رئیس جدید صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور خواستار افزایش بودجه این صندوق تا سقف 100 میلیارد تومان شد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، نصرتاله ضرغام در آیین معارفه خود گفت: امیدوارم بودجه این صندوق را تا سقف 100 میلیارد تومان افزایش دهیم.
وی با اشاره به سیاستهای دولت تدبیر و امید و معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با کمک استادان و همکاران فعال در صندوق گامهای مثبتی برای پیشرفت اهداف و سیاستهای مرتبط با صندوق برداریم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با بیان اینکه بودجه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران اندک است، گفت: این مبلغ از چهار میلیارد تومان شروع شده و اکنون به 3/14 میلیارد تومان افزایش یافته است و امیدواریم بتوانیم آن را تا سقف 100 میلیارد تومان نیز افزایش دهیم.
ضرغام با اشاره به اینکه در حال حاضر 20 هزار نفر به عنوان هیات علمی در این صندوق ثبت نام کردهاند، اظهار داشت: برای افزایش منابع مالی قصد داریم از تمام ظرفیتهای داخل کشور و خارج کشور در بخش خصوصی استفاده کنیم و فقط متکی به بودجههای دولتی نباشیم.
وی با تاکید به فعالیت صندوق در مباحث تحقیقاتی افزود: باید به سویی حرکت کنیم که صرفا به بودجه دولتی متکی نبوده و بتوانیم از بخش خصوصی بهره ببریم و با دیپلماسی علمی با خارج از کشور نیز پروژههای علمی تحقیقاتی مشترکی داشته باشیم.
ضرغام ابراز امیدواری کرد که صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بتواند در آیندهای نزدیک با کمک و مساعدت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری به «بنیاد ملی علم ایران» تغییر نام دهد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از تشکیل یک بازار پژوهش مجازی خبر داد و گفت: برای پیشبرد اهداف پژوهشی نیاز است تا بازارسازی کنیم، چراکه برای ایدههای نو نمیتوان به بازاریابی متکی بود و ایدههای نو و نوآورانه و تازه شناخته شده همیشه نیاز به بازار سازی دارند.
بهترین جهتگیری توجه به علم است
در این مراسم رئیس پیشین صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران نیز با بیان برنامهها و پیشرفتهای این صندوق افزود: هنگامی که به این صندوق آمدم تعداد کارگروهها 6 عدد بود و 50 عضو داشتند و امروز بیش از 170 نفر در بیش از 14 کارگروه مشغول فعالیت هستند.
علی حیدری با اشاره به اینکه محیط علمی تصمیمگیری علمی میطلبد، گفت: اوایلی که به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران آمدم خیلی زود به این نتیجه رسیدم بهترین جهتگیری برای این سازمان توجه به علم است، به این ترتیب سیاستهای این صندوق را از تجاریسازی به سوی فعالیتهای علمی پیش بردیم.
الویت مسایل تحقیقاتی کشور در صندوق
در مراسم تودیع و معارفه رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران فرهادی رئیس جمعیت هلال احمر ایران نیز به عنوان یکی از موسسین و پایهگذاران این صندوق با اشاره به تاریخچه شکلگیری این صندوق گفت: این صندوق از با الویت قراردادن مسایل تحقیقاتی کشور کار خود را آغاز کرده و از ابتدا تشکیلاتی فرابخشی داشته و برنامه آن پژوهشگر محور بوده است.
وی با اشاره به اینکه تا کنون سهم همه گروههای علمی برای بهرهبرداری از صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به طور مساوی و حدود 20 درصد بوده است، تصریح کرد: با توجه به نگرش آقای ستاری درباره اینکه امر تحقیقات باید به محصول و ارزش افزوده برای کشور ختم شود، امیدواریم یکی از کارهایی که این صندوق در آینده انجام میدهد سفارش برای انجام تحقیقات باشد.
فرهادی با تاکید بر اینکه این صندوق در ابتدا در وزارت فرهنگ و آموزش عالی شکل گرفته است و سپس به ریاست جمهوری منتقل شده است، افزود: آقایان عارف، موسوی موحدی، سهرابپور و ... از بنیانگذاران این صندوق به شمار میآیند.