به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، آمریکا خود را «قاضی حقوق بشر » در جهان می داند و از طرف دیگر تلاش زیادی برای مخفی کردن تجاوزهای حقوق بشر درون مرزهای خود می کند. بهتر است آمریکا پیش از آنکه گوش جهان را با شعارهای دفاع از حقوق بشر کر کند و در سیاست خارجی از این بهانه سوءاستفاده کند به دهها میلیون انسان سرخ پوست و ساکنان اصلی آمریکا بیندیشد که قربانی سلطه جویی این امپراطوری شدند.
واکنشهای کشورهای مختلف پس از انتشار گزارش اخیر وزارت امور خارجه آمریکا درمورد وضعیت حقوق بشر جهان در سال 2013 نشانه خوبی مبنی بر مخالفت دولتها با این گونه گزارشات می باشد. تعابیر مختلفی همچون «غیر واقعی»،« ناعادلانه»« مشکوک و پر از مغالطه» در خدمت سیاستهای آمریکا و ... نمونه هایی از موضعهای کشورهایی بود که در گزارش حقوق بشر به آنها انتقاد شده بود.
ویژگی منحصربه فرد گزارش حقوق بشر آمریکا که سابقه 38 ساله دارد این است که هیچ گونه انتقادی به اسرائیل وارد نکرده است. رژیمی غاصب کههزاران فلسطینی را بازداشت و زمینهای آنها را مصادره می کند و همه روزه تعدادی را کشته و به مقدسات اسلامی و مسیحی در آن کشور تجاوز می کند. اینها مطالبی هستند که گزارش سازمان عفو بین المللی یک روز قبل از انتشار گزارش وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرد.همچنین گزارش وزارت امور خارجه ایالات متحده هیچ اشاره ای به اقدامات آمریکا در داخل و خارج از این کشور نداشت و تنها به جنبه های منفی اقدامات برخی دولتها بدون توجه به جنبه های مثبت آن اشاره شده بود.
تجاوزات آمریکا به حقوق بشر در داخل و خارج این کشور بی شمار است..اما نمونه هایی در ادامه ذکر خواهد شد که نشان می دهد پشت نقاب دفاع از حقوق بشر چه چهره ای نهفته است.
1 – آمریکا ؛ حامی بزرگ تروریسم در جهان
حمایت و پشتیبانی مقامات آمریکا از تروریسم و گسترش آن بر کسی پوشیده نیست. مثال آشکار آن پشتیبانی تسلیحاتی از گروهکهای تروریستی در سوریه است که در این سه سال امنیت و تمامیت ارضی سوریه را به خطر انداخته است. پیمان تسلیحاتی آمریکا با فرزندان « جگرخوار» القاعده موجب کشته شدن هزاران بی گناه سوری و آواره شدن میلیونها نفرشد. تجاوز به مقدسات دینی و مساجد و کلیساها نیز دستاورد این پیمان ننگین بود.
2 – بازداشتگاه گوانتانامو
نهادهای حقوق بشر بازداشتگاه گوانتانامو را جهنم می نامند. این مقر اکنون 164 زندانی را از 23 کشور مختلف در خود جای داده است که بدون توجیه اتهام و محاکمه در آن به سر می برند. اتهام این افراد تنها این بود که مظنون به شرکت در عملیاتهای تروریستی علیه مصالح آمریکاییهستند و اکنون تحت شدیدترین شکنجه ها قرار دارند.
پس از پخش یک برنامه تلویزیونی مستند از زندان گوانتانامو از شبکه ای بی سی استرالیا یک سخنگوی نظامی آمریکا در سال 2003 فاش کرد که در این زندان کودکانی نیز جدا از سایر زندانیان نگاه داشته می شوند. گوانتانامو تناقض آشکاری علیه ادعاهای دموکراسی و حقوق بشر آمریکاست و ضرر بزرگی به جایگاه این کشور زده است. این زندان پس از وقایع یازده سپتامبر 2002 توسط جورج بوش افتتاح شد و باراک اوباما تعطیلی آن را در برنامه های تبلیغاتی انتخاباتی خود گنجاند و وعده تعطیلی آن را داد اما پس از گذشت سالها این زندان همچنان به کار خود ادامه می دهد.
3 – هواپیماهای بدون سرنشین و کشتارمردم بی گناه
حملات پهپادهای آمریکایی یکی از شایعترین سیاستهای دولت باراک اوباما بود. این هواپیماهای بدون سرنشین از سال 2004 تاکنون بیش از 370 عملیات خارج از خاک آمریکا انجام دادند که تعداد این عملیات در دوران ریاست جمهوری اوباما 321 بوده است. این عملیاتها که در عمدتا در کشورهای یمن و افغانستان و پاکستان و سومالی انجام گرفت بیش از چهار هزار نفر قربانی داشت که اغلب آنها از زنان و کودکان بودند. آخرین دستاورد هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در دوازدهم دسامبر سال گذشته 12 کشته در یمن بود که یک عروسی را به عزا تبدیل کرد.
این تجاوز به تمامیت ارضی کشورهایی که هزاران کیلومتر دور از کشور امریکا قرار دارند همواره قربانیانی از مردم بی گناه به همراه داشته است اما هیچ کس آمریکا را توبیخ نکرد و مورد محاکمه قرار نداد ؛ و آه از نهاد هیچ سازمانی برنیاورد.
4 - آمریکای جاسوس
جاسوسی آمریکا دیگر به سفارتهای این کشور در جهان محدود نیست بلکه با توسعه فناوری ارتباطات گسترش یافت . این جاسوسیها هم دشمنان و هم دوستان ایالات متحده و هم شهروندان معمولی تمام کشورهای جهان را در برمی گیرد.
طبق اسنادی که ادوارد سنودن کارمند سابق اطلاعات آمریکا فاش کرد ؛ آژانس امنیت ملی آمریکا تلفن 35 رئیس کشورهای مختلف را شنود و 5 میلیون داده را از با مراقبتاز تلفنهای همراه در جهان جمع آوری کرد. این حقایق تجاوز آشکار به قانون بین المللی است. رسوایی پریسم و جاسوسی از شهروندان آمریکایی و تجاوز به حریم شخصی افراد در داخل مرزهای این کشور نیز نمونه دیگری از اقدامات جاسوسی این کشور مدافع حقوق بشراست.
نمونه های ذکر شده اقدامات کشوری است که از یک طرف پرچم حقوق بشر و مشعل آزادی را برافراشتهو از طرف دیگر کشورهای دیگر را توصیه به رعایت حریم و آزادیهای افراد می کند.
منبع: دانا