کد خبر:۲۸۰۹۸۶
معاون پژوهشی وزارت علوم:

وزارت علوم توجه خاصی به امر تجاری سازی تحقیقات دارد

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه این وزارتخانه پایگاه اصلی تولید و اشاعه دانش و فناوری است گفت: وزارت علوم به تجاری سازی تحقیقات توجه خاصی دارد.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» وحید احمدی صبح امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با بیان اینکه ساختار اقتصادی دنیای امروز با گذشته به طور اساسی تفاوت دارد اظهار داشت: زیرساخت‌های سخت‌افزاری و دارایی‌های مشهودی که تا دیروز در یک بنگاه اقتصادی نقش تعیین‌کننده داشتند جای خود را به نوآوری، ابداع، خلق محصولات جدید و دارایی‌های نرم‌افزار داده‌اند.


وی افزود: به همین دلیل کشورهای که سهم قابل ملاحظه‌ای از تولید علم وفناوری جهان را به خود اختصاص داده‌اند از نظر صنعتی توسعه یافته و در عرصه بین‌المللی از توان اقتصادی و سیاسی بالاتری برخوردار هستند.


معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه گفت: در دنیای کنونی رابطه سرمایه‌گذاری در تحقیقات و تولید علم با توان اقتصادی و سیاسی کشورها یک رابطه مستقیم است، به کارگیری و مدیریت درست دانش در هر جامعه‌ای زیربنای رشد نوآوری و شکوفایی خلاقیت است.


احمدی افزود: لازمه رشد اقتصادی توسعه مراکز تولید دانش، فناوری و مهارت های فنی است که از جمله مهم‌ترین آنها دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری به عنوان رکن اساسی در توسعه همه‌جانبه کشور هستند.


وی اظهار داشت: کارآفرینی دانش‌بنیان، علم و هنر شناسایی و بهره‌برداری از فرصت‌ها برای ایجاد و توسعه کسب و کارهای جدید و به معنی فعالیتی خلاق برای کسب ارزش افزوده است.


 این مقام مسئول در ادامه گفت: وزارت علوم تحقیقات و فناوری پایگاه اصلی تولید واشائه دانش و فناوری در روند توسعه و پیشرفت فعالیت‌های فن‌آفرینی در کشور است به همین دلیل این وزارتخانه توجه خاصی به تجاری‌سازی تحقیقات دارد.


معاون پژوهشی وزارت علوم یادآور شد: یکی از اقدامات لازم توجه بیشتر به فعالیت‌های مرتبط با اختراعات و نوآوری‌ها در آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی است که البته هنوز کافی نیست و باید فعالیت‌های منجر به ایجاد و توسعه فناوری بیش از این مورد توجه قرار گیرد.


احمدی با بیان اینکه در این راستا برای حمایت از کسب کار دانش‌بنیان در وزارت علوم چند اقدام در دست اجرا است تصریح کرد: نگاه ویژه به موضوع فن‌آفرینی مبتنی بر قانون پنجم توسعه با اختصاص یک حکم ویژه مبنی بر اینکه دولت موظف است در راستای تقویت توان خلق، توسعه، انتقال، بومی‌سازی و انتشار فناوری و سطح کارآفرینی مبتنی بر فناوری و بهبود فرایندهای به‌کارگیری دستاوردهای پژوهشی و تجاری‌سازی فناوری در کشور این  اقدامات را انجام دهد:


احمدی افزود: تسری کلیه مشوق‌ها و معافیت‌های قانونی به مراکز موسسات شرکت‌های فن‌آور شرکت‌دانش‌بنیان مستقر در شهرک‌های فناوری و مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، تمهید سازوکارهای لازم برای گسترش همکاری‌های آموزش و پژوهشی و فناوری‌های بین‌المللی، الزام ویا ارائه مشوق‌های لازم به طرف‌های خارجی قراردادهای بین المللی، تدوین برنامه راهبردی ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری در کشور و تشویق و حمایت دستگاه‌های اجرایی در شکل‌گیری موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان و ارائه خدمات و امکانات علمی و فنی است و....


معاون پژوهشی وزارت علوم در باره نمایشگاه پژوهش و فناوری اظهار داشت: نمایشگاه امسال در فضای بالغ بر 12 هزار متر مربع در 11 سالن مجزا و در سه بخش اصلی: دستاوردهای پژوهشی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بخش فن‌بازار ملی جمهوری اسلامی ایران و بخش ارائه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دستگاه‌های اجرایی کشور راه‌اندازی شده است.


احمدی در خاتمه گفت: در روز اختتامیه نمایشگاه 25 آذر ماه این نمایشگاه با معرفی و تجلیل از برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری با حضور رئیس جمهور در محل اجلاس سران به کار خود پایان خواهد داد.


نمایشگاه پژوهش و دستاوردهای پژوهش و فناوری از صبح امروز آغاز شده است تا چهارشنبه هفته جاری از ساعت 9 الی 16 برای علاقه‌مندان برپاست.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار