مدیر کل آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو از آمادگی 40 پروژه برای تجاری سازی در این وزارت خانه خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»،حسین بنکداری، مدیر کل آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو عصر امروز در دومین اجلاس مدیران تحقیق، توسعه و فن آوری، گفت:در دومین اجلاس مدیران تحقیق، توسعه و فناوری، ضمن بیان سیاستهای کلی و کلان کشوری همزمان با در نظر گرفتن برنامه پنجم توسعه، نگاهی بر سند چشم انداز در کل کشور داشتیم و همچنین به بررسی استراتژیهای وزارت نیرو در این ارتباط پرداختیم.
وی در ادامه ضمن اشاره به بررسی راهکارهای به کار گرفته شده در وزارت نیرو برای تحقق اهداف مرتبط با تحقیق و توسعه در کشور ادامه داد: خوشبختانه در کنار محورهایی که از آن صحبت کردیم وعلاوه بر آن اقداماتی که در راستای ایجاد مراکز رشد فناوری در کشور انجام شده است، پروژههای کلان ملی در دست اجرا در وزارت نیرو نیز مورد بررسی قرار گرفت، در این اجلاس، بررسی شد که چگونه میتوانیم محورهای تحقیق و توسعه در کشور را منتج به ایجاد فناوری و تجاری سازی فناوری کنیم.
مدیر کل آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو در ادامه درباره مشکلات موجود در زمینه تحقیقات و فناوری در کشور افزود:در این مقطع زمانی در کشور به این نتیجه رسیدهایم که ساختار پژوهش در کشور نیازمند باز بینی است، این مسئله به ویژه در صنعت آب و برق بیشتر به چشم میآید.
به گفته وی، ضمن توجه به تعدد و تکثر پروژهها در وزارت نیرو باید به دنبال بررسی زیر ساختهای لازم باشیم، اینکه آیا راهکار درست، فعالیت مراکز پژوهشی به عنوان فعالان پروژههای تحقیقاتی است؟ و یا اینکه در کشور نیاز به تأسیس سازمانی با عنوان مدیریت تحقیقات هستیم؛ از دیگر مواردی است که باید به عنوان یک مشکل با آن برخورد شده و در اجلاسهایی از این دست در ارتباط با آنها بررسیها لازم انجام شود.
بنکداری ادامه داد: در مجموعه وزارت نیرو دو بازوی قدرتمند پژوهشی وجود دارد، پژوهشگاه نیرو با بیش از 200 عضو در هیئت علمی خود و مؤسسه تحقیقات آب که امکانات ازمایشگاهی بسیار مجهز و خوبی را دارد و سالهای متمادی توانسته است تا نیازهای صنعت را برآورده کند.
وی تأکید کرد: وزارت نیرو در زمینه تجاری سازی بسیار موفق عمل کرده است، بیش از 40 پروژه آماده تجاری سازی در این وزارت خانه وجود دارد که حتی در برخی موارد برای آنها مناقصه هم برگزار شده است.
مدیر کل آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو در پایان ضمن اشاره به روابط مثبت و راهبردی مجلس و وزارت نیرو در ارتباط با بسط و توسعه پروژههای تحقیقاتی گفت: باور استفاده از تمامی ظرفیت و توان کشور در پژوهش باور مشترک میان وزارت خانه و مجلس است، توانایی دانشگاهها و تمامی مراکز تحقیقاتی در این زمینه باید به کار گرفته شود.
دومین اجلاس مدیران، تحقیق توسعه و فناوری عصر امروز با تقدیر از شرکت های برتر در سالن همایش های امام خمینی (ره) در دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی به کار خود پایان می دهد.