کد خبر:۳۰۰۲۹۳
احمدی در جمع خبرنگاران خبر داد

حمایت 10 میلیاردی وزارت علوم از نمایشگاه تجهیزات ایران/ سهم 46 صدم درصد پژوهش کشور از بودجه 93

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به برگزاری نمایشگاه تجهیزات ایران در اردیبهشت 93 گفت: در این نمایشگاه وزارت علوم 10 میلیارد و وزارت بهداشت نیز ...
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، وحید احمدی صبح امروز در جمع خبرنگاران درباره سهم اعتبارات پژوهشی از بودجه کل کشور اظهار داشت: این سهم در سال 90، 46 صدم درصد، در سال 91، 53 صدم درصد، در سال 92، 41 صدم درصد و در بودجه 93، 46 صدم درصد تصویب شده است.
 
وی افزود: سهم اعتبارات تحقیقاتی دستگاه‌های اجرایی از کل اعتبار دستگاه‌ها در سال 90، 1.42 درصد، در سال 91، 1.47 درصد، در سال 92، 1.42درصد و در سال 93، 1.69 درصد تصویب شده است.
 
معاون فناوری وزارت علوم افزود: اعتبار تحقیقاتی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت علوم در سال 90، 8.7 درصد، در سال 91، 8.15 درصد، در سال 92،  7.07 درصد و در سال 93 هم 7.21 درصد تصویب شده است.
 
احمدی ادامه داد: سهم اعتبارات دستگاه‌های اجرایی از کل اعتبارات تحقیقاتی در سال 90، 53 درصد، در سال 91، 55.58 درصد، در سال 92، 55.57 درصد و در سال 93، 55.78 درصد مصوب شده است.
 
این مقام مسئول درباره بودجه پژوهشی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم از کل تحقیقات کشور نیز اظهار داشت: در سال 90، 12.34درصد، در سال 91، 13.96 درصد، در سال 92، 13.6درصد و در سال 93، 13.37 درصد مصوب شده است.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره سهم اعتباری مراکز تحقیقاتی وزارت علوم نیز گفت: سال 90، 8.37 درصد در سال 91، 10.73 درصد در سال 92،  10.98 درصد و در سال 93، 11.24 درصد مصوب شده است.
 
احمدی درباره سهم اعتباری مراکز فناوری کشور نیز یادآور شد: به این مراکز در سال 90،  2.48درصد سال 91،  3.51 درصد در سال 92، 4.56 درصد و در سال 93 نیز  4.08 تصویب شده است.
 
وی اظهار داشت: در حوزه پژوهش و علم در منطقه با توجه به تلاش‌ها و رویکردهای خوبی که در سال‌های گذشته با وجود قوانین بالا دستی داشتیم، از پیشرفت خوبی برخوردار بوده‌‌ایم.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: با توجه به هدف‌گذاری‌های سند جامع علمی کشور باید در منطقه حائز رتبه اول و در دنیا نیز حائز رتبه برتر می‌شدیم که این امر نیز محقق شده است.
 
احمدی با بیان اینکه اولین سیاست دولت تدبیر و امید افزایش کیفیت و کاربردی کردن پژوهش و افزایش ارتباط با صنعت و نیازهای کشور است، افزود: ایجاد انسجام و هماهنگی در مجموعه زیرساخت، ساماندهی، پایش و آمایش در حوزه پژوهش و فناوری از برنامه‌های لازم برای اجرای این سیاست است.
 
وی درباره عملکرد معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم در سال 92 اظهار داشت: ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها، ایجاد و تشکیل کارگروه بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت علوم برای از بین رفتن موازی‌کاری، تدوین اساسنامه اولین آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز با اعتبار حداقل 15 میلیارد تومان با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارتخانه‌های علوم و بهداشت از جمله اقدامات این معاونت بوده است.
 
احمدی افزود: برگزاری جلسات بین وزارتخانه‌های علوم، صنعت و تجارت و دفاع و اطلاعات و فناوری برای ایجاد توافق در انجام پروژه‌های مشترک کلان و ارائه آنها به دستگاه‌های تعیین شده، امضای طرح‌های موجود در شورای عتف و طرح‌های کلان دیگر که در سال آینده ابلاغ می‌شود، انجام تفاهم‌نامه‌های وزارت علوم در حوزه دفاعی برای همکاری گسترده‌تر در حمایت از پروژه‌های دفاعی برای قوی‌تر اجرا شدن طرح‌های کلان نسبت به گذشته از دیگر اقدامات انجام شده این معاونت است.
 
وی افزود: آیین‌نامه معافیت مالی شرکت‌های دانش بنیان برای معاف شدن این شرکت‌ها به امضای وزرای علوم و اقتصاد انجام و ابلاغ شده است.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: سیاست‌های دانش‌بنیانی که در گذشته به دلیل وجود اختلاف معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت علوم متوقف شده ‌اند، هم اکنون با تعیین کارگروه و دریافت مجوز فعال شده‌ و می‌توانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی بهره‌مند شوند.
 
احمدی افزود: طی جلساتی که با بانک‌های دولتی و غیردولتی برگزار کرده‌ایم، قصد داریم از تسهیلات بانک‌ها، علاوه بر اعتبار صندوق نوآوری و شکوفایی، برای ارائه تسهیلات شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم.
 
وی گفت: برای ارزیابی مدیریت و ساماندهی طرح‌های کلان کارگروه تصویب شده است؛ این کارگروه‌ها ساختار اجرای طرج، مجری، کارفرما، توانمندی و نیازمندی آن برای دستگاه اجرایی را ارائه می‌دهند.
 
احمدی از تصویب 46 طرح ملی خبر داد و افزود: ممکن است که این طرح‌ها لغو یا واگذار شوند.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه طرح‌های کلان ملی باید دارای دستگاه متقاضی باشند، افزود: دستگاه متقاضی باید حداقل 50 درصد اعتبار طرح را تامین کند تا نظارت و همکاری بیشتری در انجام آن طرح وجود داشته باشد.
 
وی درباره پارک‌های علم و فناوری نیز گفت: یکی از اقدامات اصلی که انجام شده، ترغیب، حمایت و هدایت تولیدات کشور به منظور صادرات است که به عهده وزارتخانه‌ها نهاده شده که در این راستا افزایش کیفیت صادرات نیز در نظر گرفته شده است.
 
احمدی با اشاره به برگزاری نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی و ساخت ایران در 7 تا 11 اردیبهشت 93 تصریح کرد: با هدف تقویت شرکت‌های دانش بنیان، وزارت علوم با حمایت 10 میلیارد تومان و معاونت علمی و فناوری با حمایت 20 میلیارد تومان و دانشگاه‌ها نیز با حمایت 10میلیارد تومان، همچنین وزارت بهداشت با حمایت 40 میلیارد تومان دانشگاه‌ها را ارائه تجهیزات حمایت می‌کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار