با توجه به اظهار نظر جدید ترامپ، پیشبینی میشود در آینده نه چندان دور ضمن اینکه نفتهای روی آب کشورمان فروخته شوند میزان صادرات روزانه هم رشد را تجربه کند.
با تشدید جنگ با ایران در روزهای اخیر، اقتصاد رژیم صهیونیستی که زمانی یکی از پیشرفتهترین اقتصادهای منطقه بود، در کمتر از ده روز با خسارات سنگین نظامی، فروپاشی زیرساختها و کاهش اعتماد سرمایهگذاران به آستانه فروپاشی کامل رسیده و آیندهای تاریک در انتظار آن است.
حملات اخیر ایران به زیرساختهای انرژی اسرائیل نشان داد این تاسیسات نقاط ضعف رژیم صهیونیستی در این جنگ است. ۷۶ درصد تولید برق اسرائیل وابسته به شش نیروگاه است که با هدف قرار گرفتن هریک، ضربه مهلکی بر این رژیم وارد خواهد شد.
سیستم آبی رژیم صهیونیستی، پیشرفته اما شکننده است. وابستگی ۸۵ درصدی به چند آبشیرینکن، آن را به هدفی استراتژیک تبدیل کرده که اختلال در آن میتواند در ۷۲ ساعت بحران ملی ایجاد کند.
از روز شنبه ۲۴ خرداد حملات ایران و اسرائیل به زیرساختهای انرژی یکدیگر آغاز شد. برخلاف ایران که از منابع و پالایشگاههای متعدد بهرهمند است، اسرائیل به تعداد محدودی از میادین گازی و نفتی، نیروگاهها و پایانههای نفتی وابسته است و ایران با هدف قرار دادن چند نقطه کلیدی از تاسیسات انرژی این رژیم، میتواند آن را زمینگیر کند.
با وجود گذشت زمان زیادی از انعقاد قرارداد کرسنت، حاشیهها و بیان نظرات موافق و مخالف همچنان ادامه دارد. موافقان و مخالفان آن همچنان یکدیگر را با دلایل و استدلالهای مختلف، متهم میکنند و هر یک طرف دیگری را مقصر وضعیت نامناسب فعلی این پرونده میداند.
شرکت ایران خودرو که هم اکنون مدیریت آن در اختیار کروز قرار گرفته است در نامهای به سازمان بورس اعلام کرده است که اگر قیمتهای جدید خودرو ابلاغ نشود خودش دست به کار میشود و این کار را انجام میدهد.
موسسه اعتباری ملل در حالی با بحران ترازنامه و سرمایه نظارتی دستوپنجه نرم میکند که تنها در عرض یک سال، بیش از ۸ هزار میلیارد تومان از سرمایه نظارتی آن کاسته شده و این عدد در سال بعد دو برابر شده است. از سوی دیگر، بازنگشتن حدود ۸۵۰۰ میلیارد تومان وامِ پرداختی به شرکتهای وابسته، زنگ خطری جدی برای تکرار تجربه تلخ بانک آینده را بهصدا درآورده است.
در حالیکه تحریمهای ایالات متحده علیه صادرات نفت ایران بار دیگر شدت گرفته، صادرات نفت خام ایران نهتنها متوقف نشده، بلکه با تاکتیکهایی پیچیدهتر از گذشته ادامه دارد. گزارشهای تازه از منابع بینالمللی نظیر بلومبرگ، Kpler و Vortexa نشان میدهد که بخش بزرگی از این انتقالات، با خاموشکردن سیستمهای ردیابی و عملیاتهای کشتی به کشتی (STS) در آبهای کشورهای شرق آسیا انجام میشود؛ منطقهای که به قطب جدید تجارت در سایه نفت ایران تبدیل شده است.
با داغتر شدن رقابت برای تملک سهام مدیریتی سایپا، نام دو چهره بحثبرانگیز، حسین مرعشی و بابک زنجانی، در میان گزینههای احتمالی مطرح شده است؛ چهرههایی با سوابق قضایی و سیاسی که ورودشان به این واگذاری بزرگ، حساسیتها درباره اهلیت متقاضیان را افزایش داده است.
اینترنت به یکی از نیازهای اساسی و جداییناپذیر زندگی روزمره مردم تبدیل شده است و هرگونه تغییر در قیمت و کیفیت آن به سرعت توجه کاربران و مسؤولان را جلب میکند. بررسیها نشان میدهد که رشد قیمت اینترنت نسبت به تورم عمومی کشور پایین تر بوده اما از سوی دیگر موجبات رضایت مردم را هیچگاه فراهم نکرده و همواره مردم از سرعت و کیفیت اینترنت ناراضی بودند. حالا اینترنت تبدیل به نامعادلهای شده که به نظر میرسد برای حل آن باید اقدامات اساسی انجام شود.
با بررسی جزئیتر وضعیت ۵ نیروگاه بخاری که پایینترین راندمان را میان سایر نیروگاهها دارند، بخشی از معضل ناترازی برق و گاز کشور بهتر روشن میشود. آمارها نشان میدهد که در مجموع، بیش از ۹۳۰ میلیون واحد سوخت (مترمکعب یا لیتر) به طور مستقیم در فرآیند تولید برق هدر میرود.
منطقه خاورمیانه با در اختیار داشتن بخش قابل توجهی از ذخایر نفت و گاز جهان، یکی از مهمترین بازیگران بازار انرژی به شمار میرود. اما موضوع مهمی که در رابطه با این موضوع وجود دارد، سهم مردم از فروش منابع طبیعی است. به دلیل تفاوت در جمعیت ، توجه به سرانه درآمد اهمیت زیادی دارد تا بتوان سهم هر نفر و توزیع درآمد حاصل از فروش نفت و گاز این کشورها را مورد بررسی قرار داد.
صنایع غذایی ایران با صادرات ۷.۵ میلیارد دلاری و دسترسی به بازار ۵۰۰ میلیون نفری منطقه، پتانسیل عظیمی دارد که به دلیل چالشهایی مانند تحریمها و ضعف زیرساختها مغفول مانده است. سرمایهگذاری هدفمند میتواند این صنعت را به پیشران اقتصاد کشور تبدیل کند.
بررسی آمارها نشان میدهد راندمان برخی از نیروگاهها در وضعیتی است که برای تولید کمتر از ۵ درصد برق کشور، بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز را در فرایند تولید میسوزانند. ادامه فعالیت این نیروگاهها نه تنها توجیه اقتصادی ندارد، بلکه باعث هدر رفت میزان قابل توجهی از سوخت شده و ناترازی انرژی را افزایش میدهد.
قرار است ۴۲ درصد از سهام شرکت سایپا به بخش خصوصی واگذار شود. گمانهزنیهای رسانهای و شنیدهها حاکی از آن است که تاکنون ۹ شخص حقوقی و کنسرسیوم، برای تملک این غول خودروسازی اعلام آمادگی کردهاند. البته این موضوع تاکنون توسط معاونت اقتصادی شرکت سایپا که مسؤولیت راهبری این موضوع را دارد تایید یا رد نشده است.
باوجود اینکه قانون بودجه، بانک مرکزی را موظف به انتشار اطلاعات وام ازدواج کرده است اما این اطلاعات در سایت بانک مرکزی دیده نمیشود. با این اوصاف، پیشبینی که از صف وامهای ازدواج و فرزندآوری وجود دارد این است که صف این دو تسهیلات به حدود یک میلیون متقاضی میرسد اما همچنان برنامه دولت چهاردهم برای تسریع در این امر مشخص نیست.
بازار برنج ایران این روزها با قیمتهای نجومی و التهاب شدید مواجه است، به نظر میرسد عواملی همچون نوسانات ارزی، ضعف نظارتها و دلالی برخی سودجویان از عوامل اصلی این اتفاق است.
چندی پیش وزیر راه و شهرسازی وعده داد که ۷۵ هزار واحد استیجاری برای حمایت از مستاجران ساخته خواهد شد در حالی که طبق آمار در کشور حدود ۸ میلیون مستاجر زندگی میکنند با این وجود عملکرد یک ساله وزارت راه و شهرسازی حاکی از آن است که دولت چهاردهم اولویتی برای ساخت مسکن و کنترل بازار آن ندارد.
بانک گردشگری با اعطای وامهای بیضابطه به خودیها و شرکتهای وابسته، منابع مالی را از مسیر تولید منحرف کرده است. در حالی که این بانک از قوانین عدول کرده، مهدی جهانگیری موسس آن نیز درخواست ۲ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای واردات پنل خورشیدی کرده است. آیا بانک گردشگری به سرنوشت بانک آینده دچار خواهد شد؟