محققان واحد علوم و تحقیقات موفق به طراحی و ساخت دستگاه تست انواع نانو سیالات پایه روغن در مبدل های حرارتی صفحه تخت و لوله ای شدند.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، مرتضی خیاط رئیس دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضا واحد دانشگاهی علوم و تحقیقات در این باره گفت: نانو سیالات توانایی افزایش نرخ انتقال حرارت در کاربردهای مختلف نظیر سرمایش صنعتی، راکتورهای شیمیایی، صنعت حمل ونقل، سیستم های الکترومکانیکی و الکتریکی و کاربردهای پزشکی را دارا هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون به دلیل نبودن چنین دستگاهی در واحد علوم و تحقیقات، بررسی نانو سیالات به منظور اندازه گیری پارامترهای موثر در انتقال حرارت در سایر مراکز صنعتی و دانشگاه ها صورت می گرفت، گفت: از این رو تصمیم بر ساخت دستگاهی برای تست انواع مختلف نانو سیالات پایه روغن به منظور رفع مشکلات موجود اتخاذ شد، در واقع این دستگاه قابلیت تست انواع مختلف نانو سیال های پایه روغن به منظور اندازه گیری پارامترهای مختلف انتقال حرارت و افت فشار در انواع مبدل های حرارتی را دارا است.
رئیس دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضا واحد علوم و تحقیقات افزود: وجود چنین دستگاهی با توجه به قابلیت های بالا برای تست ذرات نانو در سیالات می تواند زمینه ساز انجام تحقیقات و پژوهش های گسترده آتی در دانشگاه شده و از این طریق قدمی هرچند کوچک در جهت پیشرفت، تعالی و خودکفایی کشور برداشته شود.
این دستگاه تحت راهنمایی مرتضی خیاط رئیس دانشکده مکانیک و هوافضا و با همکاری بهنام حبیب نژاد لداری دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی و افشین صادقی خواه دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی مکانیک این واحد دانشگاهی ساخته شده است.