وزیر علوم گفت: اگر شرایط دشواری داریم باید همه با هم تلاش کنیم تا مشکلات برطرف شود، در شعب ابیطالب، پیغمبر نیز در کنار یارانش صبر کرد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، رضا فرجیدانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تجلیل از هجدهمین دوره المپیاد علمی کشور در دانشگاه تربیتمدرس گفت: امیدوارم با کمک شما نخبگان پلههای تعالی را با استحکام طی کنیم و ایران عزیز را هر روز سرافرازتر از گذشته ببینیم.
وی اظهار داشت: باید تلاش کنیم وضعیت نخبگان را در جهت بهبود هدایت کنیم.
وزیر علوم ادامه داد: اگر وضع معیشتی نخبگان ما مناسب نباشد قطعاً آسیب میبینیم، بنابراین نباید نسبت به این مسئله بیتفاوت باشیم.
فرجیدانا با تاکید بر اینکه نخبگان کشور اگر در جایی لازم باشد، به دلیل شرایط کشور، به راحتی از کنار حق و حقوق خود عبور میکنند، گفت: اگر به دلیل اضطرار کشور، لازم باشد نخبگان از حق مسلم خود بگذرند قطعاً آنها در عبور از گردنههای سخت کشور چنین خواهند کرد.
وی با اشاره به سخنان یکی از مادران نخبگان در جشنواره جوان خوارزمی گفت: این مادر از امکانات در اختیار نخبگان که تمام وقت خود را صرف فعالیت علمی میکنند در مقایسه با حمایت کشور از نخبگان ورزشی و ورزشکاران انتقاد داشت، وقتی به او گفتم در شرایط ویژهای هستیم و باید با همدلی از آن عبور کنیم و ماشین علم و فناوری کشور را عبور دهیم، دیدم خوشبختانه این همدلی وجود دارد، اما به طور قطع تبعیض از نگاه جوانان نخبه ما دور نمیماند و آنها را آزار میدهد.
وزیر علوم یادآور شد: وجود تبعیض برای نخبگان ما آزاردهنده است اگر شرایط دشواری داریم باید همه با هم تلاش کنیم تا مشکلات برطرف شود، در شعب ابیطالب پیغمبر نیز در کنار یارانش صبر کرد.
فرجیدانا با بیان اینکه مهمترین مسئلهای که ما امروز داریم جلوگیری از فرار مغزها است، یادآور شد: ما نمیگوییم دانشجویان ما برای کسب علم و دانش روز به آن طرف مرزها نروند، اما اگر روزی از کشور خارج شدند و شرایط برای برگشت آنها امکانپذیر نبود، قطعاً ما خسارت جبران ناپذیری را متحمل خواهیم شد.
وی تاکید کرد: اگر یک مغز نخبه برای ما یک میلیون دلار هزینه داشته باشد و آمار جهانی در خصوص خروج سالانه 150 هزار نفر در سال از ایران صحت داشته باشد، در این صورت ما 150 میلیون دلار به کشورهای غربی کمک میکنیم.
وزیر علوم با بیان اینکه باید برای فراهم کردن زیرساختهای حمایت از نخبگان تلاش کرده و زمینه بازگشت نخبگان را فراهم کنیم، گفت: بودجه امسال ما 192 هزار میلیارد تومان است که به دلار 70 میلیون دلار می شود؛ این در حالی است که 150 میلیون دلار به دنیا کمک میکنیم.
فرجی دانا ادامه داد: باید کاری که تیم پرجمعیت انجام داد و با پیشنهاد دو سه برابری آمریکا نخبگان خود را به کشور برگرداند، انجام دهیم، نه اینکه فقط به این وضعیت نگاه کنیم و افرادی که در کشورهای دیگر داریم را به کشور برگردانیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید با همدلی و هماهنگی و برنامهریزی، ایران اسلامی را در مسیر علمی پیش ببریم و در این مسیر کمک کنیم تا نخبگان ما نیز به خوبی نقش خود را در این زمینه انجام دهند.
آقاي مان فرمودند مادرشعب ابي طالب نيستيم ... اين بي عرضگي خودتان را که نيروهاي ارزشي راازدانشگاه انداختيد بيرون ومغزهاي پوسيده غرب زده راجايگزين کرده اي تقصير کسي نيندازيد اگر مرد عمل وکار ودلسوز بودي تابحال دراين چند ماه قدمهاي خير بزرگي برمي داشتي ... پس خاموش باش ....
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
بعد اونوقت تا رتبه 40 هزار هم هيچ جاي به درد بخوري قبول نميشه ! اينا رو من چجوري بذارم کنار هم ؟