به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سلیقههای متفاوت حجت الاسلام روحانی با هاشمی رفسنجانی و خاتمی در هفتههای گذشته نقل محافل اصلاح طلبی در کشور بوده که موجبات نگرانی آنها برای ورد به انتخاباتهای آینده شده است.
مرد خاکستری جریان اصلاحات در آخرین اظهار نظر خود اعلام کرده است که اگر با این شرایط وارد میدان انتخابات شوند قطعا نتیجهای شکست برای آنها باقی نخواهد ماند.
این نگرانیها باعث شده است که یک کمیته حل اختلاف با حضور دو نماینده از سوی هاشمی، دو نماینده از طرف خاتمی و دو نفر به نمایندگی از رئیس جمهور تشکیل شود تا شاید نظرات آنها در خصوص عزل و نصبها، انتخاباتهای آینده و … کمی به یک دیگر نزدیک شود.
این کمیته حل اختلاف که احتمالا در جماران شروع به رایزنی خواهند کرد در شرایطی تشکیل شده است که اختلافات نزدیکان رئیس جمهور از جمله معاون پارلمانی وی با نزدیکان جماران نیز بالا گرفته است.
منابع آگاه میگویند: رئیس جمهور در خصوص مباحث فتنه 88 و موضع گیریهای خود و همچنین نحوه برخورد با سران فتنه با هاشمی و خاتمی اختلاف نظر گستردهای دارد. موضوعی که شاید پرده آن در نهم دی ماه کنار رفت.
یکی دیگر از روایتهای اختلاف میان رئیس جمهور و هاشمی و خاتمی مربوط به دیدار عبدالله نوری با هاشمی رفسنجانی است.
هاشمی در دیدار عبدالله نوری از روحانی ابراز گلایه کرده و میگوید: او چشم میگوید اما کار خودش را میکند و خیلی با ما هماهنگ نیست. عملکرد و اعتقاد او خیلی با آن چیزی که ما میخواهیم هماهنگ نیست.
هاشمی در این دیدار اعلام میکند که روحانی در خصوص سیاست خارجی و مسائل هستهای، انتخابات و … دیدگاه خاص خودش را دارد و این نگران کننده است.
پیشتر نیز هاشمی رفسنجانی پس از غیبت چند جلسهای روحانی در جلسات مجمع تشخیص با انتقاد از رئیس جمهور در مقابل رسانهها گوشهای از این دلخوریها را عیان کرده بود.
به هر حال آنچه که تقریبا میشود از آن اطمینان حاصل کرد بعید بودن حضور دولتیها با اصلاح طلبان در انتخابات آینده با یک لیست واحد است.
الویری: روحانی مطالبات اصلاح طلبان را محقق کند
در همین رابطه فعال اصلاحطلب و عضو مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: جریان دولت فاقد دیدگاه مدون و مشخص در حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هستند. دوم اینکه فاقد حزب یا احزاب فراگیری هستند که بتواند نیروهای آنان را سامان دهد.
مرتضی الویری گفت: این در حالی است که درجریانهای اصلاح طلبی چهارچوبهای مدونی در حوزههای مختلف در طول سالیان پس از 76 مخصوصا توسط آقای خاتمی و یارانش تدوین شده و چندین حزب سیاسی اصلاح طلب برای بسیج مردم موجود است. دغدغه جدی و بحث اساسی که در جریان اصلاح طلبی وجود دارد این است که مکانیزمی را تعبیه کنند که بتوانند در شرایط مختلف با نامزدهای واحد به میدان آیند تا شانس پیروزی خود را بیشتر کنند.
الویری اضافه کرد: دولت روحانی برای ائتلاف با اصلاح طلبان باید بتواند مطالبات آنها را محقق کند تا همپوشانی بیشتر شود و در این صورت ممکن است به ائتلاف برسند.
به این عبارت الویری دقت کنید که میگوید ممکن است!! به ائتلاف برسند. البته این ناامیدی یا به عبارت بهتر کم امیدی برای ائتلاف دولتیها با اصلاح طلبان را به غیر الویری و هاشمی، اصولگرایان نیز دریافتهاند.
باهنر: عبور از روحانی را کلید زده اند/ اصلاح طلبها از رئیس جمهور راضی نیستند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این رابطه اظهار داشت: از همین الان در اردوگاه اصلاح طلبان بحث عبور از روحانی شروع شده است تا اینکه چه کسی مجلس را در دست بگیرد، به عارف رضایت دهند یا به کس دیگر.
محمد رضا باهنر گفت: علیرغم آنکه روحانی بسیاری از نیروهایش را از اصلاح طلبان استفاده کرد امروز خیلی از تندروهای اصلح طلب از روحانی راضی نیستند.
وی تصریح کرد: اینکه مجلس آینده چه شکلی میشود و کدام از این گروهها اکثریت و کدام از آنها اقلیت میشوند زود است که تحلیل کنیم و به خیلی از رفتارها بستگی دارد.
به هر حال تکاپوی اصلاحطلبان برای چگونگی ورود به انتخابات مجلس دهم و تقلای آنها برای کسب کرسیهای سبزرنگ بهارستان موضوعی است که جلسات آنها را نیز در هفتههای اخیر به شدت افزایش داده است.
مصاحبهها و گزارشهای پی در پی اصلاحطلبان در دو بعد «به تصویر کشیدن اختلافات دولت و مجلس» و همچنین مطرح کردن اسامی چهرههای شاخص اصلاحطلب برای ریاست مجلس دهم نشان از آن دارد که اصلاحطلبان و جریان رسانهای آنها بیش از هر چیز دیگر به دنبال کسب قدرت کرسیهای سبزرنگ بهارستان هستند و خیلی تمایلی به شریک شدن با اعتدالیون دولت ندارند.
تشکیل جلسات انتخاباتی با تشکلهای استانی و شهرستانیهای مقیم تهران برای شناسایی نیروهای اصلاحطلب نیز از جمله راهبردهای آنها برای انتخابات آینده است.
منبع: مرصاد