به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بهزاد پوپک در نشست خبری که در محل انجمن علمی دکتری علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران برگزار شد، اظهارداشت: موضوع استانداردهای آزمایشگاهی از 5 سال پیش در کشور ابلاغ شد که این استانداردها از بالاترین استانداردهای بین المللی برخوردارند. به طوریکه آزمایشگاههای تشخیص بالینی کشور می بایست ISO15189 را دریافت کنند.
وی در ادامه از اجرای آزمایشی طرح اعتباربخشی آزمایشگاههای تشخیص بالینی کشور با همکاری سه انجمن علوم آزمایشگاهی و نظارت آزمایشگاه مرجع سلامت خبر داد و گفت: ممیزی خارجی توسط تیمه ای ارزیابی از این سه انجمن که شامل انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی، انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی ایران و انجمن آسیب شناسی است، انجام می شود.
پوپک با اشاره به اعزام تیم های 3 تا 5 نفره ممیزی برای بررسی وضعیت استاندارد آزمایشگاه های تشخیص بالینی کشور، ادامه داد: تیمهای ممیزی، ارزیابی و گزارش های خود را به آزمایشگاه مرجع سلامت ارائه دادند.
وی با اعلام اینکه قسمت هایی از این استانداردها ابلاغ و مورد پایش قرار گرفت، افزود: از حدود دو سال و نیم پیش، کار ممیزی آزمایشگاه های تشخیص بالینی کشور آغاز شد و تمام آزمایشگاه ها برای تمدید پروانه می بایست امیتاز لازم را کسب کرده باشند.
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران با اعلام اینکه در ابتدا هر یک از این سه انجمن 70 آزمایشگاه را در استانهای تهران و البرز مورد ارزیابی و ممیزی قرار می دهند، افزود: اجرای آزمایشی طرح اعتباربخشی از اوائل خرداد ماه امسال آغاز می شود و قرار است طی چند ماه آینده به نتیجه برسد و گزارش آن برای آزمایشگاه مرجع سلامت ارائه شود.
وی تاکید کرد: در مسیر اجرای این طرح، سه انجمن علوم آزمایشگاهی به عنوان همکار آزمایشگاه مرجع سلامت شناخته می شوند.
هفتمین کنگره بین المللی و دوازدهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، از 28 تا 31 فروردین ماه جاری در مرکز همایشهای رازی برگزار می شود.