کد خبر:۲۸۲۴۹۶
بزرگان جهان از امام حسین (ع) می‌گویند؛

متفکر آلمانی: فداکاری حسین (ع) پرمغزتر و باارزش‌تر از فداکاری مسیح (ع) جلوه می‌کند

توماس مان، متفکر آلمانی گفت: اگر بین فداکاری مسیح و حسین (ع) مقایسه شود حتماً فداکاری حسین (ع) پرمغزتر و باارزش‌تر جلوه خواهد نمود؛ زیرا روزی که ...

گروه اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ آنچه پیش‌رو دارید سخنانی کوتاه از اندیشمندان بزرگ جهان درباره سیدالشهداء، امام حسین (ع) است.

 

 موریس دوکبری اندیشمند فرانسوی: پیروان امام حسین (ع) به واسطه عزاداری برای او می‌دانند که پستی و زیردستی استعمار و استثمار را نباید قبول کنند؛ زیرا شعار پیشوا و آقای آنها تن ندادن زیر بار ظلم و ستم بود.


توماس کارلاین دانشمند انگلیسی: بهترین درسی که از تراژدی کربلا می‌گیریم این است که حسین (ع) و یارانش ایمان استوار به خدا داشتند آنان با عمل خود روشن کردند توفق ادبی در جایی که حق و باطل روبه‌رو می‌شونداهمیت ندارند. پیروزی امام حسین (ع) با وجود عقلیتی که داشت موجب شگفتی من است.


جرجی زیدان نویسنده مسیحی لبنانی: پس از رحلت پیامبر (ص) حب به جاه و مال به فضائل اخلاقی فایق آمده و افکار و آرای آل علی (ع) در بیان مردمی بی‌اثر ماند، چنانچه مردم کوفه به خاطر جاه و مال بیعتی را که با حسین ابن علی (ع) کرده‌بودند در هم شکستند و به این نیز اکتفا نکرده او را به شهادت رساندند.


توماس مان متفکر آلمانی: اگر بین فداکاری مسیح و حسین (ع) مقایسه شود حتما فداکاری حسین (ع) پرمغزتر و با ارزش‌تر جلوه خواهد نمود؛ زیرا روزی که مسیح آماده فدا شدن گردید زن و فرزند نداشت و در فکر آنان نبود که بعد از او به چه سرنوشتی دچار خواهند شد، اما امام حسین (ع) زن و فرزند داشت و بعضی از آنان کودک خردسال بودند و احتیاج به پدر داشتند.
 

علی شریعتی اندیشمند ایرانی: خون حسین (ع)، مایع حیات‌بخشی است که در گذر زمان در کالبد ملت‌ها دمیده می‌شود و آن را به زندگی فرامی‌خواند و حسین (ع) زنده جاویدی است که هرسال، دوباره شهید می‌شود و همگان را به یاری جبهه حق زمان خود دعوت می‌کند.


دیکنز نویسنده فرانسوی: اگر منظور امام حسین (ع) جنگ در راه خواسته‌های دنیایی خود بود من نمی‌فهمم که چرا خواهران، زنان و اطفالش به همراه او بودند؟ پس عقل چنین حکم می‌کند که او فقط به خاطر اسلام فداکاری کرده.


کرت فریشلر مورخ بزرگ آلمانی: امام حسین (ع) در فداکاری قدم را از حدود فدا کردن خود برتر نهاد و فرزندانش را هم فدا کرد. تصمیم ثابت حسین (ع) برای فداکاری مطلق نه ناشی از لجاجت بود و نه معلول هوا و هوس و او با پیروی از عقل مصمم شده بود که به طور کامل فداکاری کند تا اینکه مجبور نشود برخلاف عقیده و آرمان والای خود به وسیله سازش با یزیدبن‌معاویه به زندگی ادامه دهد.

می دانیم که حسین (ع) خود را برای کشته شدن آماده کرده بود و او که عزم داشت خویش را فدا نماید، چرا توقف نکرد تا به قتلش برسانند و چرا دائم اسب می‌تاخت و شمشیر می‌انداخت. حسین (ع) دست روی دست گذاشتن و توقف برای کشته شدن را دور از مردانگی و جهاد در راه عقیده و آرمان خود می‌دانست. در نظر حسین (ع) در همان جا توقف کردن و گردن به فضا دادن، تا اینکه دیگران نزدیک شوند تا او را به قتل برسانند خودکشی محسوب می‌شود. یک مردم دلیر و با ایمان خودکشی نمی‌کند.


منبع: نشریه دانشجویی کمی متفاوت؛ شماره دو؛ صفحه چهار
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار