معاون علمی رئیس جمهور تاکید کرد: دولت منابع مالی را برای تولید محصولات دانش بنیان که در اقتصاد ملی بتواند حضور یابد، فراهم می کند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری در نشست مشترک انجمن های علمی و شبکههای مرتبط با زیستفناوری ابراز داشت: آنچه این معاونت دنبال میکند و از آن حمایت میکند، بیشتر بحث تجاریسازی و اقتصاد دانش بنیان است که تحقق 3 درصد از حجم بازار جهانی زیستفناوری در افق چشم انداز بیست ساله (سال 1404) بخشی از این برنامههاست.
در همین راستا وی ضمن اشاره به این مسئله که همه برنامهها در معاونت معطوف رفع مشکلات مالی نیست افزود، بخشی از مشکلات مربوط به اخذ ضمانت نامه و معافیت های مالیاتی و گمرکی است که تصویب و ابلاغ شده است و اگر چنانچه در اجرا مشکلی بوجود آید، آن را بر طرف خواهیم کرد.
ستاری افزود: این معاونت، هرچند کوچک است. اما، هنر ما در چابک بودن و اتخاذ تصمیمات سریع و برداشتن گام های بلند و تاثیر گذاراست.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در فرایند تعیین صلاحیت شرکتهای دانش بنیان تاکنون هشت شرکت دانش بنیان در زمینه زیست فناوری احراز شدهاند و 20 شرکت نیز در نوبت بررسی هستند، گفت: انتظار داریم که در انستیتوها و پژوهشکدههای تحقیقاتی نیز بستری مناسب برای توسعه دستاوردهای فناورانه در حوزه زیست فناوری در قالب شرکت های دانش بنیان تشکیل شود.
ستاری همچنین در این نشست از مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری خواست که از تجربیات این نشست برای سایر ستادهای راهبردی به منظور بهره مندی از تجربیات انجمن های علمی استفاده کنند.
قانعی نیز در این نشست بر نقش انجمنهای علمی در توسعه ملی زیستفناوری تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه طبق اسناد فرادستی علم و فناوری قرار است سه درصد حجم بازار جهانی زیستفناوری در افق چشم انداز سال 1404 محقق شود از انجمنهای علمی و شبکههای مرتبط با زیستفناوری خواست پیشنهادات و برنامههای توسعه محور خود را به دبیرخانه ستاد انعکاس دهند.
خاطرنشان می شود در این نشست نمایندگان انجمنها و شبکههای مرتبط به زیست فناوری ضمن ارائه اولویتها کاری و مسائل و مشکلات مبتلا به، نظرات و پیشنهادات خود را در راستای همکاریهای مشترک با ستاد مطرح کردند.
انجمن علمی زیست شناسی ایران، انجمن بیوتکنولوژی ایران، انجمن کشت سلول و بافت گیاهی ایران، انجمن ایمنی زیستی ایران، انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات، انجمن بیوتکنولوی سلامت، انجمن ژنتیک پزشکی، انجمن ژنتیک ایران و ... از جمله انجمنها و شبکههای حاضر در این نشست بودند.