کد خبر:۲۸۰۲۳۷
آزمون صدا و سیما در مواجهه با دولت یازدهم

حکایت رعبی که دولت یازدهم در صدا و سیما ایجاد کرده‌ است

استمرار موضع کنونی رسانه ملی در مواجهه با دولت یازدهم، تصویر این رسانه را مخدوش خواهد کرد، چراکه هر سیستم همواره با طرح و بیان انتقادات و نقاط ضعف است ...
حکایت رعبی که دولت یازدهم در صدا و سیما ایجاد کرده‌ است

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - زینب افراخته؛  تلویزیون در ایران، پرمخاطب ترین رسانه در سراسر کشور است. شاید برخی گمان کنند گروه هایی از ساکنان پایتخت و شهرهای بزرگ،کمتر بیننده تلویزیون جمهوری اسلامی باشند اما در یک ارزیابی کلی، همچنان تلویزیون در صدر انتخاب های رسانه ای اکثریت مردم این سرزمین قرار دارد. بنابراین رسالت صدا و سیما به مثابه یکی از تاثیر گذارترین و حساس ترین نهادهای نظام، بی اندازه سنگین است.

 

مردم ما اخبار سیاسی را از تلویزیون پیگیری می کنند. از این رو عملکرد صدا و سیما در حوزه مسائل سیاسی باید بسیار سنجیده، پخته و اصولی باشد. اما به نظر می رسد صدا و سیما در مقاطع حساس سیاسی،دچار سردرگمی شده و عاجز از اتخاذ یک مشی صحیح و عاقلانه است.بررسی عملکرد صدا و سیما در سه مقطع سیاسی پراهمیتِ سال های اخیر،می تواند گواهی بر این مدعا باشد.
 
مقطع اول: در روزهای بعد از 22 خرداد سال 88،خیابان های تهران شاهد حضور جماعتی از رای دهنده گانی بود که به القای عده ای وطن فروش،گمان می کردند در انتخابات تقلب و رای آنان دزدیده شده است.
 
اما در همان روزهای نخست ایام فتنه،صدا و سیما به میان مردم نرفت تا از آن ها بپرسد حرفشان چیست؟تلویزیون در آن روزها یا سکوت کرده بود و یا از نشان دادن مردمی که بدون هیچ عنادی با نظام،به نتیجه انتخابات اعتراض داشتند خودداری می کرد.این رفتار صدا و سیما باعث شد گروهی از مردمی که حقیقتا سوال داشتند،اعتمادشان از رسانه ملی سلب شود و به سمت رسانه های فریبکاری چون بی بی سی فارسی و VOA  کوچ داده شوند.
 
هرچند این رویه غلط پس از مدت کوتاهی اصلاح شد و بعد از هوشیار شدن مسئولین صداوسیما در همان ایام اقدامات سازنده و غیرانفعالی صدا و سیما در بسیاری از بزنگاه ها موجب موج آفرینی های مبارک شد.
 
نشان دادن بسیاری از جرائم و خبائث اصحاب فتنه همچون پخش تصاویر پاره کردن عکس حضرت امام(ره) در جهت شناساندن ماهیت این جریان به مردم، نمایش مستند "شاخص" در بحبوبه ایام فتنه که نقش موثری در تبیین مبانی گفتمان امام (ره) و انقلاب داشت و در نهایت امر اطلاع رسانی به موقع و روشنگری دقیق نسبت به ماجرای عاشورای سال 88 که زمینه ساز خلق حماسه 9 دی توسط مردم شد از جمله اقدامات شایسته صدا و سیما در آن ایام بود.
 
مقطع دوم: در حالی که مدت ها بود رسانه های مختلف در سراسر جهان به پوشش ناآرامی ها در سوریه می پرداختند، صدا و سیما با سکوت مطلق در مقابل آنچه در سوریه می گذشت،بار دیگر باعث شد تا مردم به این رسانه بدگمان شوند.گویا مدیران تلویزیون نمی دانند اگر به مسئله ای نپردازند،مردم منتظر آنان نمی مانند و خوراک رسانه ای شان را از منابع دیگر تامین می کنند و در این میانه این تنها تلویزیون است که متضرر می شود.سکوت ابتدایی صدا و سیما در بحران سوریه و زبان گشودنش بعد از مدت ها، ثابت کرد که تلویزیون این بار هم در مواجهه با یک اتفاق مهم سیاسی دچار سردرگمی بود و نتوانست به موقع مشی صحیحی را به کار بندد.
 
مقطع سوم: پس از استقرار دولت یازدهم،حل و فصل پرونده هسته ای ایران و در ذیل آن،مذاکره با آمریکا،به مهم ترین مسئله سیاسی کشور تبدیل شد.اما صدا و سیما در قبال عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجی،موضع تعریف و تمجید را برگزید.در خلال حضور دکتر روحانی و هیئت ایرانی در نیویورک،تلویزیون با ادبیاتی کاملا تحسین آمیز به این سفر پرداخت.سفری که تنها چند روز پس از آن،رهبر انقلاب،برخی اقدامات انجام گرفته در آن را نا به جا خواندند.پس از مذاکرات ژنو هم تلویزیون با حال و هوایی سرخوشانه و ذوق زده،توافق ژنو را چونان یک فتح الفتوح بازنمایی کرده و به پرپایی جشن ملی در این رسانه پرداخت.موضعی که نه تنها در اخبار و برنامه های سیاسی جریان داشت بلکه به تمامی برنامه ها و شبکه های تلویزیون کشیده شد.
 
البته رویکرد حمایتی صدا و سیما نسبت به دولت یازدهم تنها در حوزه سیاست خارجی خلاصه نمی شود.این روزها شاهدیم که تلویزیون حتی در ارائه گزارش صد روزه رییس جمهور و پرداخت به آنچه در عرصه های گوناگون در این سه ماه در کشور رقم خورده نیز، دچار انفعال است.گزارش صد روزه دکتر روحانی تبدیل به یک شب نشینی بی مخاطره با مجریان دست چین شده ی دفتر رییس جمهور می شود و در باقی گفتگوهای تلویزیونی با وزرا هم ، چالشی اتفاق نمی افتد.
 
به نظر می رسد رفتار کنونی صدا و سیما تا حدودی ناشی از رعبی است که برخوردها و حملات شخص رییس جمهور و وابستگان دولت به صدا و سیما،ایجاد کرده است. آقای روحانی چه قبل از پیروزی در انتخابات و چه پس از آن،انتقادات شدیدی را به تلویزیون وارد کردند.صحبت های ایشان در دوران مبارزات انتخاباتی،در برنامه "گفتگوی ویژه خبری" که تلویزیون را عامل توهین به بزرگان و دلسوزان نظام!! دانستند و همچنین گله از صدا و سیما در شب ارائه گزارش صد روزه و ... از مصادیق این حملات است.اصحاب دولت نیز همواره تیغ تیز کلامشان را خرج صدا و سیما کرده اند.لحن تحیر آمیز و بی سابقه حسام الدین آشنا؛مشاور رییس جمهور،در "گفتگوی ویژه خبری" که تلویزیون را به عذر خواهی از دولت امر کرده بود از یادها نمی رود.
 
اما قطعا نباید عوامل دیگر را در چرایی عملکرد کنونی تلویزیون نادیده گرفت.ذوق زدگی بخشی از بدنه صدا و سیما از روی کار آمدن تفکری که این دولت آن را نمایندگی می کند،ناگزیر خود را بر آنتن نشان می دهد.
 
ما صدا و سیما را رسانه ای انقلابی می دانیم.رسانه ای که همواره فارغ از مواضع حزبی و جناحی یار ولایت و همراه مردم بوده و از این روست که معتقدیم استمرار موضع کنونی تلویزیون در مواجهه با دولت یازدهم،تصویر این رسانه را مخدوش و جایگاه این نهاد ارزشی را در پیشگاه ملت متزلزل خواهد کرد.حتی باید گفت که این رفتار منفعلانه در طولانی مدت،به سود خود دولت هم نخواهد بود چرا که هر سیستم و ساختار مدیریتی همواره با طرح و بیان انتقادات و نقاط ضعف است که قادر به اصلاح و ترمیم خویش می شود و در مسیر پویایی قدم بر می دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ايراني
-
۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۴
ضمن تشکر از حقايقي که ذکر شد بعضي از مجريان صدا وسيما هم دراجراي امور نان رابه نرخ روز ميخورند وآن رسالت خودرا فراموش ميکنند.متاسفام!!!
98
6
کيان
-
۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۳
::
به کجا داريم کشيده ميشيم .......... ! پس اعتدال و عقلانيت چي ميشه ؟!!...
::
63
8
محسن
-
۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۳
نسل کشي مدرن!!!
لازم نيست شما را بکشيم
چون اصلا به وجود نمياييد
40
8
ابوالفضل
۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۴
دمت گرم. جملت زياد به جا نبود ولي خيلي قشنگ بود.واسه کس خاصيه؟
مهدي نخعي
-
۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۹
عالي بود احسا بيگتاش هم نظرش اينه مهدي نخعي هم همين طور هوتک هم همينطور
4
2
بدون نام
-
۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۹
دقيقا موافقم
من هم چندي قبل مطلب مشابهي داشته ام
13
2
بدون نام
-
۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۵
سلام
کاملا درسته اما خدايي تلويزيون چقدر هواي رئيس جمهور قبلي رو داشت؟
چرا اينو نمي گين؟
9
31
وحيد
۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۸
ببين يه موقع هواداري به حقه ولي يه موقع از ترس .بصيرت به هميمن ميگن ديه.
علي
۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۴
آقا وحيد ببخش اشتباهي منفي دادم!!
حرفت درسته!!!
محمد مهدي
-
۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۶:۱۳
متاسفانه مديران ارشد تلوزيون افراد انقلابي نيستند
و حتي از ريسمان سياه و سفيد هم ميتر سند
مگر روحاني ترس دارد
روحاني که خودش از خيلي ها از جمله آمريکا و غرب دارد حساب ميبرد
مديران عزيز صدا سيما بدانند که در قبال اين انقلاب مسول هستند اگر عرضه مديريت به سبک انقلابي ندارند بهتر است پست را اشغال نکنند ،اسراف مگر شاخ و دم دارد
52
14
رفيق
۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۱
تو اين چند سال اخير معلوم شد که هاشمي تو صدا وسيما هم دخالت داره.
علي
۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۲
دوست عزيز ، افرادي که بدون بليط سوار اتوبوس دولت شده بودن و بايد پياده ميشدند به حدي رسيده بودن که قطار هم پاسخگو نبود!!! بعد انتظار داري مديران نترسن؟!!
درضمن، متاسفانه حرفتون درباره ترس دولت درسته ، و اخمي که بايد به سمت دشمن باشه به طرف منتقدين دلسوز و مردم حق طلب شده
زينب کرمي نژاد
-
۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۷
سلام خانم افراخته عزيز
خدارو شکر که هنوز هم ذهن فعال شما مشغول کنکاش در فضاي سياسي و آسيب شناسي به جا و سازنده است.
خدا حفظت کنه خانوم
23
4
s.z
-
۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۹
امام خميني(ره):صداوسيما دانشگاه است.
تو اين دانشگاه چه افرادي رو ميخوايد به بار بياريد؟؟؟؟
28
1
پارسا
-
۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۵
شايد مشکل، بودجه صدا و سيما باشد که تحت نظر دولته و جاي آن دارد که وکلاي مردم در مجلس طرحي تصويب کنند که بودجه صدا و سيما مستقل از دولت باشد تا آنها مجبور نشن به خاط بودجه تن به خواسته هاي دولت هاي مختلف بدن و در نتيجه استقلال و عزت و بيان حق و حقيقت را فداي آن کنند و به تملق و تأييد کردن بي چون و چراي سياست هاي غلط دست بزنند. اين رويه فعلي که صدا و سيما در دولت يازدهم در پيش گرفته واقعا تأسف آور است. مرد واقعي! آزادگي، عزت، استقلال، وظيفه انقلابي و ديني و راستگويي خود را نبايد قرباني بودجه و پول کند.
23
5
f
۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
نه عزيز،کجا بودجه اش دست دولته؟؟ميدوني چه پولي از تبليغ کرم سوسک و ... در ميارن؟؟؟پول ندارن هي تند و تند سريالاي آبکي 150 قسمتي ميسازن؟؟
هموطن
-
۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۴
باسلام و تشکر از مطلب بجاتون!
جدا اين شبها وقتي تلوزيون ميبينم ،حس ميکنم پاي "رسانه روابط عمومي دولت" نشستم،نه "رسانه ملي"!!!متاسفم براي" رسانه مثلا ملي "که نقش "بيطرفي" و "نماينده تمام مل"ت بودنش به کل بفراموشي سپرده و در هر مقطعي به سمتي ميل ميکند ،اون از سال 88 و اينم از اوضاع اينروزها!بيچاره ملت!!
29
6
علي
۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۵
خب مشخصه که افراد صدا سيما از استانداري يا رياست دانشگاه ها گردن کلفت تر نيستن!!
و مطمئنا افراد دلسوز زيادي کله پا شدن!!!
ولي هنوز هم فکر ميکنم دلسوز براي اين وطن پيدا ميشه
يک بنده خدا
-
۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۱
چه عجب بالاخره بعد از سه چهار ماه بالاخره يکي يکي صداش در اومد... هرچند بعيد ميدونم کاري از پيش ببره، بالاخره رسانه دست افراد ديگري است
12
4
سيد
-
۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۴
به نظر من علاوه بر ترس مديران بدن? صدا و سيما هم مشکل داره عبارتهايي که مجريهاي برنامه هاي عامه پسند به کار ميبرن جالب توجه: سالها بود تشنه اين ادبيات بوديم، يا : ديديد مردم چقدر اميد پيدا کردن، ديگه با هم تو خيابون دعوا نمي کنن! از اين جور حرفا که تازه آدم فکر مي کنه تا حالا تو سياهي زمستون بوده!
16
3
علي
-
۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۶
صدا و سيماي مردم باشيد
بيدار باشيد و نترس
ما هميشه پشتيبانتان هستيم...
10
0
سيد
۰۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۰
فيلم تعليق شدن انرژي هسته تي معلوم ميکنه کي وحشت داره و دروغ ميگه
رهگذر
-
۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۷
در هر سازمان وهر اداره اي مدير ارشد ان سازمان ويا اداره نان را به نرخ روز بخرد وفقط فکر تحريف وتمجيد از خودش باشد عاقبتي بهتر از اين نخواهد داشت
2
0
smm
-
۰۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸
دستشون درد نکنه رسانه هراسي
1
1
smm
-
۰۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸
رسانه هراسي
1
2
محمد_ت
۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۲
يکبارديگه بدون غرض ومرض گزارش وبخون.
حميدرضا
-
۰۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۷
به نظر من مهمترين عامل رويه سازمان در مقابل دولت ها بودجه است . اين نکته ي خيلي مهميه . ببينيد وقتي بودجه در اختيار يه تفکر خاص باشه تخصيص اونم به افرادي مي رسه که اون تفکر رو تبليغ يا رواييش بکنن.در دولت قبل البته بجهت اينکه بيشتر با بدنه مردم و روشنفکري تا مدتي نزديک بود همه اونو تبليغ مي کردن و در اين دوره البته بيشتر جنبه مالي و کاناليزه شده تر و لي باز همون رويه رو داره . با اين تفاوت که تو اين دوره سرمايه دارا که اقليتن دارن فکرشونو با پول و استفاده از چهره ها و تصاوير جذابتر و روشنفکرانه تر انتقال مي دن .خوب تواين بين رسانه ي ملي تنها يک حامي ميتونه داشته باشه اونم ملته . اگه ما توجامعه درست انتقاد کنيم رسانه ملي ناچاره صداي مردومو نشون بده. البته بايد مراقب بود که سازنده هاي صداي مردم نواي نردومو از ني خودشون ندمن . اين ديگه کار برادر ضرغاميه که نشون داده زياد از دولتي ها حساب ميبره.
4
0
محسن طوسي
-
۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۴
البته در مورد گزارش صد روزه مصاحبه مجري هاي منتخب بود با رئيس جمهور منتخب پيرامون سوال هاي منتخب خيلي شيک وفانتزي در فضاي گل وبلبل پس از انتخابات اما روي ديگر سکه اينست که الان فصل درو نيست که اقاي رئيس جمهور منتقدان را درو کند بلکه تک تيراندازهاي منتقد زن دولت تدبير واميد هر صداي مخالفي که از آن احساس خطر کنند خاموش خواهند کرد
8
0
صدروزآبادي
-
۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹
در زمان احمدي نژاد کسي از او سوال مي کرد که به تمام امور تاحدودي مسلط بود. الان چند نفر رو آورده بودن که حرف زدن عادي بلد نبودن چه برسه از سياست و اقتصاد و...
5
1
بدون نام
-
۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۹
سلام
آقاي شهيدي فر كه در تمجيد از رئيس جمهور كولاك كرد... از بس از روحاني تعريف كرد كه ديگه طاقت نياوردمو تلوزيون و خاموش كردم ...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار