معاونت علمی وفناوری رئیس جمهور سومین شماره ماهنامه خبری، پژوهشی، آموزشی و ترویجی فناوری و نوآوری را منتشر کرد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، در سخن نخست این شماره به قلم سپهر قاضی نوری؛ معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمده است: فعالان گرانقدری که در شرکت های دانش بنیان فعالیت دارند باید بدانند که صرف جلب کردن حمایت دولت، مسدود کردن راه واردات محصول مشابه خارجی، بخشودگی مالیاتی و سایر حمایت ها، موجب رشد آنها نخواهد شد.
در سخن نخست این شماره با این سوال که «آیا حمایت همیشه خوب است؟» آمده است: در جریان برگزاری نمایشگاه علم تا عمل آبان ماه92، شرکت های متعدد دانش بنیانی که در نمایشگاه استقرار داشتند؛ یک سو و یک زبان خواستار یک چیز بودند: حمایت!
همه مسئولین بازدید کننده هم روی همین واژه تمرکز داشتند و ترجیع بند سخنان آنان همین یک کلمه بود. اما آیا واقعا حمایت؛ همیشه، همه جا و تا هر سطحی خوب است و موجب رشد حمایت شونده می شود؟
آیا اگر مثلا دولت پرداخت همه هزینه های شرکت های دانش بنیان را به طور نامحدود تقبل کند کشور ما با رشد سریع فناوری و نوآوری در این شرکت ها مواجه خواهد شد؟ برای پاسخ به این سوال، مثال مشابهی را در نظر بگیرید:
در همه جای دنیا، برای حمایت از فرد نوآور، از ابزارهای قانونی حفاظت از مالکیت فکری (نظیر ثبت اختراع، کپی رایت و...) استفاده می کنند. این ابزارها در کشور ما تا به حال چندان مورد توجه نبوده اند اما در چند سال اخیر، ناگهان قوانین بعضا سخت گیرانه ای در مورد آنها وضع شده است. ظاهرا ماجرا این است که چنین حفاظت هایی موجب رشد و توسعه نوآوری می شود و اجازه نمی دهد افرادی با تقلید از نوآوری فرد پیشگام، منافع مادی کار او را به سمت خود هدایت کنند. اما حمایت تا کجا خوب است؟ نامحدود؟ اگر مثلا قانونی تصویب شود که هرکس با کپی سازی محصولی، حق ثبت اختراع یک نوآور رانقض کرد اعدام شود چه اتفاقی می افتد؟ آیا دیگر کسی سراغ نوآوری می رود؟ قطعا خیر. زیرا ممکن است ناگهان معلوم شود که کار او مشابه کار قبلی بوده و باید او را اعدام کرد....
در سومین شماره مجله فناوری و نوآوری که به صاحب امتیازی پرویز کرمی منتشر می شود؛ در بخش تازه ها به خبری از سوی رئیس جمهور درباره 20 برابر شدن بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره شده و در بخش گزارش؛ از چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» گزارشی آورده شده است.
این شماره ماهنامه نیز پرونده ای به نام « دانش کهن، فناوری نوین» را دنبال کرده که در آن به کاربردهای متنوع زیست فناوری و نیاز به استفاده از انرژی های پاک پرداخته شده است.
مدیریت دانش؛ نیاز عصر دانایی بخشی دیگر از این ماهنامه است که به مسیر سازمان های آینده و دانش محور شدن این سازمان ها در آینده اشاره کرده است.
در این ماهنامه همچنین به مطالبی درباره «ترابن»؛ بزغاله تراریخته ایرانی، ملاقات پزشک و بیمار از طریق کینکت و گزارشی از برگزاری نمایشگاه الکترونیک، کامپیوتر، و تجارت الکترونیکی پرداخته شده است.
ماهنامه فناوری و نوآوری در32 صفحه منتشر می شود. علاقمندان برای اطلاعات بیشتر می توانند به سایت ماهنامه به نشانی fanavarimag.irمراجعه کنند.