معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در تودیع و معارفه روسای پیشین و کنونی صندوق حمایت از پژوهشگران به افزایش سهم بخش خصوصی در بودجه این صندوق تاکید کرد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، آیین تودیع و معارفه روسای پیشین، علی حیدری و کنونی، نصرتاله ضرغام، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با حضور دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، معاونان، مشاوران، دبیران ستادها و برخی از استادان و پژوهشگران در محل این صندوق برگزار شد.
در این مراسم سورنا ستاری با اشاره به کمی بودجه فعلی این صندوق افزود: با بودجه کم نمیتوان به اهداف و برنامههایی که برای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در نظر گرفته شده است دست یافت.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این معاونت با تمام توان برای پیشرفت اهداف صندوق با آن همکاری خواهد داشت گفت: برای افزایش بودجه صندوق باید از ظرفیتهای بخش خصوصی و سایر وزارتخانهها استفاده شود و قطعا صندوقهای VC (صندوقهای حمایت از سرمایهگذاریهای ریسک پذیر) در این مورد نقش بسزایی خواهند داشت.
وی اضافه کرد: امیدواریم تا سال آینده بتوانیم چندین برابر بودجه فعلی را از محلهای دیگر به ویژه بخش خصوصی برای صندوق جذب کنیم.
رئیس هیات امنای صندوق پژوهشگران و نوآوران کشور اظهار امیدواری کرد: در دوره جدید هماهنگیهای بیشتر و کاملتری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به وجود بیاید.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: این معاونت در قدم نخست تمامی فعالیتهای مربوط به پرداخت وام به شرکتها، نهادها و افراد توسط این صندوق که جزو برنامههای معاونت علمی و فناوری بوده را متوقف میکند تا صندوق بتواند به کار اصلی خود در زمینه سیاستگذاری و برنامهریزی بهتر بپردازد و از کار اجرایی فاصله بگیرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه نیاز است تمرکز صندوق به روی حوزه علوم پایه باشد گفت: برای مباحث مرتبط با تجاری سازی میتوانیم پس از اینکه صندوق یک طرح را آماده کرد، مراحل تجاری سازی را در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری کنیم.
ستاری با اشاره به مساله پتنت (حق ثبت اختراع) در ایران به عنوان یک مساله حائز اهمیت گفت: معاونت علمی و فناوری اصرار دارد که صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در زمینه پتنتها در کشور وقت بگذارد تا آمار پتنت در کشور بالا برود که شاید لازم باشد برای این کار ارگانهای دیگر دولت نیز درگیر مساله شوند.
وی با اشاره به اینکه آمار توسعه پژوهشی در کشور باید افزایش یابد تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم حمایتها باید جدیتر شود، در این راستا معاونت علمی و فناوری آمادگی دارد که کرسیهای پژوهشی را با همکاری و مشارکت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به پیش ببرد.
در این مراسم علاوه بر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و معاونان وی،عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، فرهادی، رئیس جمعیت هلال احمر ایران و بنیانگذار صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، سالارآملی، قائممقام وزیر و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی، سهرابپور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، موسوی موحدی و... حضور داشتند.