آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۹۵۷۱۰
گزارش|

تصویر پر ابهام بابک زنجانی در آینه افکار عمومی/ از اعدام تا فعالیت‌های گسترده اقتصادی

بابک زنجانی، فردی که پیش از این محکوم به اعدام بود و اکنون به فعالیت‌های اقتصادی گسترده بازگشته، در حالی در پروژه‌های مهم ریلی، هوایی و خودرویی حضور دارد که همچنان دوران محکومیت ۲۰ ساله‌اش را می‌گذراند؛ این حضور پررنگ در عرصه اقتصادی، بدون شفاف‌سازی مسئولان، افکار عمومی را با سوالات و ابهاماتی جدی روبه‌رو کرده است.
مهدی عندلیب

تصویر پر ابهام بابک زنجانی در آینه افکار عمومی/ از اعدام تا فعالیت‌های گسترده اقتصادی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ب. ز عنوانی بود که در اوایل دهه ۹۰ به نامی آشنا در افکار عمومی ایران تبدیل شده بود، به طوری‌ که حتی در تولیدات طنز صداوسیما اشاره‌هایی به این اسم می‌شد.

بابک زنجانی سال ۹۲ به اتهمات اقتصادی بازداشت و با نام مستعار ب.ز برای او دادگاه‌های متعدد برگزار شد.  دو سال بعد یعنی سال ۹۴ غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی وقت قوه قضائیه اعلام کرد که دادگاه بدوی، وی را به همراه دو متهم دیگر این پرونده به اعدام محکوم کرده است. حتی در دولت یازدهم افرادی بار‌ها دستگیری او را به عنوان برخورد با بزرگترین فساد قرن مطرح کردند.

شکستن حکم اعدام

۷ سال بعد از طرف قوه قضائیه و دولت مطرح شد که اموال بابک زنجانی در خارج از کشور شناسایی و به تهران منتقل شد.

چیزی که مشخص بود دستگاه قضا بیشتر بر روی بازگرداندن اموال متمرکز شد. با بالا و پایین‌هایی که وجود داشت به علت بازگرداندن اموال، بابک زنجانی مشمول ارفاقات قانونی شد.

در نهایت با برگرداندن اموال بابک زنجانی به کشور و جبران خسارات وارده در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ حکم وی از اعدام به بیست سال حبس تغییر کرد.

کد ویدیو

همچنین در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ نیز سخنگوی قوه قضائیه دوباره بر این امر تاکید می‌کند و می‌گوید: مجازات بابک زنجانی از اعدام به ۲۰ سال حبس تبدیل شده و رد مال نامبرده نیز انجام شده است.

ورود دوباره به عرصه اقتصاد کشور

حالا چند سالی پس از محکومیت بابک زنجانی، اکنون او در محافل عمومی ظاهر می‌شود و مشغول فعالیت گسترده اقتصادی است. این در حالی است که در سال‌های اخیر زنجانی همواره با لباس زندان و در محیط دادگاه دیده می‌شد و افکار عمومی از او به عنوان یک مجرم اقتصادی یاد می‌کردند.

..............

اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به خبرنگار SNN TV درباره این موضوع گفت: با توجه به اینکه ایشان بیش از ۱۱ سال از مدت محکومیت خود را بدون استفاده از مرخصی در زندان سپری کرده بود و رد مال نیز انجام شده بود و نهاد‌های ذی‌ربط تأیید کرده بودند که رد مال به‌صورت کامل انجام شده است، در سال جاری مطابق مقرراتی که به تمامی زندانیان اجازه‌ی مرخصی می‌دهد، ایشان نیز برابر آیین‌نامه‌ی سازمان زندان‌ها از مرخصی بهره‌مند شده است. البته این مرخصی تحت نظارت ضابطین قرار دارد.

کد ویدیو

چندماهی می‌شود که زنجانی تحت عنوان هلدینگ های اقتصادی مثل دات وان فعالیت‌های اقتصادی در حوزه‌های ریلی، حمل و نقل، هواپیمایی و پروژه‌های مالی انجام می‌دهد. 

..............

جالب است که در اخرین مورد از فعالیت‌های اقتصادی وی، ۳۰۰ دستگاه تاکسی برقی توسط زنجانی وارد شده و در خیابان‌های تهران به نمایش گذاشته شدند.

کد ویدیو

افکار عمومی چه می‌شود؟

حال نکته حائز اهمیت که شاید خیلی به آن توجه نمی‌شود افکار عمومی است.

بابک زنجانی، فردی است که طبق اخباررسمی جرم او ثابت شده است. همچنین او هم اکنون طبق اظهارات سخنگوی قوه قضائیه هنوز متهم است و در حال گذراندن محکومیت خود می‌باشد. با این وجود هر روز اخباری مبنی بر فعالیت گسترده اقتصادی این فرد در نظام اقتصادی کشور و بعضا در همکاری با وزارت خانه‌های دولتی مثل وزارت راه و شهرسازی منتشر می‌شود و در عین حال هیچ گونه شفاف‌سازی از طرف مسئولین دولتی در این خصوص برای اقناع افکار عمومی انجام نمی‌شود. گویا نهاد‌های حاکمیتی کشور این موضوع را در فضا‌های رسانه‌ای مثل تویتر به حال خود رها کردند.

ابهام از آنجایی بیشتر می‌شود که گویا این فرد در حال همکاری با برخی دستگاه‌های اجرایی است، اما این دستگاه‌ها یا درباره این موضوع صحبتی نمی‌کنند و یا سعی دارند به نوعی شانه خالی کنند.

اگر این فرد متهم و مجرم است، باید حداقل تا چند سال طبق قانون از برخی فعالیت‌ها یا حداقل شرکت در پروژه های دولتی محروم می‌شد. همچنین اگر دستگاه‌های دولتی یا شهرداری در حال همکاری با آقای زنجانی هستند نیاز است این موضوع را شفاف بیان کنند. حتی اگر در همان احکام صادر شده ابتدایی اشتباهاتی رخ داده آن نیز به طور شفاف برای اقناع افکار عمومی بیان شود.

تمام این این موارد ابهاماتی است که در افکار عمومی جامعه شکل گرفته است و وظیفه مسئولین امر ارائه توضیحات شفاف برای اقناع در این رابطه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار