به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»،محمد تقی خانی در نشست خبری هفتمین کنگره بینالمللی و دوازدهمین کنگره کشوری ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی، گفت: این کنگره از مهمترین مکانها برای بررسی چالشهای علمی با هدف ارتقاء خدمات آزمایشگاهی است.
وی افزود: در شناسایی ژن های معیوب و برخی بیماریهای متابولیک مانند سرطانها به خصوص سرطان سینه مجبوریم نمونههای آزمایشگاهی را به خارج از کشور بفرستیم.
تقیخانی گفت: اما در 95 درصد آزمایشها که معمولی بوده و نیاز بیماران را شامل میشود، مشکل خاصی نداریم.
دبیر علمی کنگره کشوری ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی در مورد تعیین تعرفههای آزمایشگاهی و نیاز واقعی آزمایشگاهها گفت: طبق آخرین اخباری که از تصویب تعرفههای بخش خصوصی و آزمایشگاهی وجود دارد 25 درصد رشد برای این تعرفهها در نظر گرفته شده است البته با توجه به تورم در کشور و گران شدن مواد، این افزایش تعرفه بالا نخواهد بود اما آزمایشگاهها با توان خود سعی خواهند کرد که به مردم فشار نیاید.
وی در خصوص وضعیت کیفیت تجهیزات آزمایشگاهی، افزود: تجهیزات در همه حرفههای پزشکی نقش مهمی دارد چرا که کمک مهمی را در ارائه خدمات برعهده دارد.
تقیخانی گفت: در چند سال اخیر به واسطه برگزاری کنگرههای آزمایشگاهی با تجهیزات مدرن دنیا آشنا شدیم و تلاش شد کیفیت تولیدات داخلی افزایش یابد.
وی ادامه داد: اما با گران شدن ارز، تجهیزات آزمایشگاهی نیز گران شد و این گران شدن به آزمایشگاهها تحمیل شد.
دبیر علمی کنگره کشوری ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تصریح کرد: در نتیجه مردم دچار مشکلات مالی و ناراحتی شدند که امیدواریم بیمهها توان مالی بالایی را کسب کنند و مردم دیگر دغدغه پرداخت نداشته باشند.
تقیخانی در خصوص اینکه چه آزمایش هایی در کشور انجام نمیشود، گفت: به عنوان مثال در آزمایشهای بیوشیمیایی و ژنتیک تا حدودی تجهیزات مدرن را نداریم در حالی که در دنیا آزمایشها به صورت رایانهای و مدرن انجام میشوند و میتوانند به راحتی ژنهای معیوب را شناسایی کنند.