به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، چند سالی است سینمای غرب در تلاش است با تولید آثار سینمایی و سریال سازی ذائقه و سلیقه مخاطب ایرانی را تغییر داده و تحت تاثیر قراردهد.
راه اندازی شبکههایی چون GEM TV یا Farsi1 و دهها شبکه ماهوارهای فارسی زبان و پخش آثار سینمایی دوبله شده که عمدتا با موضوع و محوریت «خیانت» است از نمونه اقداماتی است که با صرف هزینههای میلیارد دلاری برای تغییر ذائقه مخاطب ایرانی هزینه شده است.
اما از سویی دیگر کم رونقی فروش سینمای ایران باعث شده تا برخی سینماگران برای جبران این کم رونقی به تقلید از این شبکهها به سراغ موضوعات حساسیت برانگیز رفته تا با انتخاب سوژههای ساختارشکنانه مانند «خیانت» جبران مافات کنند!
اما از آنجا که فضای چنین قصههایی، کاملا متفاوت با سبک زندگی ایرانی و در تضاد با زندگی قاطبه مردم است و معمولا خانوادهها در هر سطحی با آن مخالفند، محاسبات اینگونه فیلمسازان در فروش آنچنانی! بهم میریزد و برای فروش دست به اقدامات دیگر میزنند.
بنابراین گزارش، این فیلمسازان معمولا غیر از طراحی سناریو برای ساخت فیلم، سناریویی هم برای زمان اکران طراحی میکنند تا باتحریک احساسات مردم و مخالفت مردم با اکران چنین فیلمهایی در جامعه اسلامی، جنجال سازی و جریان سازی راه بیفتد و فروش فیلم از روی حس کنجکاوی افزایش پیدا کند.
اما نکته اینجاست که بر خلاف تصور سازندگان فیلم، فروش آنچنانی نصیب آنها نخواهد شد چرا که اینگونه جنجال سازی اگر چه آغاز اکران را با فروش قابل توجه مواجه میکند اما محتوای پوشالی و مغایر با سبک زندگی ایرانی اسلامی منجر به ضد تبلیغ شده و پس از مدتی فروش فیلم روند نزولی به خود میگیرد.
شکست فیلمهای تجاری همچون «من مادر هستم»، «پرتقال خونی»، «برف روی کاجها» و دهها فیلم دیگر نمونههای شاخصی از این روند است که با شکست مواجه شده و اندک فروش آنها نیز در سایه همین جنجال سازی هاست.
این وضعیت درحالی است که معمولا جشنواره فیلم فجر ویترینی از این فیلمهاست که قرار است وضعیت اکران سال آتی بعد از هر جشنواره را مشخص کند! و اتفاقا برخی از این حاشیهها در همین جشنواره رقم میخورد.
به گزارش جهان، در همین رابطه نیز شنیده شده که یکی از مدیران این جشنواره در محافل خصوصی اذعان داشته که امسال محدودیتی برای انتخاب فیلمهایی با موضوع خیانت وجود ندارد.
همچنین این مدیر سینمایی از نبودن محدودیت درانتخاب فیلمهایی با موضوع حقوق زنان و یا موضوعات سیاسی خاص سخن گفته و تاکید کرده که فیلمسازان خیالشان از این بابت راحت باشد!
همچنین گفته میشود مدیران برگزاری جشنواره فیلم فجر از وزیر ارشاد خواستهاند سهمیه ارگانهای مذهبی را که به عنوان میهمان و ناظر در جشنواره شرکت میکنند رادر یک سینمای مستقل تجمیع کنند تا به قول آنها طیفهای دارای سلیقه و نگاه خاص در کنار سینماگران حضورنداشته باشند!
منبع: جهان نیوز