«دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان نیز با اظهار نظری در این باره خطاب به اعضای پارلمان گفت: هر فردی که نظاره گر اقدامات وحشیانه معترضین است، این سوال را می پرسد که چگونه این افراد از طریق شبکه های اجتماعی اعتراضات خود را سامان دادند.
کامرون ادامه داد: معترضین با نوشتن پیام در شبکه های اجتماعی از جمله فیسبوک، توئیتر و استفاده از گوشی بلک بری، زمان و مکان تظاهرات را تعیین میکردند بنابراین پس از آغاز این ناآرامی ها قوانین مربوط به اینترنت موضوع مهمی شد که در محافل سیاسی انگلیس بارها از آن سخن به میان آمده است.
کامرون در پایان گفت: او در حال حاضر بهدنبال این است که در مورد ارتباط مردم با این سایت ها تصمیم گیری کند و شاید این ارتباط را قطع نماید. وی اعلام کرد که این اقدام درحالی ممکن است صورت بگیرد که ما می دانیم این شبکه ها عامل توطئه، خشونت، اختلال و جنایت می باشند.
فیس بوک، توییتر و ریم از جمله شرکت هایی بودند که مذاکره با سران آنها با توجه به کارکردشان در اعتراضات آن سال قطعی شد.
فیس بوک نیز وقتی تمام این اعتراضات را دید با صدور اطلاعیه ای از درخواست های نخست وزیر و وزیر کشور انگلستان پشتیبانی کرد و از آمادگی خود برای مشاوره با آنها خبر داد و شرکت RIM هم گفت: از قوانین این کشور در زمینه نقض حریم شخصی و در حوزه جرائم اینترنتی و مخابراتی به طور کامل تبعیت خواهد کرد.
در تازه ترین خبر نیز فیس بوک اعلام کرده در حال طراحی ابزاری برای جلوگیری از تکرار رویدادهای نظیر اتفاقات لندن و سازماندهی اعتراضات از طریق این سایت است.
همهی اینها را گفتیم تا به اینجا برسیم که تمام شبکههای اجتماعی بیگانه همواره نقش خود در آشوب و اختلال در کشورها را به خوبی ایفا کرده اند. البته نقشی که به ضرر خود شبکه ها تمام نشوند چرا که این شبکه ها به طور کامل از طرف دولت امریکا حمایت مالی میشوند و حتی اگر بخواهند هم نمیتوانند کاری بر خلاف میل آنها انجام دهند.
حکایت یک بام و دو هواست: اغتشاشات ایران آزادی بیان است و اغتشاشات انگلستان، جرم و اقدام علیه امنیت این کشور، استفاده از شبکه های اجتماعی در ایران، نشان دهنده آزادی بیان، اما در انگلستان، کاری مجرمانه و شایسته حبس و دستگیری، حضور جوانان ایرانی در خیابان ها، نشانه دمکراسی خواهی و حضور جوانان انگلیسی، نشانه آشوب و بلوا!