کد خبر:۲۹۴۱۳۱
اصلاح قانون بودجه 93

مجلس خوراک پتروشیمی‌ها را ارزان تر کرد!

ماجرای دامنه‌دار خوراک پتروشیمی‌ها که بعضی معتقدند تقریباً مجانی تمام می‌شده است ،همچنان ادامه دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، مجلس درباره قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی مقرر کرد که این قیمت باید به‌گونه‌ای تعیین شود که از 13 سنت در هر مترمکعب کمتر نشود. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح دیروز پارلمان ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس درباره لایحه بودجه سال 1393 کل کشور را مورد بررسی قرار دادند. وکلای ملت در بررسی این ایرادات به منظور تامین نظر شورای نگهبان تبصره الحاقی 21 به ماده واحده لایحه بودجه را اصلاح کرده و این اصلاح را با 146 رای موافق، ‌44 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند. براساس این مصوبه مجلس در سال 1393 اجازه داده می‌شود که قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در چارچوب قانون هدفمندکردن یارانه‌ها به‌گونه‌ای تعیین شود که از 13 سنت در هر مترمکعب کمتر نشود. همچنین به منظور تحریک و تشویق واحدهای پتروشیمی و فعالان اقتصادی به توسعه سرمایه‌گذاری در صنایع تکمیلی و پایین‌دست و اشتغالزایی بیشتر با اولویت مناطق کمتر توسعه‌یافته و رعایت مکان‌یابی وزارت نفت، قیمت خوراک گاز را به صورت پلکانی به‌گونه‌ای تخفیف دهد که نرخ بازده داخلی ارزی سرمایه‌گذار تا 30 درصد باشد. آیین‌نامه اجرایی تخفیف پلکانی براساس شاخص‌های ترکیبی فوق ظرف مدت 3 ماه پس از تصویب این قانون توسط وزارت نفت تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

 

نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه، قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی را 15سنت در هر مترمکعب مقرر کرده بودند و نحوه محاسبه آن هم به‌گونه‌ای بود که نرخ بازدهی داخلی ارزی سرمایه‌گذار این واحدها تا 25 درصد باشد. بهارستان‌نشینان برای تامین نظر شورای نگهبان این اصلاح را انجام دادند. در جریان بررسی این مصوبه، الیاس نادران، نماینده مردم تهران در مجلس پیشنهاد اصلاح مصوبه کمیسیون تلفیق را ارائه داد که حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با این پیشنهاد مخالفت کرد و معتقد بود ما باید با محاسبه نرخ بازدهی داخلی ارزی سرمایه‌گذار این واحدها تا 25 درصد،‌ شرایط را مهیا کنیم تا پتروشیمی‌ها بتوانند امکان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی داشته باشند. مؤید حسینی‌‌صدر، نماینده مردم خوی نیز ضمن موافقت با پیشنهاد نادران گفت: اکنون خوراک گاز پتروشیمی‌ها 5/2 سنت است و با توجه به اینکه قیمت واقعی آن در حدود 30 یا 40 سنت است، در نتیجه پتروشیمی‌ها این خوراک را در واقع رایگان دریافت می‌کنند البته این پتروشیمی‌ها پول همین میزان را هم به دولت نداده‌اند و در واقع به دولت بدهکار هستند.وی افزود: باید گاز پتروشیمی‌ها نیز به قیمت واقعی آن به آنها داده شود اما ما می‌گوییم به خاطر تشویق سرمایه‌گذاران و تامین خوراک واحدهای پتروشیمی همچنین به این دلیل که امکان برداشت از ذخایر مشترک بیشتر شود، ما قیمت پایه خوراک گاز را حدود 15 سنت به آنها بدهیم اما آنها باز هم مخالف هستند و بازار را دستکاری می‌کنند و به‌گونه‌ای القا کردند که با افزایش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها مردم ضرر می‌کنند. این نماینده مجلس گفت: من به مردم می‌گویم که اگر اکنون هم در پتروشیمی‌ها سرمایه‌گذاری کنند و سهام بخرند باز هم ضرر نخواهند کرد چرا که با این قیمت هم پتروشیمی‌ها سود بالایی را می‌برند.

 

در نهایت وکلای ملت با پیشنهاد الیاس نادران موافقت کردند. همچنین در جریان بررسی این پیشنهاد بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد در مجلس با استناد با اصل 40 قانون اساسی گفت: پس از تصویب این بند از لایحه بودجه و تعیین قیمت 15 سنت برای خوراک گاز پتروشیمی‌ها، مردم ضعیف این کشور بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان ضرر کرده‌اند چرا که این مردم در بورس سرمایه‌گذاری کرده بودند و با افزایش قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها، قیمت سهام مردم کاهش یافت. وی ادامه داد: برخی با حرف‌های پوپولیستی می‌خواهند مردم را غافل کنند که این کار به ضرر کشور است. ما باید مخازن مشترک با قطری‌ها را هم در نظر بگیریم.
 

سود سرمایه‌گذاران پتروشیمی‌ها حلال نیست
 

نماینده مردم تهران با بیان اینکه سرمایه‌گذاران پتروشیمی مالیات نمی‌دهند و از گاز مجانی استفاده می‌کنند، اظهار داشت: سود‌های کلان آنها حلال نیست. احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح دیروز پارلمان و در جریان رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس درباره بودجه سال آینده کشور در تذکری به استناد ماده 79 آیین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: بنده عرض می‌کنم همان دستگاه‌هایی که گفته شد وابسته به وزارت رفاه و وزارت دفاع هستند، در دولت صاحب نفوذ هستند و بنده با رانت‌خواری حتی برای سازمان‌های بازنشستگی نیز مخالف هستم و هیچکس نباید رانت استفاده کند. وی ادامه داد: اگر سود حاصل فعالیت و تلاش باشد، اشکالی ندارد. اما در سال 87 این افراد به اندازه 93 درصد سرمایه آورده خود سود بردند و در سال 89 به اندازه 96 درصد به اندازه سرمایه آورده خود سود بردند اما در سال‌های اخیر صحبت از سودهای 2/5 برابر و 3/5 برابر کل سرمایه است. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در سال 1390 که قیمت ارز رو به افزایش گذاشت، سرمایه‌گذاران پتروشیمی‌ها 2/5 برابر سرمایه خود سود بردند و در سال 91 سود آنها به 3/5 برابر کل سرمایه‌شان تبدیل شد و در عرض یک‌سال به اندازه 3/5 برابر کل سرمایه خود سود بردند و این رانت برای هر کس که باشد بد و ناپسند است چرا که برای صنعت و برای بازار بورس رقابتی مضر است. توکلی با بیان اینکه بازار بورس بازار رقابت‌کنندگان است، نه بازار رانت‌خواران، گفت: اینکه ارزش سرمایه یک عده این‌طور بالا رود، ناحق و حباب است و باید این حباب از بین رفته و سر جای خود بازگردد. پتروشیمی‌ها هزاران میلیارد تومان به دولت بدهی دارند و بدهی خود را به دولت پرداخت نمی‌کنند و اینکه آقای نوبخت گفت پتروشیمی‌ها مالیات خود را پرداخت می‌کنند، بله؛ درست است. اما باید توجه کرد که مالیات آنها بسیار اندک است و از معافیت‌های مالیاتی برخوردار هستند. پس اینها که مالیات نمی‌دهند و گاز مجانی هم دریافت می‌کنند، ما نیز می‌گوییم این سود برای شما حلال نیست و باید این سودها قاعده‌مند باشد.

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار