به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران گفت: اگر اهتمام ملی نسبت به حل معضل ریزگردها وجود داشته باشد طی پنج سال میتوان مشکل ریزگردها را حل کرد.
کیومرث یزدان پناه افزود:اگر این موضوع جدی گرفته نشود این مشکل تا 50 سال آینده ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این که مشکل اصلی در داخل ایران بیابان زایی و توفان های شنی است افزود: تمام ریزگردهایی که مردم کشور را دچار مشکل کرده اند منشا خارجی دارند اما در داخل کشور با مشکلات جدی تری همچون خشکیدگی تالاب ها، گسترش بیابان، کاهش ذخایر زیرزمینی به ویژه آب و آلودگی هوا مواجه هستیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در خوزستان دهه 60، وجود باتلاق ها، هورهای آبی، دریاچه ها و تالاب ها مانعی طبیعی برای کشور محسوب می شد اما الان به دلیل توسعه لجام گسیخته چیزی از این مواهب طبیعی باقی نمانده است.
یزدان پناه تصریح کرد: به دلیل ارتفاع پست استان خوزستان ریزگردها در این استان توقف دارند که اثرات مخرب آنها در این منطقه بسیار بیشتر از سایر استان ها همچون استان لرستان خواهد بود.
وی با اشاره به عدم توجه به طرح آمایش سرزمین در توسعه کشور اظهار کرد: در روند توسعه ایران که قبل از انقلاب آغاز شده به یکباره از یک کشور سنتی به صنعتی تبدیل شدیم و آموزش و تولید نیروی انسانی کارآمد را تجربه نکردیم که تبعات این اتفاق اکنون گریبانمان را گرفته است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در دهه 1970 کشورهایی مانند هلند، آلمان، اسپانیا، فرانسه و انگلستان که در روند توسعه دچار خطاهایی شده بودند مشکلات ناشی از این فرآیند را دریافتند و برای اصلاح آن گام برداشتند اکنون نیز اگر در ایران این مشکلات همچون بحران های زیست محیطی مدنظر قرار گرفته نشود تا 15 سال آینده دچار بحران های بسیار جدی خواهیم شد.
منبع: جام جم آنلاین