به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی صفاری نیا صبح امروز در همایش نقش و کارکردهای «فن بازار» در ایجاد و توسعه بازار فناوری کشور در سالن همایش های رازی با بیان اینکه پیشرفت توسعه اتفاقی نیست و نیازمند برنامه ریزی است، گفت: یکی از نهادهای توسعه فناوری فن بازارها هستند که جایگاه ویژه در نظام ملی نوآوری دارند.
وی افزود: فن بازار حلقه آخر زنجیره تجاری سازی است، از این رو فن بازارهای تقاضامحور را تحریک می کنند.
رئیس پارک فناوری پردیس گفت: اگر به تقویت فن بازارها فکر نکنیم به تجاری سازی نمی رسیم، فن بازار ملی برای عرضه و تقاضای فناوری محصول، برگزاری تورهای تخصصی فناوری، پیشنهاد فناوری و ایجاد شبکه برای نهاد مختلف کسب و کار است.
صفاری نیا با بیان اینکه فن بازارها به تجاری سازی کمک می کنند، گفت: فن بازارها فرصت های کارآفرینی و انتشار سریع فناوری را ارائه می دهند.
وی به فناوری های مختلفی اشاره کرد و گفت: فن بازارها انواع مختلفی دارند؛ فن بازارهای مبتنی بر اطلاعات، اتصال تکنولوژی و فن بازار ترکیبی.
رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به راه اندازی فن بازار در استان های اصفهان، خراسان رضوی، تبریز، مرکزی، خوزستان، قم و فارس گفت: ما به دلیل نیازهای کشور این فن بازارها را راه اندازی کرده ایم.
صفاری نیا یادآور شد: راه اندازی چهار فن بازار دیگر در دستور کار است و پنج فن بازار تقاضای فناوری نیز در حال تأسیس است.
وی با بیان اینکه در صدد راه اندازی فن بازارهای دانشگاهی تخصصی هستیم، افزود: تحقق این امر باعث می شود که اختراعات از طریق بورس ایده به بازار برسد.
رئیس پارک فناوری پردیس اظهار داشت: در عرصه بین المللی 200 فناوری از 15 کشور به بخش صنایع مختلف کشور از جمله فناوری های در توسعه نانو زیستی، ICT، شیمی و نفت و گاز معرفی شده است.
صفاری نیا به همکاری با کشورهای D8 که شامل هشت کشور اسلامی است، اشاره و تصریح کرد: در دو ماه گذشته 100 فناوری با این کشورها تعامل شده است و فروردین سال 93 با حمایت بانک عالی توسعه اسلامی اولین مبادله فناوری آن انجام می شد.
در این همایش به هفت استان آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، اصفهان، مرکزی، خوزستان، فارس و قم مجوز فن بازارهای منطقه ای اعطا و قراردادهای فن بازارهای منطقه ای با استان های سمنان، هرمزگان، کرمان و همدان نیز امضا شد.