جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران طی بیانیه ای از پخش نشدن قسمت دوم برنامه ثریا در حوزه سلامت از رسانه ملی انتقاد کردند.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی تهران طی نامه ای از ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران درخواست ادامه پخش دوم برنامه تلویزیونی ثریا در حوزه سلامت را خواسته و تقاضا کرده اند که رسانه ملی در برابر جریانهای ذی نفع و لابیهای قدرت و ثروت در حوزه پزشکی تحت فشار قرار نگیرد. ادامه این نامه به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
جناب آقای مهندس ضرغامی
ریاست محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
در ماه جاری، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران با صدور بیانیه ای از عملکرد جنابعالی و مجموعه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به دلیل روشنگری و صراحت لهجه در پرداخت به مسائل کشور تشکر و قدردانی کرده بود و در قسمتی از بیانیه، تولید برنامههای چالشی را که به صورت علمی و منطقی به نقد فضای مدیریتی کشور میپردازند خواستار شده بود.
بدون شک، پرداخت به مسائل اساسی کشور در فضای منصفانه و منطقی در رسانه ملی، از جهات مختلف سبب رشد و پیشرفت کشور خواهد شد، چه آنکه در چنین فضایی از یک سو میتوان از توان فکری نخبگان استفاده کرد، و از سوی دیگر فضای عمومی جامعه را به سمت ارتقای دانش عمومی مردم و گسترش فرهنگ پیشرفت در جامعه هدایت کرد.
از میان مسائل کشور اما، حوزه سلامت به علت نقش و اهمیتی که در پیشبرد اهداف دیگر حوزه ها دارد، تا جایی که سلامت را محور توسعه ذکر کرده اند و همچنین قرابتی که با ترویج عدالت اجتماعی در سطح جامعه دارد، حائذ اهمیتی دو چندان میباشد.
لذا میتوان نتیجه گرفت، پرداختن به مشکلات اساسی حوزه سلامت کشور و ارائه راهکار برای حل این مشکلات یکی از زمینههای مهم رشد و پیشرفت جامعه میباشد.
جای تشکر دارد که رسانه ملی با فهم عمیق از اهمیت موضوع سلامت، اهتمام خود را جهت اهیمت دادن به حوزه سلامت به کار بسته است که از مصادیق آن نیز، شبکه سلامت و همچنین پخش برنامههایی نظیر برنامه «نبض» شبکه خبر میباشد.
اما جای سوال و تعجب است که پس از گذشت کمتر از یک هفته از پخش برنامه تلویزیونی «ثریا» در حوزه سلامت - که به بیان صریح و صحیح و نقد علمی و منطقی مسائل نظام ارائه خدمات سلامت پرداخته بود، ما شاهد قطع پخش قسمت دوم این برنامه در حوزه سلامت هستیم و این در حالی است که به گفته عوامل تولید برنامه، قسمت دوم برنامه ثریا با موضوع حوزه سلامت باید هفته گذشته به روی آنتن شبکه یک سیما میرفته، اما گویا «بنا به مصالحی »از پخش قسمت دوم این برنامه که بنا بوده به موضوع مهم تعرفههای پزشکی بپردازد، جلوگیری شده و تنها دو روز مانده به تاریخ مقرر پخش برنامه، موضوع برنامه به کلی تغییر کرده است.
معتقدیم، در شرایط امروز نظام سلامت، اصلاح عادلانه تعرفههای پزشکی به معنی باز شدن یکی از گرههای کور نظام درمان کشور میباشد.
همچنین موضوع تعرفههای بخش درمان از لحاظ تاثیری که بر روی گسترش عدالت در جامعه و جلوگیری از سقوط مردم به زیر خط فقر دارد، بسیار مهم و حیاتی میباشد.
افزایش ده برابری تعرفههای بخش پزشکی خصوصی در سال های اخیر که توسط سازمان صنفی نظام پزشکی اعمال شده بود، باعث افزایش هزینههای درمان برای مردم و همینطور بوجود آمدن یک شکاف عمیق میان درآمد پزشکان شده است.
مجموعه اتفاقات رخ داده در هفته اخیر و پس از پخش قسمت اول برنامه ثریا در خصوص مسائل حوزه سلامت و روشنگریهای صورت گرفته در این برنامه این موضوع را به ذهن متبادر میکند که جریانهای ذی نفع و لابیهای قدرت و ثروت در حوزه پزشکی اینبار صدا و سیما را که وظیفه رساندن ندای حق و حقانیت به جامعه را دارد، تحت فشار گذاشتهاند تا از شفاف شدن حوزه سلامت برای مردم جلوگیری کنند، بویژه آنکه یکی از نمایندگان مجلس پس از انتشار نصفه و نیمه لیست مربوط به تنها تعدادی از زیر میزی بگیران حوزه سلامت، خبر از تهدید شدن مسئولان از سوی لابیهای فساد پزشکی داده است.
ما دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن حمایت از پخش برنامههای منصف چالشی انتقادی مانند برنامه ثریا و برنامه پایش، از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران انتظار داریم در مقابل این فشارها تسلیم نشده و از ادامه تولید و پخش این برنامهها حمایت بیش از پیش را داشته باشد.
جناب آقای مهندس ضرغامی، در پایان از شما تقاضا داریم در باره پخش نشدن برنامه ثریا در حوزه سلامت و همچنین، ادامه حمایت از پخش برنامههای چالشی انتقادی، نسبت به اعلام موضع رسمی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اقدام بفرمائید.
والسلام علیکم و رحمه الله
جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی تهران
رونوشت: o دفتر ریاست جمهوری o دفتر وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی o دفتر رئیس کل سازمان صنفی نظام پزشکی