محققان دانشگاه تربیت مدرس با عصاره گیاه زردچوبه دارویی را برای حذف سلولهای سرطانی ارائه دادند که در فاز آزمایشگاهی موفق به برای درمان تومور تهاجمی سیستم عصبی با موفقیت استفاده کنند.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، یکی از ترکیبات گیاهی استخراج شده از ریشه گیاه زرد چوبه، کورکومین است. در طب سنتی از این عصاره گیاهی در درمان طیف وسیعی از بیماریهای تنفسی، التهابی و درمان زخمها استفاده میشود.
نقش ضد سرطانی این ترکیب در طب مدرن نیز به اثبات رسیده است. با این حال از آنجایی که توزیع بافتی و جذب کورکومین پایین است و سوخت و ساز سریعی در کبد و دیواره روده دارد؛ برای استفاده از آن در صنایع داروسازی و پزشکی باید بر این مشکل غلبه کرد.
در این راستا محققان دانشگاه تربیت مدرس در مطالعات اخیر خود نسل جدیدی از نانوحاملهای پلیمری با عنوان دندروزوم به منظور افزایش حلالیت آبی این عصاره مورد استفاده قرار دادند.
در این ترکیب دارویی کورکومین با بازدهی بالا حدود 87 درصد در این نانو حاملهای پلیمری قرار گرفت و ساختاری کروی با اندازه 140 نانومتر تشکیل دادند. پایداری فیزیکی و شیمیایی این ترکیب دارویی بالا است از این رو این ترکیب، در شرایط آزمایشگاهی برای درمان نوعی تومور تهاجمی سیستم عصبی مرکزی، با نام گلیوبلاستوما با موفقیت مورد استفاده قرار گرفت.
تررکیب دارویی عرضه شده قادر به شناسایی و حذف سلولهای سرطانی است. این ترکیب که از عصاره گیاه زردچوبه تهیه شده است از پایداری فیزیکی و شیمیایی مطلوبی برخوردار است و تکثیر سلولهای سرطانی را مهار میکند.