کد خبر:۲۸۲۱۸۲

دولت برای ازدواج جوانان چه کمکی می‌کند؟

در کشور ما با جوانان تحصیلکرده بسیاری رو برو هستیم که قصد و علاقه برای ازدواج را دارند اما توانایی شروع یک زندگی و تشکیل خانواده را ندارند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سال‌ها است که بحث کاهش ازدواج جوانان، افزایش سن ازدواج و از طرفی کاهش جمعیت جوان کشور و رشد بی‌رویه طلاق، در میان اهل رسانه و کار‌شناسان مسائل اجتماعی بسیار داغ شده. و هر روز افراد مختلفی نسبت به این موضوع انتقاد و اعتراضاتی دارند که خوب این رفتار آنان بسیار ستودنی است. اما جای سوال است که دولت برای یک ازدواج چه تمهیداتی را اندیشیده است؟ و اساسا وقتی که هیچ کمکی به جوانان برای ازدواج نمی‌کنیم، پس چگونه از یک جوان انتظار ازدواج در سنین پائین را داریم.

 

در کشور ما با جوانان تحصیلکرده بسیاری رو برو هستیم که قصد و علاقه برای ازدواج را دارند اما توانایی شروع یک زندگی و تشکیل خانواده را ندارند. از بیکاری جوانان، گرانی، تورم و رکود تورمی که بگذریم. دولت نیز قصدی برای کمک به این جوانان ندارد. از قدیم رسم بوده است که همیشه به جوانانی که ازدواج می‌کردند. هدایایی برای کمک به ذوج‌های جوان از طرف خانواده و آشنایان در نظر گرفته می‌شد. که با این روش هم برخی از مشکلات ذوج‌های جوان حل می‌شد و هم اینکه این موضوع نشان دهنده محبت خانواده نسبت به این جوانان بود. اما می‌بینیم که دولت برای جوانان هیچ هدیه و کمکی را در نظر نگرفته است. و تنها کمکی که به ذوجهای جوان می‌شود. وام ازدواجی است که از طریق بانک‌ها داده می‌شود که گرفتن آن هم نیاز به کفش آهنی و گذر از هفت خوان رستم دارد. جوانان تازه ازدواج کرده باید چندین ماه و یا سال در انتظار دریافت وام ازدواج بمانند و پس از آنکه نوبت آن‌ها فرا رسید. تازه باید به فکر فراهم کردن ضامن برای دریافت وام باشند. آن‌هم یک ضامن معتبر که کارمند رسمی باشد و بتواند گواهی کسر از حقوق نیز به بانک وام دهنده ارائه نماید.

 

در شرایطی که با این حجم از مشکلات اقتصادی و تورم و گرانی مواجه هستیم و جوانان برای خرید کوچک‌ترین اقلام زندگی خود مشکل دارند چگونه انتظار داریم که این جوانان در سنین پائین ازدواج کنند. دولت نه تنها فکری برای مسکن و شغل و … این افراد نکرده بلکه هیچگونه کمک بلاعوض نیز به این ذوج‌های جوان نمی‌دهد. حتی در این سال‌ها فعالیت فرهنگی که موجب شود تا هزینه‌های ازدواج کاهش پیدا کند و ازدواج ساده همه گیر شود نیز مشاهده نشده است.

 

امر ازدواج مستحب است اما در حال حاضر می‌توان گفت که برای تمام جوانان ما اوجب واجبات است و نیاز به ازدواج به شدت افزایش یافته است. اما برای کمک به ازدواج ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته نمی‌شود.

 

باید توجه داشت که هرچقدر سنین ازدواج بالا‌تر برود. جرایم، اعتیاد، بیماری‌های روانی و به تبع آن بیماری‌های جسمی و فساد افزایش پیدا می‌کنند و زندگی جوانان بیشتر به خطر خواهد افتاد و دولت مجبور است در آینده مقدار بسیار بسیار بیشتری بودجه برای حل مشکلات خودساخته صرف نماید. پس چه بهتر که علاج واقعه را قبل از وقوع کنیم.

 

منبع: مجله اینترنتی عجیب غریب

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
کوثر
-
۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶
سلام
شايد فکر کنيد خيلي از ماجرا پرتم ولي خب من يه جوونم و همه ي اين چيزا رو قبول دارم ولي يه نکته اي کاش به جاي اين عکس يه عکس ديگه اي رو ميذاشتيد که آقاي محترم داماد حلقه طلا که براي مرد حرامه رو دستش نکرده بود!!
1
0
S.M.Z
-
۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۸
آره دولت خيلي کمک ميکنه، مثلا يه ميليارد وام ازدواج ميده تا هر جووني بره سر خونه زندگيش...
همينا ميگفتن اگه نيمه شعبان عقد کنيد به جاي سه ميليون، پنج ميليون ميديم، وقتي ميرفتي بانک مي گفتن سه ميليون بيشتر نيست و مي گفتن تلويزيون که رسانه ملي!!! هستش چرت و پرت ميگه!!!حالا بماند که به چه بدبختي بايد بري سر خونه زندگي، بعدش ميبيني معضل بسيار بزرگتري به نام خدمت مقدس سربازي!!! هستش که بايد دو سال مفت واسه دولت کار کني آخرشم دست از پا درازتر با سن 30 سالگي برگردي، خداييش مسوولين جمهوري اسلامي سيره علي بن ابي طالب(ع) رو در پيش گرفتن، خوش يه حالشون...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار