کد خبر:۲۹۴۳۷۱
برای نخستین بار در کشور؛

پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به عنوان مرجع مالکیت فکری غذا انتخاب شد

معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از انتخاب این پژوهشکده به عنوان مرجع مالکیت فکری در زمینه غذا برای نخستین بار در کشور توسط وزارت علوم خبر داد.
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به عنوان مرجع مالکیت فکری غذا انتخاب شد

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، عبد المجید مسکوکی گفت: بر اساس مجوز صادره از سوی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، این پژوهشکده تنها مرجع ارائه خدماتی نظیر داوری و کارشناسی هرگونه فعالیت نوآورانه، اختراع و اکتشاف در سطح کشور در زمینه علوم و صنایع غذایی شناخته شده است.


وی در خصوص تشخیص، داوری و کارشناسی نوآوری ها تصریح کرد: در گذشته این موضوع که از اهمیت بالایی در توسعه فناوری برخوردار است به صورت عام به پارک های علمی فناوری، دانشگاه ها یا مراکز حقوقی واگذار شده بود که اغلب به صورت غیرتخصصی و فاقد کارشناسی لازم انجام می شد.


معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ادامه داد: با توجه به اینکه روند ذکر شده نمی توانست پاسخگوی نیازهای نوآوران و مخترعان بویژه در زمینه کارشناسی تخصصی، حمایت از حقوق مخترع و کاهش سوء استفاده های احتمالی باشد؛ بنابراین ثبت مالکیت فکری از نظر قانونی دارای اشکالاتی بود که در نهایت منجر به تضییع حقوق مصرف کنندگان می شد.


مسکوکی تصریح کرد: علاوه بر این، ناهماهنگی های موجود در زمینه صدور تایید علمی اختراعات و همچنین بررسی های غیر کارشناسانه در زمینه صنعت غذا منجر به تهدید سلامت جامعه شده بود که این امر ضرورت ایجاد مرجع تخصصی مالکیت فکری را نشان می‌دهد.


وی افزود: با برنامه ریزی‌های انجام شده در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی محصول و یا فعالیت نوآورانه ارائه شده در زمینه صنعت غذا ابتدا مورد بررسی کارشناسی اولیه قرار می‌گیرد و سپس با همکاری متخصصان داخلی و خارجی کارشناسی علمی، فنی و تخصصی برای موضوع مورد نظر انجام که در نهایت مجوز یا تاییدیه نوآوری، ابتکار، اختراع و اکتشاف به صورت رسمی به متقاضی اعطا می‌شود.


معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه نوآوری و اختراع در صنعت غذای کشور بسیار زیاد است؛ اما به علت نبود مرجع دارای صلاحیت اکثر این نوآوری ها مورد بهره برداری قرار نمی‌گیرند، گفت: به منظور رفع این خلاء دفتر مالکیت فکری در صنعت غذا در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ایجاد شده است و تمام نوآوران، مخترعان و مبتکران در حوزه تخصصی علوم و صنایع غذایی می‌توانند ضمن مراجعه مستقیم در ساعات اداری به پژوهشکده از طریق آدرس اینترنتی www.rifst.ac.ir  و یا پست الکترونیکی info@rifst.ac.ir  درخواست خود را برای ثبت نام اولیه ارسال و فرم های مربوطه را دریافت کنند.


 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار