مسئولان علمی درباره مهمترین رویدادهای پژوهش و فناوری کشور در سال 92 نظرات مختلفی بیان کردند.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب در تحقق دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی در سال 92 شاهد رویدادهای مختلفی در حوزه پژوهش و فناوری بودیم، مسئولان علمی کشور در این باره نظرات مختلفی مطرح کرده اند که در ادامه می آید.
احمدی: راه اندازی شرکت های دانش بنیان
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این باره می گوید: گرایش به ایجاد فرهنگ تقویت فناوری و ارتباط دانشگاه ها برای تولید فناوری و تقاضا محوری، گسترش فرهنگ دانشگاه نسل سوم مبتنی بر دانشگاه های تقاضا محور و توسعه کارآفرینی، ایجاد ارتباط دانشگاه ها با مراکز صنعتی، هماهنگی در زیر ساخت ها و جلوگیری از موازی کاری در حوزه های مختلف، راه اندازی شرکت های دانش بنیان و فعال کردن پارک های فناوری و مراکز رشد، ساماندهی، نظارت و مدیریت طرح های کلان در جلسات شورای عالی عتف از مهمترین اتفاقات این حوزه در کشور بوده است.
ملک زاده: انجام مطالعات بزرگ کهورت
رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش انجام 10 مطالعه بزرگ کهورت (مطالعات مبتنی بر جامعه) را بزرگترین رویداد این حوزه بیان می کند و معتقد است: انجام این مطالعات هم برای سیاستگذاران کشور و هم در تولید علم در سطح بین المللی که باعث ارتقای سلامت کشور و رتبه دانشگاه های علوم پزشکی کشور می شود، مهمترین های پژوهش و فناوری است.
روستا آزاد: آماده سازی ماهواره شریف
رضا روستا آزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف می گوید: راه اندازی مرکز خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف، آماده سازی ماهواره عظیم شریف، حضور برندگان جایزه نوبل فیزیک 223 و 2010 در دانشگاه و شروع به کار ایشان بعنوان استادان همکار در دانشگاه صنعتی شریف، راه اندازی دفتر همکاری های بین المللی و کسب رکورد قراردادهای ارتباط با صنعت از مهمترین های این حوزه بوده اند.
میراسماعیلی: توجه جدی به شرکت های دانش بنیان
سید جواد حاجی میر اسماعیلی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران توجه جدی به شرکت های دانش بنیان را مهمترین رویداد پژوهش و فناوری کشور می داند.
صفاری نیا: عملیاتی شدن قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان
مهدی صفاری نیا، رئیس پارک فناوری پردیس می گوید: عملیاتی شدن قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و تسری مزایای آن در کشور، ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی و نقش کلیدی شرکت های دانش بنیان در آن مهمترین رویدادهای حوزه پژوهش و فناوری کشور است.
موسوی: کیفی شدن تحقیقات
سید علی جواد موسوی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران می گوید: با توجه به محدودیت های کم منابع مالی در حوزه تحقیقات، اما مدیران این حوزه توانستند با اتخاذ تصمیم گیری های خوب توجه جدی به تحقیقات شود، تولید محصولات پژوهش و فناوری از نتایج این تغییرات محسوب می شود.
تجریشی: راه اندازی پژوهشکده موقوفه برای نخستین بار در کشور
مسعود تجریشی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف نیز می گوید: راه اندازی پژوهشکده وقفی «فناوری های هوشمند توانمندبخشی موفقیان» در دانشگاه صنعتی شریف برای نخستین بار در کشور از مهمترین های این حوزه در کشور است.
مدرسی: تحقق دستور رهبر انقلاب در اجرای اقتصاد مقاومتی
محمد حسین مدرسی، معاون پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی می گوید: توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان و تولید ثروت از علم و فناوری و اجرایی کردن دستورات رهبر انقلاب برای تحقق اقتصاد مقاومتی مهمترین رویداد این حوزه است.
سرکار: پنجمین کنفرانس بین المللی نانوساختارها با حضور برنده جایزه نوبل
سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به حوزه نانو اشاره می کند و معتقد است: برگزاری جشنواره فناوری نانو و پنجمین کنفرانس بین المللی نانوساختارها باحضور بیش از 30 سخنران ویژه از کشورهای مختلف از جمله پرفسور گایم، برنده جایزه نوبل فیزیک 2010 در جزیره کیش مهمترین رویداد این حوزه بوده است.
دوایی مرکزی: تبدیل دانش به ثروت
امیرحسین دوایی مرکزی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران می گوید: توجه ویژه نظام به ضرورت تبدیل دانش به ثروت مهمترین رویداد است.