به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه رسانه های دیجیتال با بیان اینکه رشد شگفت انگیز فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی افق های روشنی را پیش روی جهانیان باز کرده است، گفت: تکنولوژی نوین در دنیای امروز اشکال جدیدی از الگوهای ارتباطی را ایجاد کرده است و رشد فناوری اطلاعات در دو دهه اخیر موجب تحولات گسترده در عرصه فرهنگی و هنری شده است.
جنتی افزود: فناوری های اطلاعاتی و پیشرفت تکنولوژی تأثیر قابل توجهی بر فرهنگ جوامع داشته است تا جایی که توسعه فرهنگی بدون توجه به بعد فناوری دور از ذهن به نظر می رسد.
وزیر ارشاد ادامه داد: در دنیای امروزی دیگر با شیوه های سنتی و ناکارآمد پیشین نمی توان به اهداف کلان دست پیدا کرد و دستیابی به این اهداف ممکن نخواهد شد مگر با استفاده از فناوری های نوین.
جنتی در ادامه گفت: با توجه به اینکه مسائل فرهنگی و جهانی شدن برای همه از اهمیت ویژه ای برخوردار است، باید آگاه باشیم که جزء در سایه توسعه فناوری که پاشنه آشیل جهانی شدن است نمی توان به اهداف توسعه کشور دست پیدا کرد.
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: طراحی الگوی جامع مدیریت کشور باید سهم ویژه ای برای فناوری اطلاعات در نظر بگیرد تا با ترکیب فرهنگ و فناوری اطلاعات بتوانیم به استقلال فرهنگی برسیم.
جنتی افزود: انقلاب اسلامی در واقع یک انقلاب فرهنگی است که هر گونه تغییر و تحول در فرهنگ را در راستای دین می داند پس بر همین اساس هر گونه دسترسی به فناوری اطلاعات و فضای مجازی نیز باید در راستای دین باشد چرا که فضای مجازی تیغ دو لبه است و در صورت عدم توجه کافی به بخش فرهنگی آن با شبیخون فرهنگی آن مواجه خواهیم شد.
وی افزود: فضای مجازی باید در راستای بالندگی و تحول جامعه اسلامی حرکت کند که در همین راستا ایجاد زیرساخت ها و بسترهای فرهنگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
جنتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایجاد دولت الکترونیک از ضرورت های اساسی پیش روی دولت هاست که توجه به این موضوع علاوه بر توسعه فناوری در دولت پیامدهای چون تسهیل فرآیند اجرایی امورها، کاهش سفرهای درون شهری و افزایش رضایت شهروندان را نیز به همراه خواهد داشت.
وزیر ارشاد گفت: وزارت ما از همه فعالان حوزه فرهنگی و دیجیتال حمایت خواهد کرد چرا که واگذاری بخش اعظمی از امور به بخش خصوصی از سیاست های جدی وزارت ارشاد است و نمایشگاه رسانه های دیجیتال امسال از نمونه این اقدامات است.
جنتی ادامه داد: سیاست ورود به بخش خصوصی به سایر حوزه ها و نمایشگاه ها ادامه پیدا خواهد کرد و برای نمونه نمایشگاه کتاب که همواره پیش از این به دست وزارت ارشاد بوده است بعد از این به بخش خصوصی و ناشران واگذار خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین جشنواره های هنری دیگر مانند فیلم و موسیقی نیز به خود تولیدکنندگان واگذار خواهد شد.
وزیر ارشاد در پایان گفت: قصد داریم با تعیین فردی به عنوان مشاور فرهنگ و هنر نقش این عرصه را در اقتصاد پررنگ تر کنیم تا کسانی که خلق هنری می کنند بتوانند روی پای خود بایستند و فرهنگ و هنر ما را به جهانیان معرفی کنند.