به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» مصطفی کریمیان اقبال در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری با اشاره به تعریف فناوری و علم افزود: اگر تصور شود که با در معرض نمایش قرار دادن دستاوردها به نتیجه نهایی رسیده ایم راه را به بیراهه رفته ایم.
مدیرکل دفتر فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری با تاکید بر حضور بخش خصوصی در نمایشگاه هفته پژوهش اظهار داشت: در صورت حضور بخش خصوصی وزارتخانه ها و بخش های صنایع کشور بر این نوع نمایشگاه ها قادر خواهیم بود تا معاملات بیشتری در حوزه فناوری داشته باشیم.
وی با اشاره به برخی تاکیدات در زمینه ایجاد دانشگاه های نسل سوم به برخی از شاخص های دانشگاه نسل سوم اشاره کرد و ادامه داد: یکی از شاخص های رسیدن به دانشگاه نسل سوم آن است که این دانشگاه ها بتوانند شرکت های دانش بنیان ایجاد کنند.
کریمیان اقبال با اشاره به عملکرد برخی از دانشگاه های بزرگ دنیا یادآور شد: یکی از افتخارات دانشگاه MIT ایجاد شرکت های دانش بنیان است.
مدیرکل دفتر فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری استقلال مالی را از دیگر مشخصه های دانشگاه نسل سوم نام برد و یادآور شد: دانشگاه نسل سوم دارای استقلال مالی است و تحت تاثیر نوسانات بازار قرار نمی گیرند و در حوزه های آموزشی و فناوری نیز وضعیت پایداری دارند.
کریمیان اقبال همچنین اختیار دادن به اساتید دانشگاه ها را از دیگر مشخصه های دانشگاه نسل سوم ذکر کرد و ادامه داد: علاوه بر این دانشگاه های نسل سوم دفاتری برای تجاری سازی فناوری ها دارند. در حال حاضر یکی از اساتید کشور موفق به تولید حشره کش بیولوژیکی شده اند ولی برای تجاریسازی آن نیاز به کمک هایی دارند که بخش تجاری سازی فناوری نیز در دانشگاه های ما دیده نشده است.
وی با بیان اینکه دستاوردهای علمی و پژوهشی می تواند ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد، ادامه داد: کشور نروژ در چند سال اخیر موفق به کشف منابع نفتی شد، ولی در حال حاضر درآمد اصلی این کشور ناشی از فناوری های حوزه نفت است و در این زمینه حرف اول را در دنیا می زند که این امر نیز با کمک مراکز پژوهشی و دانشگاهی نیز محقق شده است.