معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دانشگاه ها باید دانشگاهیان را به ایجاد شرکت ها ی دانش بنیان ترغیب کنند.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری در نخستین سفر هیات دولت به استان خوزستان با رئیس و هیات رئیسه دانشگاه شهید چمران، هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و روسای مرکز رشد فناوری دانشگاه علوم پزشکی و پارک علم و فناوری این استان نشست برگزار کرد.
وی در این نشست نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در ایجاد ارتباط میان بازار و شرکت های دانشگاهی و مراکز رشد بیان داشت و افزود: تنها بر جذب یک درصد بودجه پژوهشی تکیه نکنید چرا که تا نتوانیم بودجه وزارتخانه ها و سازمان ها را به شرکت ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاهی هدایت کنیم موفق نمی شویم.
ستاری بر ضرورت تداوم روند تجاری سازی فناوری در دانشگاه های کشور تاکید کرد و گفت: لازم است دانشگاه ها برای ایجاد شرکت های دانش بنیان، دانشجویان، استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها را با ایجاد انگیزه های لازم ترغیب کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی اظهارکرد: این صندوق به دنبال حمایت از شرکت های دانش بنیان با بهره مندی از تجربیات استادان، دانشگاهیان و نخبگان علمی از طریق دانشگاه ها است.
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: باید ریسک را قبول و در تعامل با شرکت های دانش بنیان با بستر سازی لازم برای بهره مندی از بودجه های موجود و در دسترس کشور برای ارتقا و توسعه فناوری و پژوهش تلاش کافی شود.
تخصیص 800 میلیارد تومان اعتبار برای صندوق نوآوری و شکوفایی در سال آینده
وی خاطرنشان کرد: برای صندوق نوآوری و شکوفایی در سال آینده 800 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که برای توسعه فعالیت های شرکت های دانش بنیان هزینه خواهد شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از ابلاغ دستورالعملی در سال آینده خبر داد که به موجب آن 5 درصد از درآمد فروش شرکت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه به آن دانشگاه اختصاص می یابد و در این باره توضیح داد: این 5 درصد از طریق معاونت علمی و فناوری به دانشگاه داده می شود و زمینه ای را برای رقابت استادان دانشگاه در جهت تجاری کردن یافته های پژوهشی از طریق تاسیس شرکت های دانش بنیان فراهم می سازد.
برگزاری دومین نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل در اردیبهشت ماه سال آینده
ستاری همچنین از برگزاری دومین نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل در اردیبهشت ماه سال آینده خبر داد و گفت: برای این منظور 20 میلیارد تومان اعتبار از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیش بینی شده است و فرصت مناسبی است تا دانشگاه ها برای تهیه و تجهیز اقلام آزمایشگاهی اقدام کنند، البته در تلاشیم که وزارت خانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سهم خود را برای تجهیز اقلام آزمایشگاهی دانشگاه های خود را اختصاص دهند تا سهم دانشگاه ها در خرید این لوازم از 50 در صد به 40 درصد در سال آینده کاهش یابد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه این نمایشگاه که پر بارتر از نمایشگاه پارسال دایر می شود افزود: این نمایشگاه الگویی است برای این که بتوانیم از تجهیزات ساخت داخل در دانشگاه ها استفاده کنیم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه برپایی این نمایشگاه سرمایه گذاری می کند اما هنوز مشخص نشده که درصد مشارکت چقدر است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین دانشگاه شهید چمران اهواز را به عنوان بزرگ ترین دانشگاه خوزستان قلمداد کرد و افزود: این دانشگاه برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرکزیت امور مربوط به فناوری مهم قرار دارد و همچنین پارک علمی و فناوری خوزستان از مراکزی است که در این معاونت به توسعه آن علاقه داریم.
وی در پایان با اشاره به ضرورت توسعه شرکت های دانش بنیان، توسعه اقتصاد دانش بنیان و توسعه خدماتی که استادان می توانند در قالب این شرکت ها بدهند اظهار کرد: بازار فوق العاده بالایی که در بحث نفت و گاز و کشاورزی در خوزستان وجود دارد جزو مواردی است که باید در این زمینه برنامه ریزی شود تا شرکت های وابسته به دانشگاه ها بتوانند وارد این فضا شوند، ضمن اینکه دانشگاه های علوم پزشکی هم در توسعه داروسازی و تجهیزات پزشکی لازم است مورد حمایت قرار گیرند.
در این نشست ابتدا حسن مروتی، رئیس دانشگاه چمران اهواز، خلیل رنجبر معاون پژوهشی و فناوری این دانشگاه و سپس بابک مختاری رئیس پارک علم و فناوری خوزستان گزارشی از وضعیت آموزش عالی، پژوهشی و فعالیت های علمی و فناوری این استان ارائه دادند.