به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران یکی از محافل سیاسی است که با پوشش فعالیت های صنفی طی سالهای گذشته همواره حواشی مختلفی داشته است.
این انجمن که با پوششی صنفی، بعد از دوم خرداد 76 فعالیت های خود را آغاز کرد همواره محفل سیاسی بسیاری از افراطیونی بوده است که تلاش داشته اند تا با عنوان پیگیری مطالبات «صنفی» روزنامه نگاران، خط سیاسی – خبری رسانه های معاند و چهره های فعال آنها را پیگیری کند و از این رو در تابستان سال 88 و با دستور قضایی مورد پلمپ قرار گرفت.
در همین راستا اخیرا حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد دولت یازدهم نیز طی گفتگویی با روزنامه اصلاح طلب اعتماد به نقد انجمن صنفی روزنامه نگاران پرداخته و ضمن سیاسی کار دانستن آنها تاکید کرده است:
«چرا هیچکس نمی گوید که سازمان مهندسی یا نظام پزشکی مثلا سیاسی است؟ به دلیل اینکه رییس سازمان نظام پزشکی هیچ وقت عنوان نمی کند که سیاسی است و هیچکس هم درباره او چنین مطلبی را نمی نویسد اما انجمن های صنفی روزنامه نگاران در ایران، بیشتر افراد سیاسی هستند که به کار روزنامه نگاری می پردازند و در گذشته هم همین طور بود که عملااعمال سیاسی انجام می دادند و به همین دلیل نظام حاکمیتی عملاآنان را مقصر می شناخت.»
اما این موضع معاون وزیر هم اشتهای افراطی های حامی دولت را سیر نکرد و بلافاصله شمس الواعظین از روزنامه نگاران قدیمی اصلاح طلب با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در فیس بوک، ضمن واکنش به این موضوع، در ادبیاتی آکنده از هتاکی و اهانت نوشت:
«آقای انتظامی! شما حتی گوی سبقت را از سعید مرتضوی قصاب مطبوعات نیز ربوده اید که هنگام صدور فرمان پلمب انجمن هرگز به آنچه شما گفته اید اشاره نکرده و اقدام خودرا به اصل " تدابیر احترازی " ارجاع داده است. ضمنا تاکنون هیچ موردی از تخلف انجمن صنفی روزنامه نگاران در هیچ دادگاهی حتی مطرح نشده است. شما واقعا چگونه به خودتان اجازه دادید در موضع قضاوت بنشینید وحکمی اینچنین ظالمانه را صادر کنید؟ شما با این داوری نا پخته ،غیر اخلاقی وخارج از حوزه صلاحیت فردی ورسمی تان قصد داشتید دل چه کسی یا چه کسانی را به دست آورید؟ اما قطعا بدانید که دل ۴۰۰۰ عضو انجمن را آزرده کردید که امیدهای زیادی به تغییر خط مشی تان در پست جدید بسته بودند.»
این نوع واکنش عجولانه و حساسیت برانگیز از سوی افراطی ها به خوبی نشان می دهد که انتقادات این انجمن به اصطلاح صنفی تنها محدود به اصولگرایان نبوده است و حتی برخی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید نیز معتقدند فعالیت های این انجمن بیشتر رنگ و بوی سیاسی داشته تا صنفی.
البته حسین انتظامی در بخش دیگری از گفتگوی خود، ایده جدیدی را بیان کرده و تاکید کرده که همانگونه که پزشکان یا مهندسان دارای یک نظام جامع هستند این موضوع می تواند برای اهالی رسانه نیز تحقق پیدا کند: «باید تلاش کرد که نظام رسانه یی به وجود بیاید که همه روزنامه نگاران در آن فعالیت کنند و فقط روزنامه نگاران در آن فعال باشند. علاوه بر آن همه روزنامه نگاران هم باید در نخستین دوره انتخابات نظام رسانه یی شرکت کنند. تشکیل نظام رسانه یی درکمیسیون فرهنگی مجلس هشتم مطرح شد که عملا مسکوت گذاشته شد.»
به نظر می رسد پیگیری ایده تشکیل نظام رسانهای در کنار نظامات هشتگانه دیگر کشور همچون نظام پزشکی، نظام مهندسی و .. از سوی معاونت مطبوعاتی ارشاد، ضمن آنکه می تواند بیشتر از انجمن های به اصطلاح صنفی مدافع حقوق اهالی رسانه باشد، بلکه انجمن های متعددی که توسط روزنامه نگاران تشکیل شده همچون انجمن روزنامه نگاران مسلمان، انجمن روزنامه نگاران ورزشی و.. را نیز با یک سازوکار مشخص و البته صنفی تحت پوشش خود قرار دهد تا زمینه برای چند سیاستمدار با سابقه روزنامه نگاری، برای سواستفاده سیاسی از این محمل صنفی تنگ شود.
منبع: رجانیوز