رهبر انقلاب با اشاره به ریسک پذیری شرکت های دانش بنیان به حمایت دولت از این شرکت ها تاکید می کنند.
گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»؛ رهبر انقلاب در دیدار جمعی از پژوهشگران و مسئولان شرکتهای دانشبنیان در مرداد 91 گفتند:«اگر چنانچه در شرکت های دانش بنیان خطرپذیرى نباشد و آمادگى براى مواجهه با ریسک وجود نداشته باشد، کار پیش نخواهد رفت، البته راه هایى وجود دارد براى اینکه زیان این خطرها، اصل موجودیت این شرکت ها را تهدید نکند؛ مثل بیمههاى مخصوص و مشخصى که براى این کار باید پیشبینى شود؛ که این هم کار دستگاههاى دولتى است.»
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در مهر ماه 1387 در دولت و در آبان ماه 1389 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده که به دلیل بروکراسی اداری و اختلافات بین دستگاههای مسئول، این قانون اجرا نشده و صندوق نوآوری نتوانسته هیچگونه حمایتی از شرکتهای دانش بنیان به عمل آورد.
از جمله اقداماتی که از ابتدای تاسیس صندوق نوآوری و شکوفایی باید اجرایی میشده، تخصیص و تامین سرمایه اولیه این صندوق به مبلغ سه هزار میلیارد تومان بوده که با گذشت سه سال تنها 25 میلیارد تومان آن به صندوق اختصاص یافته است.
افزایش 20 برابری بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی در دولت تدبیر و امید
در دولت تدبیر و امید با دستور حسن روحانی، رئیس جمهور این رقم به 20 برابر افزایش یافت و صندوق نوآوی و شکوفایی سال آینده 500 میلیارد تومان بودجه خواهد داشت، به گفته این مقام مسئول قرار است این صندوق به شرکت های دانش بنیان تسهیلات لازم را بدهد.
با حکم رئیس جمهور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز به عنوان دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی انتخاب شده است.
وضعیت کنونی شرکت های دانش بنیان
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، حسین عسگری، کارشناس اقتصادی درباره وضعیت شرکت های دانش بنیان و مشکلات پیش رو معتقد است: شرکت های دانش بنیان به دلیل مشکلاتی که تا کنون وجود داشته نتوانسته اند به نتیجه مطلوب و رضایت بخش دست پیدا کنند و باید این مشکلات رفع شوند.
عسگری: حمایت از شرکت های دانش بنیان ضعیف است
وی می گوید: نحوه تامین مالی شرکت های دانش بنیان مهمترین مسئله است، حمایت از این شرکت ها ضعیف است، یک محصول دانش بنیان برای اینکه بتواند تجاری سازی شود به طور میانگین بازار 400 میلیون تومانی می خواهد که در حال حاضر وجود ندارد.
کریمی: شرکت های دانش بنیان نیازمند متولی ویژه هستند
محمدصادق کریمی، دانشجوی دکتری مهندسی انرژی می گوید: در فرآیند تبدیل علم به ثروت؛ دانشگاه ها، پژوهشکده ها، شرکت های دانش بنیان و واحدهای صنعتی و تجاری نقش داشته و هر یک نیازمند متولی ویژه ای هستند تا امور را پیش ببرند.
کریمی معتقد است: در دولت نهادهای مختلفی هستند که در زمینه علمی فعالیت دارند، در حالی که با هم هماهنگ نیستند، یکی از این نهادها مانند معاونت علمی و یا نهادهای دیگر باید متولی این کار شوند و برنامه ریزی و هماهنگی باقی نهادها را بر عهده بگیرند.
ستاری:تخصیص 800 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه شرکت های دانش بنیان
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی می گوید: صندوق نوآوری و شکوفایی به دنبال حمایت از شرکت های دانش بنیان با بهره مندی از تجربیات استادان، دانشگاهیان و نخبگان علمی از طریق دانشگاه ها است، باید ریسک را قبول و در تعامل با شرکت های دانش بنیان با بستر سازی لازم برای بهره مندی از بودجه های موجود و در دسترس کشور برای ارتقا و توسعه فناوری و پژوهش تلاش کافی شود.
وی می افزاید: برای صندوق نوآوری و شکوفایی در سال آینده 800 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که برای توسعه فعالیت های شرکت های دانش بنیان هزینه خواهد شد.
ستاری از ابلاغ دستورالعملی در سال آینده خبر می دهد و می گوید: به موجب آن پنج درصد از درآمد فروش شرکت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه به آن دانشگاه اختصاص می یابد، این پنج درصد از طریق معاونت علمی و فناوری به دانشگاه داده می شود و زمینه ای را برای رقابت استادان دانشگاه در جهت تجاری کردن یافته های پژوهشی از طریق تاسیس شرکت های دانش بنیان فراهم می سازد.
سلطانی: 1100 شرکت در کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان ثبت شده است
بهزادسلطانی، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی درباره کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرای آن می گوید: این کارگروه از دو سال پیش کار خود را آغاز کرده است، در حال حاضر حدود 1100 شرکت دانشبنیان در سامانه این کارگروه ثبت نام کرده اند.
وی می گوید: خدمات صندوق به شرکت یا موسسات دانشبنیانی قابل اعطاست که خصوصی و یا تعاونی باشند، دانشبنیان بودن این شرکت یا موسسات نیز باید در کارگروه تشخیص صلاحیت ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا احراز شود.
جهانگیری: فعالیت شرکت های دانش بنیان منوط به همکاری صاحب ایده و صاحب سرمایه
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور شرکت های دانش بنیان را ریسک پذیر می داند و می گوید: اگرصاحب ایده و صاحب سرمایه با هم همکاری خوبی داشته باشند این شرکت ها به خوبی می توانند فعالیت کنند.
رزاقی: علت بیکاری دانشجویان بی توجهی به شرکت های دانش بنیان
ابراهیم رزاقی، کارشناس اقتصادی می گوید: بیکاری فارغ التحصیلان را دلیل بی توجهی به شرکت های دانش بنیان می داند و معتقد است: نگاهی به خروجی دانشگاه های کشور نشان می دهد که بخش فنی درصد قابل توجه ای از این خروجی را به خود اختصاص می دهد اما این بخش برای به ثمر نشستن و به نتیجه رسیدن به فضای پژوهشی نیاز دارد که این فضای پژوهشی در پژوهشگاه ها و شرکت هایی که به دانش تکیه کرده اند یافت می شود اما متاسفانه این فضا در کشور به اندازه کافی وجود ندارد.
انعقاد قرارداد بیش از 14 میلیارد تومان بین سرمایه گذاران و شرکت های دانش بنیان در «علم تا عمل»
این گزارش حاکیست در چهارمین جشنواره «علم تا عمل» که در سال جاری برگزار شد 146 میلیارد و 287 میلیون و 800 هزار ریال بین شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی قرارداد منعقد شده است.
به گفته سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی در حال حاضر برای تولید هر شغل به 160 میلیون پول نیاز است که شرکت های دانش بنیان می توانند این مهم را با هزینه ای کمتر محقق کنند.
خدمت دوستان خبرگزاري دانشجو سلام عرض مي کنم. امروز در کيهان اينترنتي در صفحه دو ، قسمت «خبر ويژه» ، مطلب زير را خواندم: «او همچنين گفته بود: هيچ تغييري در رياست مرکز حراست اين وزارتخانه اتفاق نيفتاده است. با اين وجود روز پنجشنبه حکم وزير علوم براي تصدي رياست حراست از سوي داريوش سليمي منتشر شد که نشان مي داد فرجي دانا بي صداقتي به خرج داده و دروغ گفته است.»
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.