گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ انتخابات ریاست فدراسیونهای ورزشی در حالی برگزار می شود که برخی بازنشستهها لابی فعالی را برای باقی ماندن در پست های خود شروع کرده اند!
ماه گذشته سازمان بازرسی کل کشور در نامهای به وزارت ورزش تاکید کرد، با توجه به آغاز دور جدید برگزاری مجامع انتخاباتی و ثبتنام از کاندیداهای احراز پست ریاست فدراسیون های ورزشی، قانون ممنوعیت حضور مدیران بازنشسته و دو شغله در پستهای مختلف فدراسیون باید رعایت شود.
اما برخلاف انتظارها ثبت نام از کاندیداهای حضور در ریاست فدراسیون ها در حالی آغاز شد که برخی از کاندیداها بازنشسته بودند و حضور آنها در انتخابات مستلزم داشتن مجوز هیئت دولت بود.
در ابتدا برخی از کاندیداها برای گرفتن مجوز راهی وزارت ورزش و جوانان شدند تا بتوانند به صورت قانونی وارد میدان انتخابات شوند، اما به نظر می رسد وزارت ورزش در انتخاب افراد به صورت گزینشی عمل کرد.
در همین سه انتخاب فدراسیونی که انجام شد، بهرام شفیع، رئیس فدراسیون هاکی که جزو افراد بازنشسته محسوب می شود از حضور قانونی خود در انتخابات فدراسیون هاکی صحبت کرد تا موضوع گزینشی بودن مجوزها بیش از پیش پررنگ شود.
از طرف دیگر ساوه شمشکی، رئیس فدراسیون اسکی و شعاعی، سرپرست فدراسیون کوهنوردی با وجود تلاش برای کسب مجوز از دولت، ناکام ماندند که در نهایت شعاعی از حضور در انتخابات انصراف داد و ساوه شمشکی از قدرت خود در فدراسیون برای بر هم زدن مجمع استفاده کرد.
البته در رابطه با حضور ساوه شمشکی در فدراسیون اسکی هم حرف و حدیث های زیادی وجود داشت و عدم صدور مجوز برای وی نیز چندان غیر منطقی به نظر نمی رسید؛ چرا که سایه سنگین خانواده ساوه شمشکی باعث شد تا هر گونه تغییر یا اصلاحی در این ورزش با مانع مواجه شود.
در حال حاضر مرتضی ساوه شمشکی، رئیس کمیته آموزش و رئیس هیئت اسکی استان تهران، برادر رئیس فدراسیون است؛ همسر موسی ساوه شمشکی، دیگر برادر رئیس یعنی مهین ساوه شمشکی مربی تیم ملی بانوان است و برادر مهین ساوه شمشکی یعنی علی داد ساوه شمشکی، مربی تیم ملی آقایان است.
جالب تر اینکه آقازاده بزرگ آقای رئیس یعنی بهرام ساوه شمشکی به عنوان رئیس کمیته بین الملل و نماینده فدراسیون جهانی اسکی مشغول به کار است. البته پسر کوچک تر آقای رئیس یعنی حامد ساوه شمشکی نیز به عضویت تیم اسکی اعزامی به مسابقات جهانی دانشجویان نایل آمد.
با این شرایط ورود سازمان بازرسی به موضوع این انتخابات و عدم صدور مجوز برای وی چندان هم غیرمعقول به نظر نمی رسد، اما جالب اینجاست که روسای هیئت های استانی فدراسیون اسکی که برخی از آنها اخیراً منصوب شده اند امروز در اقدامی که به گفته ساوه شمشکی از آن بی خبر بوده است، انتخابات را لغو کردند تا فشارها را بر وزارت ورزش برای دادن مجوز بیشتر کنند.
با این شرایط باید دید که وزارت ورزش چه تصمیم جدیدی در خصوص این فدراسیون خواهد گرفت.
آنچه از صدور مجوزها و حضور بازنشسته ها در انتخابات فدراسیون ها مشخص است و آن طور که از وجود مافیا در برخی از فدراسیون ها به گوش می رسد، در کنار برخی انتخاب های گزینشی وزارت ورزش، برخی افراد نیز از قدرت خود استفاده می کنند تا جایگاه خود را در ورزش حفظ کنند؛ به نظر می رسد موضوع چیدمان افراد در بخش های مختلف ورزش همچنان وجود دارد؛ چیدمان هایی که از انتخابات فدراسیون ها آغاز شده و در نهایت رئیس کمیته ملی المپیک را انتخاب خواهد کرد.