به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سرانجام بعد از اظهارنظرهای مختلف در مورد سفرهای استانی رئیس جمهور که نهاوندیان عنوان «پایش و پویش» را برای آن پیشنهاد داده بود، در نخستین ایستگاه به استان خوزستان رسید.
این سفر 3 روزه حاشیههایی را به همراه داشت که در زیر به بخشی از آنها اشاره میشود:
** براساس برنامهریزی قبلی قرار بود رئیس جمهور وهمراهان ساعت 8:30 روز سهشنبه در اهواز حضور و در جمع مردم این شهر در مصلا سخنرانی کند، اما به دلیل شرایط جوی هوای نامناسب در اهواز هواپیمای رئیس جمهور با 4 ساعت تاخیر در فروگاه اهواز به زمین نشست.
** عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان، محمود علوی وزیر اطالاعات، علی ربیعی وزیر کار، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست، سیدمحمد علی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی، محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، حسین فریدون دستیار ویژه، محمدباقر نوبت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی، محمدرضا صادق مشاور رسانهای رئیس جمهور، الهام امینزاده معاون حقوقی رئیس جمهور، زریندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور. حسن روحانی را در این سفر همراهی میکردند.
** در این سفر دو میهمان ویژه همراه رئیس جمهور بودند که در هنگام خروج از هواپیما سوژه عکاسان شدند؛ محسن رضایی از رقیبان انتخاباتی روحانی و علی شمخانی دبیر شورای امینت ملی نیز همراه وی بود.
** جا ماندن تعدادی از خبرنگاران از پرواز رسانهای تیم دولت در صبح روز سهشنبه از دیگر نکات حاشیهای بود که در سفر به اهواز رخ داد. خبرنگاران جا مانده با پرواز بعدی خود را به اهواز رساندند.
** جمعیتی حدود هزار نفر در مقابل فرودگاه اهواز جهت استقبال از روحانی و هیئت همراه وی حاضر شده بودند. این در حالی بود که قبلا اعلام شده بود به دلیل آنچه اطلاعرسانی دقیقی برای سفر صورت نگرفته ممکن است جمعیتی برای استقلال از رئیس جمهور به فرودگاه نیایند.
** جمعیت حاضر در مقابل فرودگاه شعارهایی در راستای حمایت از دولت دهم سر میدادند. تعدادی از آنها نیز میگفتند که ما از ساعت 6 صبح از آنجایی که فکر میکردیم رئیس جمهور قرار است 8: 30 صبح وارد فرودگاه شود اینجا حاضر شدیم.
** در مسیر استقبال از رئیس جمهور بنرها و پرچمهای رنگارنگی نصب شده بودند. «عید آمد و عید آمد، آن وقت سعید آمد»، «بهار حضورت بر جوانههای امید مبارک»، «سردار تدبیر و امید به شهر ما خوشآمدی»، از جمله شعارهایی بود که در میادین شهر اهواز در مسیر فرودگاه تا استانداری خوزستان به چشم میخورد.
** از نکات جالب در بنرهای نصب شده جهت استقبال از روحانی این بود که زمان سخنرانی وی در مصلا را ساعت 9 صبح اعلام کرده بودند. اکثر بنرهای نصب شده متعلق به ستادی به نام «ستاد استقبال از رئیس جمهور» بود.
** با وجود هوای سرد و مهآلود، مردم از ساعات اولیه صبح در مصلای اهواز که محل سخنرانی رئیس جمهور اعلام شده بود منتظر وی بودند. همچنین جمعیت پیاده از فرودگاه تا مصلا در مسیر استقبال وی با در دست داشتن شاخههای گل نیز حضور داشتند.
** جمعیت زیادی از عشایر لر و بختیاری با نواختن کوشمال و ساز و دهلهای بختیاری از ساعات اولیه صبح در فروگاه منتظر رئیس جمهور بودند و همچنین عشایر عرب نیز با در دست داشتن پرچمهایی در مسیر استقبال رئیس جمهور از ساعت اولیه صبح منتظر ورود رئیس جمهور بودند.
** ایستگاههای صلواتی در مسیر استقبال مردمی برپا شده بود که رئیس جمهور در بدو ورود به مصلا با شعار «دسته گل محمدی به شهر ما خوش آمدی» مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
** روحانی در اجتماعی پرشور مردم اهواز از توافق ژنو گفت و 8 وعده مهم به مردم داد که از جمله میتوان به کشاورزی استان خوزستان، احیای کارون، مسئله آب، خرمشهر و آبادان اشاره کرد.
** رئیس جمهور پس از سخنرانی در مصلا به دیدار نخبگان و دانشگاهیان استان خوزستان رفت که این جلسه هم خالی از حاشیه نبود؛ مجری این مراسم که پسر جوانی بود از دیدن رئیس جمهور بسیار ذوقزده شده بود و صبحت خود با این کلام که «نوسفر دوست داشتنی؛ خوشآمدی خوشآمدی» شروع کرد و سپس حاضرین را به تماشای کلیپ «نوسفر» دعوت کرد. مجری مذکور بعد از شروع کلیپ از جیبش برگهای را بیرون آورد که روی آن نوشته بود روحانی متشکریم و آن را به سمت جمعیت نگه داشت.
** نکته جالب دیگر در این سفر حضور پسر رئیس جمهور بود که در اولین دیدار رئیس جمهور در کنار وی قرار گرفت، ولی در دیدارهای بعدی از اتاق فرمان همراه و همگام پدر شد.
** یکی دیگر از نکات جالب در این سفر این بود که سنت سفرهای احمدینژاد حفظ شده بود. مردم از شهرهای مختلف اهواز خود را به محل استقرار رئیس جمهور در استانداری خوزستان رسانده بودند و تلاش میکردند به شکلهای مختلف نامههای خود را به دست رئیس جمهور و یا همراهان وی برسانند که البته بیشتر نامهها توسط نیروی انتظامی و یا افرادی که خود نهاد ریاست جمهوری مسئول جمعآوری اعلام کرده بودند، جمع میشد.
** دومین روز حضور روحانی در خوزستان با هوای نیمهابری و مهآلود اهواز همراه بود. رئیس جمهور ساعت 8 صبح جهت بازدید از یگانهای نمونه مسلح خوزستان به لشکر 92 شهید پرویز مدنی مبارکه رفت که او را رحمانی فضلی وزیر کشور و سردار دهقان وزیر دفاع همراهی میکردند. در حاشیه این دیدار، شخصی که تقریبا میشد حدس زد 40 سال سن دارد، اصرار داشت که حتما با رئیس جمهور مصافحه کند و این درخواست را با صدای بلند ابراز میکرد و در نهایت هم موفق به انجام این کار شد. آن فرد دقایقی نیز از شدت خوشحالی غش کرده بود.
** رئیس جمهور پس از مراسم سان خود از یگانهای مسلح نمونه خوزستان به سالن همایشهای استانداری خوزستان رفت تا دیدار و گفتوگویی با عشایر و قبائل عرب داشته باشد که او را علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی، سردار حسین دهقان وزیر دفاع، مجید انصاری معاون پارلمانی، رحمانی فضلی وزیر کشور، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، حجتالاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات، حسین فریدون دستیار ارشد و حجتالاسلام شهیدی محلاتی روحانی را همراهی میکردند که میهمان ویژه این سفر یعنی محسن رضایی نیز در جمع حاضرین و در کنار رئیس جمهور در ردیف اول نشسته بود.
** در این جلسه برخی از حاضرین به زبان عربی با رئیس جمهور صحبت کردند و مشکلاتشان را به زبان عربی با وی مطرح کردند که البته در حین صحبتهای رئیس جمهور نیز یک نفر از حاضرین از جایش بلند و شروع به صحبت با صدای بلند کرد و مشکلات خود و شهرش را گفت که روحانی نیز با مزاح جواب داد که قرار نیست همه مشکلات اسلام در این سفر حل شود.
** دومین روز حضور روحانی در خوزستان همراه با تشکیل جلسه هیئت دولت در تهران شده بود که به همین دلیل برخی از وزرا برای شرکت در جلسه هیئت دولت به مدت چند ساعت به تهران رفتند و سپس به خوزستان برگشتند. در دولت محمود احمدینژاد اگر جلسات هیئت دولت با سفرهای استانی همراه میشد، در همان استان مربوطه با حضور همه وزراء هیئت دولت تشکیل میشد که در دولت یازدهم به این سنت خاتمه داده شد.
** نشست مشترک ظرفیت توسعه استانهای خوزستان از دیگر برنامههای رئیس جمهور در روز دوم سفر بود که محمد نهاوندیان، نوبخت، فریدون، آشنا، نعمتزاده، ربیعی، سیف، رحمانی فضلی، صادق، آخوندی، چیتچیان و آیتالله موسوی جزایری حضور داشتند. در این نشست بیشتر چهرههای اقتصادی دولت حضور داشتند.
** رئیس جمهور در این دیدار زمانی که خواست که آماری را از روی کاغذ بخواند، برای گرفتن تایید آمار از وزیر نیرو سوال کرد، اما پاسخ وزیر نیرو به صورتی بود که رئیس جمهور با خنده خطاب به حاضرین جلسه گفت من عادت ندارم از روی کاغذ حرف بزنم، یک باری هم که خواندم چنین شد.
** روحانی در ادامه سفر خود با خانواده شهدا و ایثارگران استان خوزستان دیدار و گفتوگو کرد که این دیدار بنابر برنامهریزی قبلی قرار بود در روز اول سفر رئیس جمهور به استان خوزستان انجام شود، اما به دلیل تاخیر در پرواز رئیس جمهور این دیدار به روز دوم موکول شد.
** سومین روز حضور روحانی در خوزستان با بازدید از تاسیسات نفتی اروندان و جلسه با مدیران صنعت نفت کشور آغاز شد. البته زمانی که رئیس جمهور از تاسیسات نفتی بازدید میکرد تعدادی از عکاسان نتوانستند خود را به محل مورد نظر برسانند و این مسئله باعث دلخوری آنها شده بود.
** شاید بتوان دیدار رئیس جمهور با مدیران صنعت نفت و سخنرانی در جمع آنها را از مهمترین دیدارهای رئیس جمهور به دلیل سخنانش قلمداد کرد. روحانی در سخنان خود به موضوعات مختلفی از جمله تیم مذاکره کننده هستهای، حرفهای ناگفتهاش از موافقان داخلی تحریمها و حضور در میادین تیر را به زبان آورد.
** رئیس جمهور بعد از بازدید از تاسیسات اروندان به جمع مردم خرمشهر رفت و در مسجد جامع این شهر با مردم سخن گفت.
** پس از سخنرانی در جمع مردم خرمشهر روحانی به جلسه شورای اداری استان خوزستان رفت و تنها با حضور عکاسان و رسانههای تصویری همراه بود.
** حسن ختام اولین سفر رسمی استانی دولت نشست خبری رئیس جمهور بود که در محل فرمانداری آبادان برگزار شد.
** نشست خبری رئیس جمهور تنها با حضور خبرنگاران استانی همراه بود و خبرنگارانی که به عنوان تیم رسانهای دولت از تهران به این استان آمده بودند در نشست خبری حضور نداشتند.
** رئیس جمهور پس از نشست خبری حدود ساعت 20 خوزستان را به مقصد تهران ترک کرد و اولین سفر استانی دولت یازدهم پایان یافت. البته اولین سفر تبلیغاتی روحانی در انتخابات نیز استان خوزستان بود. شریعتمداری هم شب گذشته در جمع خبرنگاران گفته بود سعی میکنیم با برنامهریزیهای صورت گرفت هر دو ماه یکبار رئیس جمهور به یک استان برود.
منبع: تسنیم