کد خبر:۲۹۸۲۲۲

آیا شایعات مربوط به تاثیر فیلترینگ بر سرعت اینترنت منطق فنی دارد؟

فیلترینگ سایت‌های آمریکایی، سرعت اینترنت ایران را افزایش می‌دهد، به ایجاد اشتغال کمک می‌کند و جلو خروج ارز و اطلاعات را می‌گیرد.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، به بهانه سرعت پایین اینترنت به سراغ روح‌الله مومن نسب، کارشناس فضای مجازی، رفتیم و دلیل آن را جویا شدیم.

 

مؤمن نسب در پاسخ به این پرسش گفت: پایین بودن سرعت اینترنت بیشتر به این دلیل است که کاربران ایرانی برای تمام کارهایشان جبراً از پهنای باند اینترنت بین‌الملل استفاده می‌کنند که بسیار غیرمنطقی و نامعقول است. اکنون در اغلب کشور های جهان، از فناوری های پیشرفته برای تبادل اطلاعات استفاده می‌شود که این بستر در ایران به نام «شبکه ملی اطلاعات» نام‌گذاری شده است.

 

متأسفانه به شکل کنونی، اطلاعات درخواستی ما از طریق تأمین‌کنندگان اینترنت به دروازه شرکت ارتباطات زیرساخت ارسال می‌شود. از آنجا به دلیل تحریم بودن کشورمان، به کشور همسایه و از کشور همسایه به آمریکا -مرکز اینترنت به اصطلاح بین‌الملل- می‌رود و سرانجام از آمریکا به سرور سایت رفته و اطلاعات دریافتی پس از طی نمودن تمام این مسیر، به ایران بازمی‌گردد؛ یعنی اطلاعات مردم ایران به جای یک دروازه، حداقل از سه دروازه عبور می‌کند.

 

به خاطر همین ما ناچاریم بجز شرکت ارتباطات زیرساخت، هزینه شرکت های مخابراتی چند کشور واسطه را نیز پرداخت کنیم و در آخر هم مبلغ هنگفتی را به حساب اقتصاد ورشکسته کشورِ دشمن، یعنی آمریکا واریز کنیم.

 

در نتیجه پرداخت حداقل سه برابر هزینه معمول در ازای دریافت حداکثر یک سومِ کیفیت برای اینترنت کنونی، طبیعی به نظر می‌رسد. از طرفی بجز آمریکا، کشورهای اطراف ما که به عنوان واسطه‌اند نیز می‌توانند یک به کاپ از اطلاعات کاربران ایرانی را نزد خود نگه‌دارند.

 

لذا پایین بودن سرعت اینترنت را نمی‌توان با فیلترینگ مرتبط دانست؛ چرا که به صورت طبیعی با فیلتر شدن یک تارنمای آمریکایی، بخشی از پهنای باند اینترنت بین‌الملل آزاد می‌شود، به ایجاد اشتغال در زمینه فناوری اطلاعات در کشور کمک می‌کند و از خروج بیشترِ ارز و اطلاعات کاربران ایرانی نیز جلوگیری می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: فانوس نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار