معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در دیدار با رئیس مجلس کره جنوبی خواستار توسعه و گسترش روابط پایدار در حوزه فناوری شد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری در دیدار با «کانگ چانگ هه»، رئیس مجلس کره جنوبی گفت: معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری علاقمند به توسعه و گسترش روابط پایدار به ویژه در حوزه فناوری با کره جنوبی است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه این معاونت نوپاترین نهاد تاسیس شده در ساختار ریاست جمهوری است ادامه داد: هدف از راه اندازی این معاونت بهبود و گسترش ارتباط بین صنعت و دانشگاه است و نیز در حوزه علمی و فناوری با حمایت و پشتیبانی از آنان و با تجاری سازی فناوریها و آوردن این فناوریها در زندگی روزمره مردم فعالیت میکند.
توسعه دیپلماسی فناوری ایران و کره جنوبی
ستاری با تاکید بر وجود ظرفیتهای بالای علمی در دانشگاه ها و تعداد فارغ التحصیلان در ایران، اظهار کرد: این فارغ التحصیلان نیازمند شغل پایدار هستند و ما این اشتغال زایی را جزو وظایف معاونت می دانیم، از این رو یکی از حوزه های پایدار برای همکاریهای بین حوزه فناوری و توسعه و گسترش آن است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه دعوت از شرکت های فعال کرهای و همکاری و هماهنگی آنها با شرکتهای دانشبنیان و دانشگاه های ایران از جمله مسایل مورد حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری است تصریح کرد: امیدواریم در اینگونه زمینهها بویژه در دیپلماسی فناوری در آینده ارتباط دوجانبه ایران و کره جنوبی هرساله رشد چشمگیری داشته باشد.
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به نخستین سال فعالیت دولت تدبیر و امید افزود: جهتگیری بودجه در مجلس شورای اسلامی نیز به سمت مسایل علمی و فناوری سوق داده شده است.
ستاری یکی از اهداف و تصمیمات دولت تدبیر و امید را محدود کردن استفاده از بودجه نفت دانست و گفت: جا انداختن این فرهنگ در کشوری که همواره بر اساس فروش نفت خام بودجه کسب میکند، کار دشواری است و این اتفاق نمیافتد مگر آنکه بتوانیم در حوزه فناوری، پیشرفت قابل ملاحظهای داشته باشیم، در این راستا تجربیات ارزشمند کره جنوبی در زمینه علم وفناوری را غنیمت دانسته و امیدواریم این جلسه آغازی باشد برای تعاملات بیشتر.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه در اقتصاد بر پایه نفت هرگز تولید و فناوری شکل نمیگیرد، افزود: به دنبال این هستیم تا بتوانیم بودجه نفت را از تولید جدا کنیم لذا برای اینکار به تجربیات کشورهای موفقی مثل نروژ میتوان اشاره کرد که به خوبی از منابع نفت خود برای توسعه کشور استفاده کردهاند، ما این برنامهریزیها را خواهیم داشت تا به خوبی از تجربیات، عملکردها و برنامههای این گونه کشورهای موفق بیشترین استفاده و بهرهداری را انجام بدهیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه دانشجویان ایرانی جزو بهترینها در دنیا هستند، ادامه داد: ایران با واقعیت مهاجرت روبه روست و تنها حدود 20درصد از دانشجویانی که برای تحصیل، کشور را ترک میکنند به کشور باز میگردند، از این رو در برنامههای جذب نخبگان خواستار همکاریهای همه جانبه بوده و مایلیم از تجربیات کره جنوبی نیز در این زمینه بهرهمند شویم.
رئیس مجلس کره جنوبی: پایه علمی در ایران بسیار قوی است
کانگ چانگ هه، رئیس مجلس کره جنوبی با اشاره به اینکه زمانی پست وزارت علم و فناوری را در کره داشته است، از این رو با مقوله علم و فناوری در کره آشناست، افزود: به دلیل اهمیت بخش تحقیق و توسعه (R&D) در کره سرمایه گذاریهای صورت گرفته در کشور را بر اساس و پایه سرمایهگذاریهای حوزه تحقیق و توسعه(R&D) انجام می دهیم.
وی با تاکید بر اینکه در پانزده سال پیش که وزیر علم و فناوری در کره بوده که در آن سال بخش دولتی چیزی حدود 30 میلیارد دلار و بخش خصوصی نیز مبلغی حدود 12 میلیارد دلار در بخش R&D سرمایه گذاری کرده بود، اظهار داشت: بودجه R&Dدر بخش دولتی امسال برای کره جنوبی 17 میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
رئیس مجلس کره جنوبی با اشاره به اینکه تا سال 2017، پنج درصد کل تولیدات را در بخش R&D سرمایه گذاری خواهیم کرد، گفت: کره در پیشرفت تکنولوژی وفناوری قوی است اما از نظر پایه علمی موفقیت چندانی نداشته است.
وی ایران را در پایه علمی خیلی قوی دانست و افزود: با توجه به اهمیت پایه علمی و فناوری برای پیشرفت های بلند مدت و پایدار اطمینان داریم ایرانیها حتی می توانند روزی در این زمینه جایزه نوبل را دریافت کنند.
در پایان رئیس مجلس کره جنوبی با معرفی رئیس کمیسیون فناوری و آیندهسازی مجلس کره جنوبی و دیگر مقامات این کشور، خواستار نشستهای بیشتر برای ارائه و بررسی پیشنهادهای همکاری های دوجانبه و اجرایی شدن آنان شد.