آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۵۷۷

اثرات اشعه فرابنفش برای روی سلامتی / هشدار تابش اشعه UV را جدی بگیرید

شاخص اشعه فرابنفش فردا(دوشنبه) در تهران به بیشترین حد قابل ثبت خود می‌رسد. و ممکن است باعث آسیب به بدن شهروندان تهرانی شود.

اثرات اشعه فرابنفش برای روی سلامتی / هشدار تابش اشعه UV را جدی بگیرید

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، همزمان با گرم تر شدن هوا و تشدید نور خورشید، هشدار افزایش اشعه فرابنفش در تهران فعال شده است و در این شرایط بهترین راه ماندن در خانه یا ساختمان محل کار است.

اما اشعه فرابنفش چیست و چرا برای بدن انسان مضر است؟ 

اشعه‌ی فرابنفش یک نوع پرتوی الکترومغناطیس است که اثرات مخربی بر روی انسان و کره‌ی زمین می‌گذارد.

اشعه‌ی ماورای بنفش (UV) در سال ۱۸۰۷ کشف شد و در سال ۱۹۸۰ موج نگرانی‌ها در مورد زیاد شدن این اشعه فراگیر گشت. با نازک شدن لایه‌ی ازن شدت این پرتو در کره‌ی زمین مورد سوال و نگرانی قرار گرفت و مطالعات در مورد مضرات آن گسترده‌تر شد.

استفاده از عینک‌های آفتابی، کرم ضدآفتاب و وسایل محافظ چند راه حل ساده برای کم کردن تاثیرات UV بوده است، اما پرواضح است که با این راهکار‌ها نمی‌توان به جنگ خورشید رفت و از آسیب‌های آن کاست.

اثرات اشعه فرابنفش برای روی سلامتی / هشدار تابش اشعه UV را جدی بگیرید

تاثیرات فرابنفش برای روی بدن

مقداری قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش برای سلامتی ضروری است. تولید ویتامین D را در بدن تحریک می‌کند. در عمل پزشکی، یک مثال این است که لامپ‌های UV را می‌توان برای درمان پسوریازیس (شرایطی که باعث ایجاد لکه‌های قرمز پوسته‌دار و خارش‌دار روی پوست می‌شود) استفاده کرد.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش با انواع مختلف سرطان پوست، آفتاب سوختگی، تسریع پیری پوست و همچنین آب مروارید و سایر بیماری‌های چشمی مرتبط است. شدت اثر بستگی به طول موج، شدت و مدت مواجهه دارد.

التهاب پوستی، گرمازدگی، آفتاب سوختگی و اگزما از جمله عوارض تابش بیش از حد اشعه‌ی فرابنفش و تاثیر پرتو‌های UV بر انسان‌هاست که عوارض بلندمدتی نیز به همراه خواهد داشت.

ایجاد لکه‌های عمیق روی پوست، تیرگی پوست و بیماری‌های خطرناکی مثل سرطان پوست از عوارض بلند مدتی است که پرتو‌های ماورای بنفش برای انسان به بار می‌آورند.

چطور در برابر فرابنفش از خود حفاظت کنیم؟

استفاده از کرم‌های ضدآفتاب، عینک‌های دودی، چتر‌های محافظ و کم کردن رفت و آمد در ساعات میانی روز که شدت تابش خورشید بیشتر است از جمله راهکارهاییست که شهروندان می‌توانند برای در امان ماندن از مضرات اشعه‌های UV به کار گیرند.

به منظور پیشگیری از گرمازدگی آب زیادی بنوشید و به مدت طولانی زیر آفتاب و محیط‌های گرم نمانید. استفاده از مواد غذایی خنک مثل آب، یخ و بستنی موجب پیشگیری و بهبود گرمازدگی خواهد شد. اما موثرترین و بهترین راه در این روزها تا حد امکان ماندن در خانه یا ساختمان محل کار است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار