رئیس فرابورس از تصویب دستورالعمل جدید در زمینه اصول شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: براساس این مصوبه داراییهای فکری به عنوان اوراق بهادار در بازار بورس قابل معامله هستند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، امیر هامونی در مراسم افتتاح ششمین جشنواره شکوفایی و نوآوری با بیان اینکه تحقیقات نشان داده است که کشورهای صاحب ثروت صاحب صنعت نیز هستند، گفت: عامل پیشرفت کشورهای توسعه یافته بخش تحقیق و توسعه است که توانستهاند دستاوردهای تحقیقاتی خود را به ثروت نزدیک کنند.
رئیس فرابورس سازمان بورس با تاکید بر اهمیت تجاری سازی یافتههای علمی گفت: در بخش تجاریسازی؛ موضوع پول، سرمایه و بازار سرمایه بسیار حائز اهمیت است.
وی فرابورس را ناظر بر بازار سرمایه توصیف کرد و ادامه داد: فرابورس قادر به ارائه خدمات تخصصی به تجاریسازی یافتههای علمی و صنایع پیشرفته است.
هامونی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نزدیک به 33 صنعت در فرابورس حضور دارند، خاطر نشان کرد: در کنار این صنایع، حضور شرکتهای دانش بنیان میتواند نیازهای این صنایع را مرتفع کنند.
وی با تاکید بر اینکه فرابورس قادر به اتصال صاحبان ایده و صاحبان سرمایه است، یادآور شد: در حال حاضر صنایع خودروسازی و نساجی با مسائل فنی زیادی مواجهند که شرکتهای دانش بنیان قادر به پاسخگویی به این نیازها هستند و فرابورس نیز زمینهای برای اتصال این دو بخش را فراهم میکند.
هامونی با اشاره به روشهای حضور شرکتهای دانشبنیان در فرابورس اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند در قالب عرضه داراییهای فکری و عرضه مستقیم داراییها در فرابورس حاضر شوند.
به گفته رئیس فرابورس اخیرا از سوی سازمان بورس و شورای بورس دستورالعمل عرضه بیواسطه پتنت تصویب شده است که براساس آن داراییهای فکری به عنوان اوراق بهادار در بازار قابل معامله است.
وی با اشاره به بخشی از کمبودهای بازار سرمایه گفت: در حال حاضر وکلای ثبت پتنت در دنیا وجود دارند که این افراد کمتر در کشور دیده میشوند؛ امیدواریم که با راهاندای فرابورس شاهد به کارگیری این افراد باشیم.
هامونی همچنین به برخی از آفتهای شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: مخترعانی که تنها به ارائه ثبت ایده میپردازند بعید است که بتوانند به عنوان کارآفرینان موفق ظاهر شوند؛ این افراد میتوانند با به کارگیری تیمهای اقتصادی بر این مشکل فائق آیند.