به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، گروهی از اعضای معترض عملکرد انجمن منحله صنفی روزنامهنگاران در نامهای به ماشاالله شمسالواعظین خواستار پاسخگویی وی نسبت به عملکرد این انجمن شدهاند.
برپایه این گزارش در این نامه آمده است: آقای شمسالواعظین! ماههاست که شما و سایر گردانندگان اصلی انجمن صنفی روزنامه نگاران،گاه و بیگاه ضرورت بازگشایی آن انجمن را مطرح میکنید، البته ما نظری در مورد ضرورت بازگشایی آن انجمن یا عدم ضرورت آن و مخالفتی نیز با هیچ فعالیت صنفی نداریم. اما اینکه از آن تشکل به عنوان «خانه روزنامه نگاران» یاد میکنید، آتش به جان ما میزنید و نمک بر زخم ما اعضای تعاونی مسکن روزنامه نگاران میپاشید.
آقای شمس الواعظین! تعاونی مسکن برآمده از انجمنی که آن را «خانه» روزنامه نگاران مینامید، «خانه»هایمان را بر سرمان آوار کرده است! نادیده گرفتن برخی قوانین حاکم بر تعاونیها، نقض مکرر مفاد قراردادها، عدم تعهد به اجرای صحیح و کامل اساسنامه مصوب و از همه درد آورتر انتقال غیر قانونی زمینهای ما روزنامه نگاران به تعاونی مسکن خانه موسیقی شامل نیمی از زمینهای پروژه بزرگ «هشتگرد 2» به مساحت 3675 مترمربع و همچنین 26 واحد از برج 52 واحدی کوروش جمعا با ارزشی بالغ بر30 میلیارد ریال، تنها بخشی از عملکرد غیر قابل دفاع این تعاونی است. از سوی دیگر نحوه ارتباط ابهام آمیز دو تعاونی که با انتقال تجاربی (!) به مدیریت تعاونی مسکن خانه موسیقی همراه بوده، اعتراض گسترده و دامنه دار اهل موسیقی را نیز در هر دو پروژه واگذار شده به آنان، بر انگیخته است.
شما به خوبی میدانید، این نخستین بار نیست که نحوه عملکرد تعاونی مسکن انجمن صنفی روزنامه نگاران، اعتراضات شدیدی را در پی داشته است. پیش از این نیز در پروژههای مختلف، به خصوص در پروژه «پونک» در سال 1386 اعضای معترض دست به انعکاس گسترده اعتراضات خود در رسانهها زدند.
در آن شرایط بسیار دشوار کمترین انتظار از مدیران انجمن «دست گیری بود و درکشان، نه پای گیری و ترکشان»! به راستی تکرار رویههای پرسش برانگیزآن تعاونی در ابعادی بسیار گستردهتر، به ویژه در پروژههای 54 واحدی هشتگرد 1، چکامه، چکاوک و کوروش در شهر جدید هشتگرد، بسیاری از ما را به این باور رسانده که انتظار دفاع شما از حقوق صنفی پایمال شده اعضای تعاونی مسکن «خانه روزنامه نگاران!» بیهوده است و احتمالا رسالت شما برای دفاع از حقوق صنفی روزنامه نگاران شامل حقوقی نیست که از سوی نهادهای وابسته به آن انجمن نقض میشود!
آقای شمس الواعظین! شاید بفرمایید که تعاونی مسکن از لحاظ حقوقی نهادی است مستقل و بیارتباط با انجمن صنفی روزنامه نگاران. اما مگر نه آنکه جنابعالی و سایر گردانندگان آن انجمن بارها و بارها از فعالیتهای تعاونی مسکن به عنوان برگی درخشان (!) در پرونده عملکرد صنفی آن انجمن یاد کردهاید؟ آیا میدانید که مدیرعامل این تعاونی که همواره یکی از گردانندگان اصلی آن انجمن نیز بوده است، با شگردهای مدیریتی خلاقانه (!) بر خلاف خواسته اکثریت اعضا بیش از یک دهه است که در سمت خود ابقا شده است؟
آقای شمس الواعظین! آیا میدانید که در سال گذشته، آخرین مجمع عمومی برای انتخاب اعضای جدید هیات مدیره و بازرسان شرکت تعاونی (علی رغم تذکرات مکرر اداره کل تعاون استان تهران) با بیش از یک سال تاخیر و نهایتا با جلوگیری از ورود اکثریت اعضای صاحب رای و کاندیداهای تایید شده در کمیسیون ماده 5 اداره کل تعاون، برگزار شد و در آن «به اصطلاح» مجمع، با حضور تعداد انگشت شماری از اعضا، معترضان به عملکرد هیات مدیره اخراج و صورتهای مالی که مورد اعتراض اکثریت اعضا بود، در غیاب آنان به تصویب رسید؟
آقای شمس الواعظین! آیا میدانید نمایش اجرا شده در مجمع عمومی تعاونی مسکن انجمن صنفی روزنامه نگاران در سال گذشته و نقض آشکار حقوق صنفی اعضا، درست چند روز پیش از زمانی صورت گرفت که مدیرعامل همان شرکت پس از سالها فترت و خاموشی با ژستی حق به جانب در کنار جنابعالی و سایر گردانندگان آن انجمن در نشست خبری یکی از خبرگزاریها حاضر شد و ضرورت بازگشایی انجمن صنفی را برای دفاع از حقوق صنفی (!) روزنامه نگاران مورد تاکید قرار داد؟
آقای شمس الواعظین! آیا میدانید پس از نزدیک به 10سال انتظار و سرگردانی و پرداخت مبالغی هنگفت (سه برابر مبلغ مندرج در قرارداد) از سوی اعضا به شرکت تعاونی و تنها به جرم پرسشگری ما اعضای معترض در مورد ابهامات در عملکرد مالی هیات مدیره و به دلیل ایستادگی قاطع در برابر اشتهای سیری ناپذیر تعاونی برای دریافت مبالغ غیر قابل توجیه، مدیرعامل مورد حمایت ویژه شما بیتوجه به قوانین حاکمیتی و الزام آور به جای توضیح و پاسخگویی در صدد آن است که خانههایمان را به فروش برساند؟
آقای شمس الواعظین! آیا میدانید معدود اعضایی که علی رغم انتقادات جدی به عملکرد تعاونی مسکن، به پرداخت مبالغ نجومی و غیر قابل توجیه تن دادند تا به بانک عامل معرفی شوند، سفارش موکد به امضای برگهای شدند که طی آن به تعاونی مسکن انجمن صنفی وکالت داده میشد تا آن تعاونی از دوستان معترضشان، به مراجع قضایی شکایت کند؟ آیا پرونده سازی برای ما اعضای معترض نیز در راستای دفاع از حقوق صنفیمان صورت میگیرد؟!
آقای شمس الواعظین! آیا میدانید در پی باز نشر خبری از معاون وزیر تعاون (که در چند خبرگزاری منتشر شده بود) در یک وبلاگ آموزشی متعلق به ما اعضای تعاونی مسکن انجمن صنفی روزنامه نگاران، با شکایت مدیرعامل آن تعاونی که سابقه دبیری انجمن صنفی را یدک میکشد و قاعدتا حامی حقوق صنفی روزنامه نگاران باید باشد، هفت نفر از روزنامه نگاران جهت بازجویی به پلیس فتا احضار شدند و یکی از آنان مورد انگشت نگاری قرار گرفت؟ توصیه میکنیم این مورد را هم به» پرونده درخشان آن انجمن در دفاع از حقوق صنفی روزنامه نگاران «بیفزایید!
آقای شمس الواعظین! اگر چه اعضای معترض تعاونی هم اکنون به طور همه جانبه و جدی تا دستیابی به نتیجهای عادلانه، دعاوی حقوقی خود را از طریق مراجع ذیربط پیگیری میکنند. اما آیا به نظر شما این طنز تلخی نیست که برای دفاع از حقوق صنفیمان که توسط» مدافعان حقوق صنفیمان! «پایمال شده، به مراجع قضایی پناه ببریم؟
آقای شمس الواعظین! آیا انجمنی که مدعی است تنها تشکل صنفی مورد تایید سازمان جهانی کار در کل کشور است و بارها هم این ادعا را تکرار کرده (و البته اخیرا آن را با یک درجه تخفیف به تنها تشکل صنفی روزنامه نگاری مورد تائید آن سازمان تقلیل داده) و از طرفی خود را بزرگترین تشکل صنفی تاریخ مطبوعات ایران مینامد، باید در قبال بروز چنین عملکردی از سوی نهاد وابستهاش سکوت کند؟ شاید میپندارید تخلف، چیزی است که تنها افراد منتسب به جناح خاصی» باید «در دایره آن قرار گیرند!
آقای شمس الواعظین! چندی پیش آقای نوروزی، رئیس سابق کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامه نگاران ضمن گلایه از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفتند: اگر تصمیم این وزارتخانه این است که مجوزی برای بازگشایی انجمن صادر نشود، هر چه زودتر آن را اعلام کنند تا اعضای انجمن هم برای رسیدن به حقوق خودشان تلاش کنند.
ما هم که اتفاقا همگی از اعضای آن انجمن بودهایم، متقابلا از شما خواهش میکنیم، اگر تصمیمتان این است که واقعا از حقوق صنفی روزنامه نگاران دفاع کنید، پس از گذشت ماهها از انتشار گسترده» اسناد تخلفات تعاونی مسکن روزنامه نگاران «در نشریات، خبر گزاریها و سایتهای خبری ملی و بین المللی (که علیرغم ارسال برای کلیه نشریات، متاسفانه با بایکوت» مصلحت اندیشانه! «نشریات اصلاح طلب روبرو شد) هر چند دیر هنگام، اما برای نخستین بار نظرتان را در مورد چگونگی عملکرد تعاونی مسکن انجمن صنفی روزنامه نگاران و به خصوص انتقال غیر قانونی زمینهایمان به ارزش بیش از30 میلیارد ریال، اعلام فرمایید تا ما هم بدانیم برای رسیدن به حقوق صنفی که توسط مدافعان حقوق صنفیمان پایمال شده، چگونه باید تلاش کنیم!
آقای شمس الواعظین! پایان سخن آنکه ما صادقانه امیدواریم هیچ ارتباطی بین شما و عملکرد پر مساله تعاونی مسکن انجمن صنفی روزنامه نگاران وجود نداشته باشد.
اگرچه این خود نشانگر غفلت بزرگ شما در دفاع از حقوق صنفی روزنامه نگاران است. در هر حال نحوه پاسخگوییتان به این نامه و چگونگی برخوردتان با مشکلی که ما اعضای همان انجمن، مدتهاست با آن دست به گریبانیم، سنگ محکی است برای سنجش میزان اعتقاد، اراده و صداقت شما در دفاع از حقوق صنفی روزنامه نگاران.
منبع: تسنیم