قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اختصاص 50 میلیون یورو برای راه اندازی 10 آزمایشگاه بزرگ پزشکی در کشور خبر داد.
شاهین آخوند زاده در گفت وگو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به تحریم های دو سال اخیر کشور گفت: تلاشهای آمریکا و محدودیت انتقال منابع ارزی دسترسی محققان ایرانی به مجلات و منابع علمی اکترونیکی را در دو سال اخیر قطع کرده بود.
این استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به اهمیت دسترسی پژوهشگران به مقالات آنلاین تاکید کرد و گفت: تحریم شرایطی را برای ما رقم زد که محققان ما با چراغ های خاموش پژوهش انجام دادند.
تلاش وزارت بهداشت برای دسترسی به 90 درصد منابع اکترونیکی
آخوند زاده افزود: با تلاش های وزارت بهداشت هم اکنون دسترسی به 90 درصد منابع علمی الکترونیکی مهیا شده است درحالی که هم اکنون بسیاری از دانشگاههای وزارت علوم و دانشگاه آزاد نتوانسته اند به این منابع دسترسی پیدا کنند.
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: محدودیت در دسترسی به 10 درصد منابع مربوط به مجلات ISI است، ما هیچ مشکل مالی برای دسترسی به این منابع نداریم اما متاسفانه به دلیل اینکه سرمایه داران آن دارای گرایش صهیونیستی هستند تاکنون موفق به حل این مسئله نشده ایم.
آخوند زاده به راه اندازی 10 آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در دانشگاه های بزرگ کشور اشاره و تصریح کرد: این آزمایشگاه ها دارای همه امکانات تحقیقاتی دنیا هستند و قرار است به دانشگاههای کوچکتر نیز سرویس بدهند.
وی افزود: 50 میلیون یورو اعتبار به این آزمایشگاهها اختصاص داده شده است و اکثر آنها فعالیتهای اصلی خود را آغاز کرده اند.
راه اندازی 5 آزمایشگاه جامع دیگر در راه است
این استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: این آزمایشگاهها در در دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، اهواز، تبریز، اصفهان، شیراز و... راه اندازی شده اند و قرار است در سال جاری نیز پنج آزمایشگاه دیگر از جمله در دانشگاه علوم پزشکی ایران راه اندازی شود.
آخوند زاده درباره مقالات پژوهشگران اظهار داشت: در افزایش کمی مقالات در عرصه بین المللی رقابت خوبی انجام شده است و در صدد افزایش کیفیت این مقالات برای افزایش سهم ایرانیان در تولیدات علمی هستیم.
کاربرد مقالات در گایدلاینهای پزشکی
وی گفت: بسیاری از نتایج این مطالعات در گایدلاینهای داخلی کاربرد دارد و طبیبان داخلی و خارجی می توانند از این مطالعات در روش های اطبا بهره مند شوند.
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره مجلات داخلی پزشکی کشور نیز اظهار داشت: قصد داریم 320 مجله علمی پژوهشی علوم پزشکی را در نمایه نامه های معتبر بین المللی ایندکس کنیم، حدود 60 مجله در مِدلاین به عنوان یک نمایه نامه معتبر بین المللی و سه مجله در آی اس آی نیز ایندکس شده است.
آخوند زاده گفت: هدف ما این است در سال آینده 50 مجله را در نمایه نامههای بین المللی ایندکس و به تعداد آنها اضافه کنیم.