌گم نکنه این قضیه جواب ندادنا، واسه اینه که کسی نیومده جواب‌ها رو به شما بگه؟

 

شما اینجوری ممکنه صدای اهل فن رو هم در بیاری برادر. از ما گفتن! اما می‌گما، یکی بود قبلاً شما شاید یادت نمی‌اد حالا، مال دوره جوونیای ما بود، یکی بود اسمش، مهاجرانی بود، جای شما وزیر همین وزارتخونه بود در مورد همین سایت‌های نظارتی و پالایشی همین موضوع ماهواره هم نظر مثل شما داشت. مواظب باش کاغذهای اون رو میز جا نمونده باشه اشتباهی خدای ناکرده از روی اون‌ها خونده باشی.

 

و در ‌‌نهایت:

حاجی... یک بررسی کن ببین قضیه چیه... مجری تلویزیون اینو می‌گه، بازیگر سینما اینو می‌گه، قاضی متخصص جرائم رایانه‌ای اینو می‌گه، پلیس اینو می‌گه، متخصص فناوری اطلاعات اینو می‌گه، آدم زرنگ سیاسی قدیمی کارکشته اینو می‌گه، مراجع طراز اول تقلید اینو می‌گن، وزیر مربوطه اینو و اینو می‌گه. اما... شما، فقط جناب شما، اونو می‌گی؛ شما چرا اونو می‌گی؟ نمی‌دونم؛ خودت می‌دونی؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار