کد خبر:۲۸۲۶۴۵

اعمال وارده در روز «اربعین»

اربعین، روز تکمیل انقلاب سترگ عاشوراست و برای این روز اعمال بسیاری از سوی معصومین‌علیهم‌السلام مطرح شده است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، "اربعین حسینی" در راه است، فردا بیستم صفر میعادگاه دل‌های عاشقی است که سوگواره اشک و ماتم سیدالشهدا‌علیه‌السلام را در چهل منزل طی کردند.

 

اربعین، روز تکمیل انقلاب سترگ عاشوراست و برای این روز اعمال بسیاری از سوی معصومین‌علیهم‌السلام مطرح شده است، چنانکه امام رضاعلیه‌السلام در این مورد می‌فرمایند:" براستی محرم ماهی است که مردمان عهد جاهلیت جنگ و خونریزی را در آن حرام می‌شمردند لیکن خون‌های ما را در این ماه حلال شمردند، و حرمت ما را شکستند و فرزندان و زنان را به اسارت کشیدند و آتش در خیمه‌های ما افروختند و آنچه در آنها زاد و توشه داشتیم به یغما بردند و حرمت رسول الله‌صلی‌الله‌وعلیه‌وآله‌وسلم را در امر ما نگاه نداشتند..."

اعمال روز اربعین امام حسین‌علیه‌السلام:

 

در این روز زیارت امام حسین‌علیه‌السلام مستحب است و این زیارت‌، همانا خواندن زیارت اربعین است که از امام حسن عسکری‌علیه‌السلام روایت ‌شده که فرمود: " علامات مؤمن پنج چیز است، پنجاه و یک رکعت نماز فریضه و نافله در شب و روز گذاردن و زیارت اربعین کردن و انگشتر بر دست راست کردن و جَبین را در سجده بر خاک گذاشتن و بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ را بلند گفتن است."

 

شیخ طوسی سپس متن زیارت اربعین را با سند به نقل از حضرت صادق‌علیه‌السلام آورده است‌:

 

السلام علی ولی الله و حبیبه‌، السلام علی خلیل الله و نجیبه‌، السلام علی صفی الله و ابن صفیه‌.........

 

این مطلبی است که شیخ طوسی‌، عالم فرهیخته و معتبر و معقول شیعه در قرن ‌پنجم درباره اربعین آورده است‌.

 

طبعاً بر اساس اعتباری که این روز میان ‌شیعیان داشته است‌، از همان آغاز که تاریخش معلوم نیست‌، شیعیان به حرمت ‌آن‌، زیارت اربعین می‌خوانده‌اند و اگر می‌توانسته‌اند مانند جابر بن عبدالله انصاری بر مزار امام ‌حسین‌علیه‌السلام گرد آمده و آن امام را زیارت می‌کردند.

 

این سنت تا به امروز درعراق با قوت برپاست ‌و شاهدیم که میلیون‌ها شیعه عراقی و غیر عراقی در این روز بر مزار امام حسین‌علیه‌السلام جمع می شون و جابر اولین زائر قبر حسین‌علیه‌السلام بود.

 

اربعین سید وسالارشهیدان حضرت اباعبدالله الحسین‌علیه‌السلام بر تمامی شیعیان تسلیت باد و التماس دعا

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار