عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مجلس میزان تخصیص بودجه 93 در حوزه پژوهش را تایید نمیکند و ضعفهای آن را جبران میکند.
زهره طبیب زاده نوری در گفت وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، درباره حذف اعتبارات یک تا سه درصدی دستگاه های دیگر در حوزه پژوهش اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع ارزی و کاهش فروش نفت روزانه از بیش از دو و نیم میلیون بشکه به یک میلیون بشکه، این سقف فروش با توجه به برگزاری مذاکرات ژنو تا سال آینده ادامه خواهد داشت.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: طبیعی است وقتی تامین منابع کشوری که از فروش نفت باشد کمبود فروش آن بر بودجه کشور نیز تاثیر بگذارد.
حذف بودجه های اضافی و تخصیص آن به بخش های مهمتر
طبیب زاده نوری با اشاره به نقش تحقیقات و پروژه های برخی وزارتخانه ها مانند وزارت دفاع گفت: این وزارتخانه نقش بسیار مهمی در بازدارندگی دشمن دارد و انجام مذاکرات ژنو محدودیت های ما را بیشتر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دفاع وعلوم فناوری کشور به تحقیقات بنیادین متکی است، افزود: باید از خرج های اضافی در کشور جلوگیری کنیم و بودجه را به بخش های مورد نیاز تزریق کنیم.
دولت بودجه همایش ها را چند برابر کرده است!
نمایده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر اظهار داشت: دولت هنوز مبالغ بسیار بالایی به سازمان های مردم نهاد اختصاص می دهد بدون اینکه اشرافی به آنها داشته باشد در حالی که اساس این سازمان ها عملا باید بدون بودجه های دولتی باشد و باید داوطلبانه باشد و از بودجه های مردم تامین شود.
طبیب زاده نوری با بیان اینکه دولت بودجه همایش ها را چند برابر کرده است، افزود: وقتی اعتبارات دولت کم و هزینه ها زیاد می شود دولت باید منابع مالی را مدیریت کند.
بودجه بخش های مهم حذف شده است
وی اظهار داشت: متاسفانه بودجه بخش های مورد نیاز قطع شده است، دانشگاه امام صادق(ع) به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه های علمی تخصصی کشور در حوزه علوم انسانی است از هفت میلیارد به سه و نیم میلیارد کاهش و بودجه دانشگاه شهید مطهری از هفت به پنج میلیارد تومان کاهش یافته اند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به جایگاه بالای این موسسه در تعلیم رشته های علوم انسانی و مباحث دینی یادآور شد: این در حالی است که مقام معظم رهبری به تحول رشته های علوم انسانی تاکید می کنند.
طبیب زاده نوری اظهار داشت: متاسفانه نه تنها درعرصه پژوهش بودجه با نقصان و ضعف اساسی مواجهه شده است است بلکه در بسیاری از دانشگاه ها به خصوص در حوزه علوم انسانی که دولت باید اهتمام بیشتری کند همه بودجه ها قطع شده است.
نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر افزود: ما این شکل بودجه بندی را صد درصد تایید نمی کنیم، مجلس به سهم خود سعی می کند خطاهایی که در کمیسون آموزش و تحقیقات صورت گرفته توسط کمیسیون تخصصی اعتبارات لازم تخصیص بدهد و از آن دفاع کند و در نهایت در صحن محقق شود.
فرصت مجلس برای تصمیم نهایی بودجه 93 تا 22 بهمن
طبیب زاده نوری در ادامه گفت: دولت تا 22 بهمن باید این بودجه را نهایی کند و مجلس تا این زمان قول تصمیم نهایی بودجه را داده است.
هنر مدیریت منابع نداریم
وی افزود: مشکلی که الان دولت دارد نداشتن هنر در مدیریت منابع است، دولت باید منابع را با توجه به اولویت هایی که دارد تقسیم بندی کند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با بیان اینکه بودجه 93 بر اساس اولویت ها اختصاص داده نشده، افزود: آقای روحانی در سخنرانی روز دانشجو از 10 برابر شدن بودجه صندو ق نوآوری و شکوفایی خبر داد، وقتی بودجه پژوهش کمتر شده با این شعارها همخوانی ندارد.
عزم مجلس برای اختصاص بودجه لازم به پژوهش
طبیب زاده نوری با تاکید به اینکه مجلس براساس اولویت ها اقدام خواهد کرد، گفت: مجلس هر تغییری که در حوزه پژوهش نیاز باشد ایجاد و ضعف ها را جبران می کند.
وی درباره محقق نشدن بودجه های حوزه پژوهش وزارت علوم در بودجه 92 نیز اظهار داشت: دولت دهم قصد داشت با فروش اوراق مشارکت بخشی از درآمد دولت را تامین کند ولی عملا این اوراق مشارکت به فروش نرفت و نتوانست منابع لازم را تامین کند.
نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر گفت: میزان فروش نفت، گاز و میعانات و ... آن قدر نبود که دولت دهم بتواند یارانه ها را تامین کند حتی مجبور به تبدیل منابع شد.
طبیب زاده نوری گفت: در حوزه عمرانی کشور نیز بودجه بسیار بسیار کمی تخصیص داده شده است و بسیاری از پروژه ها تعطیل یا نیمه تعطیل هستند که بخشی از آن به کمبود منابع و بخش دیگر به هنر مدیریت دولت مربوط می شود.