به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مجید میرزا وزیری امروز در همایش «داس همسایه در مزرعه ما» که در دانشکده ریاضی دانشگاه فردوسی برگزار شد، بیان داشت: یکی از فرمهای کشورهای جهان سوم این است که دانشجو مدام به این مسئله میاندیشد که آیا برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کند یا خیر؟
وی تصریح کرد: راه دیده شدن همیشه وجود دارد و اینکه شخصی دیده نمیشود به این دلیل است که خواهان دیده شدن نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی ادامه داد: برخی سعی در اصلاح فضا دارند؛ اما چند سالی است که از عهده ما خارج است به طور مثال چند سال پیش تصمیم بر این شد که کنکور دکترا در سراسر کشور به صورت همزمان برگزار شود؛ اما برای تهیه سوالات از اهالی صاحب فن کمک نگرفتند و یک کارشناس سازمان سنجش به طراحی سوال پرداخت که متاسفانه سوالات در سطح لیسانس بود؛ بنابراین یکی از مشکلات ما این است که در عرصههای مختلف از صاحبنظران بهره نمیگیریم.
آیا همیشه، رفتن به جایی بهتر برای انسان بهتر است؟
میرزا وزیری گفت: شاید یکی از دلایلی که باعث شده افرادی بسیاری از کشور خارج شوند و در اصطلاح فرار مغزها بوجود آید، همین مسئله باشد؛ البته باید به این نکته توجه کرد آیا همیشه، رفتن به جایی دیگر برای انسان بهتر است؟ زیرا زمانی که انسان به مکانی برود که دیده نشود و نتواند عرض اندام کند هیچ فایدهای نخواهد داشت. به طور مثال چنانچه شما در کشور خود شاگرد سوم باشید مطمئنا بهتر خواهد بود تا اینکه شما در کشور خارجی شاگرد صدم باشید.
وی با تاکید بر اینکه چنانچه قرار است کاری صورت گیرد بهتر است در جای خود باشید تا بتوانید تحولی ایجاد کنید، تصریح کرد: یکی دیگر از دلایلی که سبب رفتن دانشجویان میشود، سپردن کارهای بزرگ به انسانهای کوچک است.
این استاد دانشگاه گفت: مقصر نه داس است و نه کسی که گندمهای کشور را میچیند؛ بلکه مقصر کشاورز است که نمیتواند به خوبی از محصول خود بهرهبرداری کند و متاسفانه ما تمامی تقصیرها را از جانب گندم میبینیم. گاهی اوقات ممکن است مسئولی را بر کاری بگماریم که متفاوت بودن با بقیه را هیچگاه تجربه نکرده است؛ بنابراین نخواهد توانست تیزهوش را از غیر تیزهوش تشخیص دهد.
میرزا وزیری با اشاره به اینکه امید است همه بمانیم و برای آبادانی این کشور بکوشیم، بیان داشت: رفتن هر دانشجو برای همه دلگیر کننده است و باید به این مسئله توجه کنیم که بودن در مکانی که هم فرهنگ خودمان باشند بسیار شیرینتر خواهد بود.
وی در پایان تاکید کرد: مرزعه و گندم به هیچ وجه مقصر نیستند بلکه مهم ما هستیم که نتوانستیم از محصول خود به بهترین شکل بهره گیریم و از آنان در جای خود استفاده کنیم. /155ب2/