به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، اگرچه پوتین تا اینجای کار با حمایت از مناطق روسنشین شرق و جنوب همسایه بحرانزدهاش، در نقش یک قهرمان در مقابل نفوذ غرب در اوکراین ظاهر شده اما شواهد دیگری از جمله سقوط بهای روبل روسیه نشان میدهد مافیای بانکی آمریکا و اروپا در پشتپرده برای ضربهزدن به اقتصاد روسیه، بازی سیاهی را سازماندهی میکنند. شاید بنا به تهدید اخیر کاخ سفید نتوان غول بزرگی چون روسیه را به شکل موثر تحریم کرد اما نباید از فرآیندهای تروریسم اقتصادی که توسط خاندانهای صهیونیست پشتسر صندوق ذخیره فدرال آمریکا برای به هم ریختن دیگر کشورها استفاده میشود، چشم پوشید.
مهمترین روزنامه اقتصادی روسیه اعلام کرد: بحران اوکراین بویژه پس از درگیرشدن روسیه در شبه جزیره کریمه باعث کاهش شدید نرخ روبل و نرخ سهام در بورس روسیه شده است به طوری که روبل به پایینترین نرخ برابری خود با دلار آمریکا در تاریخ معاصر روسیه، حتی در مقایسه با دوران شوروی تنزل کرده است. «کامرسانت» روز دوشنبه نوشت: «شاخصهای بورسهای سرمایه به میزان 12 ـ 11 درصد کاهش یافته و نرخ برابری دلار و یورو در برابر روبل به بالاترین سطح خود طی سالهای اخیر رسیده است. مخارج بانک مرکزی روسیه برای حمایت از روبل طی یک روز حداقل 8 میلیارد دلار بوده است».
شنیده میشود بانک مرکزی روسیه در این راستا ظرف روزهای اخیر برای جلوگیری از سقوط بیشتر سهام، بیش از 60 میلیارد دلار به بازار سرمایه کشور تزریق کرده است. این بانک همچنین نرخ بهره وامهای بانکی را به میزان 5/1 درصد بالا برد که به عقیده «کسنیا یودایوا» معاون اول رئیس این بانک میتواند باعث افزایش نرخ روبل در آینده میانمدت شود. وضع فعلی میتواند باعث افزایش درآمدهای بودجه روسیه به میزان 25/1 تریلیون روبل (33 میلیارد دلار) یا 8/1 درصد محصول ناخاص ملی کشور شود. در اوکراین نیز ارزش واحد پول ملی این کشور در برابر دلار آمریکا در شرایطی بشدت کاهش یافته که بحران بیثباتی سیاسی این کشور همچنان ادامه دارد.
به گزارش صدای روسیه، بحران سیاسی اوکراین و خطر اقدام نظامی روسیه موجب شده هر دلار آمریکا در برابر 12 هریونیا مبادله شود. روند نزولی ارزش پول ملی اوکراین در برابر دلار در هفتههای اخیر تشدید شده است. کاهش ذخایر ارزی و بحران بدهی فشار زیادی را بر ارزش پول ملی اوکراین وارد کرده است. در حالی که وزارت دارایی اوکراین خواستار دریافت کمک مالی 35 میلیارد دلاری طی 2 سال آینده از نهادهای بینالمللی و کشورهای غربی شده، برخی موسسات مالی بینالمللی میزان بدهیهای خارجی این کشور بحرانزده را بیش از 66 میلیارد دلار اعلام کردهاند. رکود اقتصادی و تشدید تنشهای سیاسی، دولت اوکراین را مجبور کرده است اجازه دهد ارزش پول ملی این کشور بهطور آزادانه تعیین شود. بانک مرکزی اوکراین نیز کنترل خود بر بازار ارز را کاهش داده و این مساله موجب شده ارزش هریونیا در برابر دلار حدود یک سوم کاهش یابد. مقامهای صندوق بینالمللی پول از سهشنبه رایزنیهای خود درباره ارزیابی وضعیت اقتصادی اوکراین را آغاز کردند. روسیه تمایل چندانی برای اعطای کمک مالی به اوکراین ندارد و حال فشارها بر صندوق بینالمللی پول و کشورهای غربی برای اعطای وام به اوکراین افزایش یافته است.
تحریم روسیه؛ فروپاشی آمریکا؟
اما یکی از مقامات کرملین دیروز اعلام کرد در صورت اعمال تحریمها از جانب واشنگتن علیه مسکو، روسیه میتواند وابستگی اقتصادی خود به آمریکا را به صفر برساند. وی هشدار داد در صورت بروز این رویداد سیستم اقتصادی آمریکا دچار فروپاشی خواهد شد. سرگئی گلازیاف، مشاور اقتصادی کرملین گفت: «ما راهی پیدا خواهیم کرد که نه تنها وابستگی خود به آمریکا را به صفر برسانیم بلکه این تحریمها میتواند فواید بسیاری برای ما داشته باشد». وی در ادامه افزود: روسیه میتواند استفاده از دلار برای مبادلات بینالمللی را متوقف سازد. گلازیاف گفت: «اقدام برای اعلام تحریمها منجر به فروپاشی سیستم مالی آمریکا شده و به استیلای آمریکا بر سیستم مالی جهانی پایان خواهد داد».
البته یک منبع عالیرتبه در کرملین بلافاصله به بیانیه گلازیاف، مشاور پوتین درباره مناسبات مالی روسیه و آمریکا واکنش نشان داد و اعلام کرد این دیدگاهها، نظر شخصی وی بوده و با موضع کرملین مطابقت ندارد. از قرار معلوم، گلازیاف نظر خود را به عنوان آکادمیسین و نه مشاور رئیسجمهور ابراز کرده است.
گلازیاف در مصاحبه با خبرگزاری «ریانووستی» همچنین اعلام کرده بود: روسیه در صورت اعمال تحریمات علیه مسکو از سوی آمریکا مجبور خواهد بود به استفاده از ارزهای دیگر روی آورده و سیستم محاسباتی- پرداختی خود را به وجود آورد. مشاور رئیسجمهور روسیه همچنین معتقد است: مسکو در صورت توقیف حسابهای موسسات و شهروندان روسیه به همه آنها توصیه خواهد کرد اوراق قرضه آمریکایی را به فروش برسانند.
گلازیاف افزود: تحریمهای آمریکا علیه ساختارهای دولتی روسیه، مسکو را مجبور خواهد کرد پس دادن وامهای خود به بانکهای آمریکایی را امکانناپذیر بداند.
منبع: وطن امروز