به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، عیسی امامی ظهر امروز در نشست خبری در گرگان، با بیان اینکه مجلس و دولت در فصل بودجه ریزی سعی کردند بودجه را منطبق بر واقعیت سهم بندی کنند، گفت: دولت درصدد است تا پایان برنامه پنجم به سمت اقتصاد بدون درآمد نفتی حرکت کند.
وی با بیان اینکه 1 میلیون و 300 هزار بشکه میعانات نفتی می فروشیم تا امورات بگذرانیم، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری با هوشمندی مطرح کردند، در واقع رهایی از درآمد نفت و عدم وابستگی به درآمدهای نفتی و استقلال و خودکفایی در حوزه اقتصاد است.
عضو کمیسیون بودجه مجلس یکی دیگر از مشغله کارشناسان و صاحب نظران حوزه اقتصاد را بالا رفتن قدرمطلق درآمد مالیاتی خواند و افزود: اگر میزان درآمد مردم زیاد نشود درآمد مالیاتی هم وجود نخواهد داشت. به همین دلیل در مجلس در فاز بعدی هدفمندی یارانه ها 10 هزار میلیارد تومان به بخش حمایت از تولید اختصاص یافت، چرا که رهایی از مشکلات موجود رفتن به سمت تولید و فعالیت بنگاه های اقتصادی و بخش های خصوصی است.
اموال بلوکه شده ایران با طرح های عمرانی قابل دسترسی است
امامی با اشاره به اموال بلوکه شده حاصل از فروش نفت ایران در بانک های خارجی گفت: با برخی از کشورها مانند چین به توافق رسیدیم با استفاده از ظرفیت فاینانس، 2 برابر اعتبار پول پس انداز شده خودمان تسهیلات بگیریم و از این طریق قرارداد مربوط به پروژه های عمرانی منعقد نمودیم که طرح عمرانی راه آهن گرگان-بجنورد با 1 میلیارد و 200 میلیون دلار اعتبار، یکی از آن هاست.
وی بار دیگر با تأکید بر محدودیت منابع دولتی، خاطرنشان کرد: نباید در بخش بودجه و درآمد متکی به دولت بود و باید دستگاه های خصوصی و بنگاه های اقتصادی پای کار بیایند و اقتصاد مملکت را رونق ببخشند.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در ادامه به تلاش هایی که در مجلس برای این امر شده اشاره کرد و گفت: با توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، بخشی از درآمدهای نفتی کشور برای سرمایه گذاری مطمئن بنگاه های توسعه اقتصادی در صندوق توسعه ملی قرار دارد و استان ها می توانند با استفاده از آن و مدیریت صحیح کسب درآمد کنند.
امامی از دیگر اقدامات صورت گرفته برای فعالیت بخش های خصوصی به نقش سیستم بانکی در تأمین سرمایه در گردش بخش خصوصی اشاره کرد و بیان داشت: 20 درصد منابع ارزی بانک ها نیز به صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است.
وی همچنین با اعلام این خبر که سهم صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاران خصوصی با 6 درصد افزایش به 26درصد رسیده است، گفت: 10 درصد بهای صندوق به بخش آب و کشاورزی، 5 درصد در اختیار کمیته امداد و بهزیستی، 10درصد اشتغال ایثارگران، 200 میلیون دلار افزایش سهم پژوهش، 30 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت و 150 هزار میلیارد ریال به شرکت های وابسته به صنایع دفاع و صنعت و معدن و تجارت و کشاورزی اختصاص یافته است.
2960 طرح عمرانی نیمه تمام/مدیران استانی بودجه ریزی عملیاتی داشته باشند
عضو کمیسیون بودجه مجلس در ادامه بیان داشت: 2960 طرح عمرانی نیمه تمام داریم که با تمرکز بودجه در این بخش ها در سال 93 دولت تلاش دارد 250 طرح را به اتمام برساند؛ بعضی طرح ها نیز باید با توجه به تسهیلاتی که برای بخش خصوصی در نظرگرفته شده است به آنان واگذار شود.
امامی در همین رابطه به همت و تلاش و بودجه ریزی عملیاتی مدیران استانی تأکید کرد و افزود: استان هایی که بتوانند با مدیریت صحیح کسب درآمد کنند می توانند از تسهیلات بیشتری نیز برخوردار شوند ،البته استان های محروم کشور با عینک ماده 180 قانون برنامه پنجم توسعه (توزیع عادلانه) دیده می شوند ولی اگر سرمایه گذاران خصوصی پای کار نیایند برنامه ها و طرح های از پیش تعیین شده روی زمین می ماند.
کشور نیاز به «اقتصاد مردمی» و «مردم اقتصادی» دارد
وی با بیان اینکه ایران اسلامی ظرفیت پیشرفت را دارد، خاطرنشان کرد: راهی که غرب در دو قرن پیمود را ما تنها در سه دهه آن هم با وجود تنگاناهای اقتصادی و تحریم ها و فشارها گذراندیم لذا نیاز به عزم و اراده ملی و مدیریت مسئولانه داریم.
عضو کمیسیون بودجه مجلس در پایان با اشاره به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری از سال 86 تا کنون و تأکید معظم له بر اقتصاد مقاومتی و انتخاب شعار هر سال در همین زمینه، تصریح کرد: کشور نیاز به اقتصاد مردمی و مردم اقتصادی دارد، باید منابع سرگردانی و خردی که در جهت صحیح قرار نگرفته با تقویت اندیشه اقتصادی مردم و در ادامه با کشاندن مردم به اقتصاد و و درون زایی اقتصادی به سمت تحقق اقتصاد مقاومتی به پیش رویم.