کد خبر:۲۹۵۱۵۴
ستاری خبر داد

حمایت‌ از شرکت‌های دانش‌بنیان در کریدورهای تجاری‌سازی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از انجام حمایت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در کریدورهای تجاری‌سازی شهرک‌های علمی و تحقیقاتی و معاونت علمی خبر داد.
حمایت‌ از شرکت‌های دانش‌بنیان در کریدورهای تجاری‌سازی
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری شامگاه پنج‌شنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان که در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: باید با تدوین برنامه های مناسب و اصلاح برخی شیوه های اجرایی، از خروج نخبگان به خارج از کشور جلوگیری و به اهداف مورد نظر دست یابیم.
 
وی در ادامه از تدوین شرح وظایف بنیادهای استانی نخبگان خبر داد و تاکیدکرد: مسائل مربوط به نخبگان فرا دستگاهی است اما متاسفانه برای حمایت دستگاه های مختلف از نخبگان راهبرد مشخصی وجود ندارد، از این رو درصددیم بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و سند راهبردی کشور در امور نخبگان روش های اجرایی و راهبردی برای حمایت دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها از نخبگان تدوین کنیم.
 
ستاری بر ضرورت تجاری سازی دستاوردهای نخبگان کشور تاکید کرد و گفت: دفتر استانی نخبگان باید نخبگان را برای تجاری سازی دستاوردهایشان به بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری معرفی کنند.
 
رئیس بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: اکثر مشمولان حمایت های بنیاد ملی نخبگان استعدادهای برتر هستند نه نخبه؛ نخبه کسی است که بتواند تاثیری در جامعه داشته باشد و این افراد ظرفیت‌های شناسایی شده‌ای هستند که می‌توانند برای جامعه اثرگذار بوده و از طریق تاثیرگذاری‌های مختلف علمی، فرهنگی و اقتصادی برای کشور ارزش افزوده داشته باشند.
 
وی افزود: وظیفه بنیاد ملی نخبگان، توانمندسازی این ظرفیت‌های شناسائی شده است که در این راستا باید مکانیزم حمایت از شخص در بنیاد به روش‌های حمایت از مراکز نخبه‌پرور تغییر یابد و از روش تجاری‌سازی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهره‌گیری شود و کلیه وزارتخانه‌های دیگر را درگیر بحث نخبه‌پروری کنیم و در مکانیزم‌های مشخص از نخبگان حمایت کنیم.
 
رئیس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: نخبگان نیز در برابر حمایت‌های بنیاد مسئولیت دارند که برای کشور ارزش‌افزوده داشته باشد و در جامعه اثرگذار حاضر شوند که بنیاد ملی نخبگان در این راستا آمادگی ارائه هرگونه کمکی را دارد.
 
وی خاطرنشان کرد: آئین‌نامه‌های جدید بنیاد ملی نخبگان در آینده به روسای دفاتر استانی اعلام می‌شود که در حال حاضر طرحی به صورت پایلوت در دانشگاه صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران که بیشترین نخبه را در بر دارند در حال اجرا است.
 
ستاری با اشاره به مخترعان به عنوان بخشی از قشر استعدادهای برتر تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: در بخش اختراعات و جشنواره‌های اختراعات، کمک و حمایت بنیاد در راستای تجاری‌سازی ایده و تفکر از طریق پارک‌های علمی و فناوری است.
 
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به ضرورت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان بیان کرد: مشکل شرکت‌های دانش‌بنیان بحث مالی نیست و بیشترین مسئله این شرکت‌ها، تامین بازار است که باید عواملی نظیر ضمانت‌نامه، اخذ مجوز از برخی از ارگان‌ها، آموزش نیروی انسانی که باعث نرسیدن ایده به بازار می‌شود، شناسائی و حل شود.
 
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در آینده نزدیک بیشتر تلاش می‌شود که شرکت‌های دانش‌بنیان مشکل مالی نخواهند داشت، اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل شده است که پیش شرط این صندوق برای حمایت، دانش‌بنیان بودن شرکت‌ها است که بر اساس قانون این شرکت‌ها از مالیات و گمرک معاف هستند و همچنین کریدورهای تجاری‌سازی در داخل شهرک‌های علمی و تحقیقاتی و کریدورهای تجاری‌سازی در معاونت حمایت‌های لازم را از این شرکت‌ها انجام می‌دهد.
 
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به وجود صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطر‌پذیر افزود: صندوق‌های خطرپذیر در ازای سرمایه‌گذاری بر روی ایده و یا اختراع، درصدی از سهام را برداشت می‌کند که با توجه به اینکه رقم شکست‌پذیری این صندوق زیاد است اما در مواردی که به نتیجه می‌رسد شکست‌های آنها جبران می‌شود که در واقع یک کانال کمک مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان است که در حال حاضر با سرعت خوبی در مسیر پیشرفت قرار دارد.
 
 این گزارش حاکیست با حکم سورنا ستاری، شقایق حق جوی جوانمرد رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان اصفهان شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار