کد خبر:۲۹۴۰۴۷

بالاخره پایداری حزب‌الله جواب داد

پس از 10 ماه بالاخره طلسم تشکیل کابینه در لبنان شکسته شد و تمام سلام نخست وزیر این کشور توانست کابینه ای متشکل از تمامی گروه های سیاسی این کشور تشکیل دهد.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ شب گذشته تمام سلام وارد ساختمان نخست وزیری شد و در مقابل دوربین های تلویزیونی اسامی 23 نفر از اعضای کابینه دولت جدید لبنان را اعلام کرد.

 

بر اساس بررسی های اولیه صورت گرفته کابینه لبنان بر اساس الگوی 8-8-8 چیده شده به این صورت که 8 کرسی به جریان 8 مارس شامل، 8 کرسی به جریان 14 مارس و 8 کرسی نیز به جریان های مستقل اختصاص یافته است.

 

بر اساس اخبار منتشر شده نام اعضای کابینه و جهت گیری های سیاسی آنان به شرح ذیل است:

 

تمام سلام: نخست‌وزیر لبنان

سمیر مقبل: معاون نخست وزیر و وزیر دفاع ( وی از سوی میشل سلیمان انتخاب شده و شخصیتی مستقل دارد)

پطرس حرب: وزیر ارتباطات ( از اسامی مستقل انتخاب شده از سوی 14 مارس)

محمد فنیش: وزیر مشاور در امور مجلس نمایندگان (حزب الله)

وائل ابوفاعور: وزیر بهداشت (حزب سوسیالیست ترقی خواه)

علی حسن خلیل: وزیر مشاور در امور مالی ( أمل)

جبران باسیل : وزیر خارجه ( جریان آزاد ملی)

غازی زعیتر: وزیر اشتغال عمومی و حمل و نقل (أمل)

آرتور نظریان: وزیر انرژی و آب‌ها( از جریان طاشناق نزدیک به حزب الله)

میشل فرعون: وزیر گردشگری ( فراکسیون پارلمانی "لبنان اول است")

حسین الحاج حسن: وزیر صنعت ( حزب الله)

اکرم شهیب: وزیر کشاورزی (سوسیالیست)

اشرف ریفی: وزیر دادگستری ( المستقبل )

الیاس بوصعب: وزیر تربیت و آموزش عالی

نهاد المشنوق: وزیر کشور (المستقبل)

سجعان قزی: وزیر کار ( الکتائب)

رونی عریجی: وزیر فرهنگ (المرده)

الیس شبطینی: وزیر مهاجرت ( از وزرای انتخابی میشل سلیمان)

رشید درباس: وزیر امور اجتماعی (المستقبل)

رمزی جریح: وزیر اطلاع رسانی ( الکتائب)

عبدالمطلب حناوی: وزیر ورزش و جوانان (سهمیه میشل سلیمان)

نبیل دوفریج: وزیر مشاور در امور توسعه اداری ( المستقبل)

آلان حکیم: وزیر اقتصاد و تجارت (الکتائب)

محمد المشنوق: وزیر محیط زیست ( از سهمیه تمام سلام)

برندگان سیاسی کابینه

«ماهر الخطیب» نویسنده و کارشناس مسائل سیاسی لبنان طی مقاله‌ای که در پایگاه خبری «النشرة» منتشر کرد، به بررسی کابینه تمام سلام پرداخت و از میشل عون، تمام سلام و حزب الله لبنان به عنوان برندگان کابینه و از جریان 14 مارس و میشل سلیمان، رئیس جمهور فعلی لبنان به عنوان بازندگان اصلی کابینه نام برد.

ماهر الخطیب در این باره گفته است: از دیدگاه‌ منابعی که تشکیل دولت لبنان را پیگیری می‌‌کردند، ژنرال «میشل عون» رئیس جریان آزاد ملی و رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح در پارلمان لبنان نخستین پیروز این کابینه است. او یک توافقی که در بالاترین سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی صورت گرفته بود را به علت اینکه از آن اطلاعی ندارد، ناکام گذاشت. عون به خاطر این مواضعش در دو سطح پست‌های وزارتی و همچنین نزد افکار عمومی زیان ندید. او وزارت خارجه و امور مهاجران را به دست آورده و ثابت کرد که هیچ توافقی نمی‌تواند وی را کنار بگذارد.

«تمام سلام» نخست وزیر جدید و حزب الله لبنان در پله‌های بعدی پیروزمندان کابینه جدید به شمار می‌روند.. حزب الله در نهایت با وجود مخالفت‌ها، موفق به ورود به کابینه شد و نه در زمینه بیانیه وزارتی و نه در زمینه اصل پایبندی به اعلامیه بعبدا و عقب نشینی از نبرد سوریه هیچ امتیازی نداد. این در حالی است که گروه 14 مارس بر این موضوع اصرار کرده بود... حزب «الکتائب» نیز از گروه پیروزمندان تشکیل کابینه لبنان دور نیست .

میشل سلیمان و جریان 14 مارس چرا بازنده هستند؟

ماهر الخطیب در ادامه مقاله خود به بازندگان سیاسی لبنان پس از اعلام اعضای کابینه جدید نیز اشاره کرده و در این باره نوشته است: در مقابل، «میشل سلیمان» رئیس جمهور لبنان نخستین فرد زیان دیده از تشکیل کابینه کشورش به شمار می‌رود. بویژه اینکه رئیس جمهور بر سر اینکه کابینه جدید نقطه عطفی در مسیر تمدید دوره ریاست جمهوری‌اش باشد، شرط بندی کرده بود.

بعد از میشل سلیمان، «سمیر جعجع» رئیس حزب «القوات اللبنانیة» نیروهای لبنانی در پله دوم افراد متضرر از تشکیل و آرایش دولت جدید لبنان به شمار می‌رود.

از طرف دیگر، جریان «المستقبل» در زمره زیان دیدگان از آرایش و تشکیل کابینه جدید لبنان به شمار می‌رود و با وجود بازگشت این جریان به دولت، ولی نتوانست هیچ کدام از شروط خود را بر گروه هشت مارس تحمیل کند. بلکه دادن یک سری امتیازات نیز بر وی تحمیل شده است.
 

 

 

منبع: رجانیوز

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار