کد خبر:۲۹۸۴۸۵

تفسیر یک آیه از زبان وزارت ارشاد عربستان!

سایت وزارت دعوت و ارشاد اسلامی عربستان سعودی که با نام «سایت الاسلام» فعالیت می‌کند با انتشار مطلبی، درستی حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که در تفسیر آیه «اولئک هم خیر البریة» گفته بودند «ای علی منظور تو و شیعیانت هستید» را تکذیب و دروغ قلمداد کرد!

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سایت وزارت دعوت و ارشاد اسلامی عربستان سعودی که با نام «سایت الاسلام» فعالیت می‌کند با انتشار مطلبی درستی حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که در تفسیر آیه «اولئک هم خیر البریة» گفته بودند «ای علی منظور تو و شیعیانت هستید» را تکذیب و دروغ قلمداد کرد!

 

این حدیث از محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی طالب علیه السلام که یکی از دوازده امام مذهب شیعه جعفری از مذاهب اسلامی است و به امام باقر علیه السلام ملقب هستند وارد شده است.

 

سایت در تکذیب حدیث گفت «حدیث در تفسیر طبری است، و آن از مهم‌ترین دایرة المعارف‌های حدیث است که در اختیار محققان و متخصصان می‌باشد، و نویسنده از آن به اسناد یاد کرده است. معمولا مولفان در کتاب‌های حدیث هر چیزی را که به دستشان رسید با ذکر مدارک و مستندات گفته‌اند تا از نقد و بررسی توسط محققین و محصلین جلوگیری شود. مخصوصا تفاسیر دایرة المعارفی، و این علتی است برای صحت علمی و دقتشان به منظور استفاده مفید محققان. به همین دلیل بسیاری از دانشمندان کتاب‌هایی را در حکم دادن درباره احادیث تالیف کردند، پس اسناد میزان درستی حدیث یا اثر را مشخص می‌کند، از جمله شیوه راویان حدیث در قدیم اکتفا به ذکر سند درباره یک خبر (واقعه) برای مشخص شدن درستی راویان و رجال حدیث بیان کننده آن، و لذا نزدشان این جمله معروف بود «هر کس برای تو سند آورد، به تو ثابت کرده است.»

 

این سایت همچنین به طور مستقیم درباره روایت افزود: خصوصا نصی که اشکال در آن وارد کردیم: در تفسیر این کلام خداوند متعال «اولئک هم خیر البریة»، این جمله را به پیامبر نسبت داده‌اند: «ای علی منظور تو و شیعیانت هستید». و این روایت درست نیست زیرا کسی که آن را از پیامبر (ص) روایت کرده ابو جعفر محمد بن علی بن الحسین (ع) بوده که بین ایشان و پیامبر (ص) چند نسل فاصله است و ایشان در سال 115 هـ از دنیا رفته‌اند. پس پیامبر (ص) را ندیدند، پس چگونه از ایشان نقل می‌کنند؟ به همین دلیل روایت درست نیست. در مدارک مربوط به حدیث دلایل دیگری هم وجود دارد که متخصصان علم حدیث آن را در پذیرش و درستی حدیث و حکمبر آنکه صحیح است یا دروغین موثر می‌دانند، اما صحابی جلیل القدر علی (رضی الله تعالی عنه) اعتقاد اهل سنت در آن مثل اعتقادشان در بقیه اصحاب است: درستیشان، رضایتشان، ولایتشان، پیروی از مسیرشان و عدم کاستن از منزلتشان.

 

کار انتشار حدیث منصوب به پیامبر (ص) از سال‌ها در سایت وابسته به وزرات امور اسلامی انجام شد و با واکنش‌های متفاوتی در سایت‌ها و تالارهای گفتگوی اینترنتی و همچنین در شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر روبه رو شد.

 

بعد از آن روی سایت حاشیه‌هایی بر این روایت گذاشته شد «حدیث به دروغ به پیامبر (ص) نسبت داده شده و محمد بن علی (امام باقر (ص)) راوی آن، زمان پیامبر (ص) را درک نکرده است. و در آن الحافظ ابن حجر از قول ابوالجارود زیاد بن المنذر الکوفی گفت: (رافضی) یحیی بن معین را فریب داد (تقریب التذهیب نوشته محمد عوامه). معاویه بن صالح از یحیی بن معین گفت: دروغگو دشمن خداوند است و چیزی نیست مگر حرف بی‌ارزش (تهذیب الکمال فی اسماء الرجال نوشته بشار عواد). و عیسی بن فرقد کسی است که از دروغگویان و ترک شدگان مانند جابر الجعفی روایت می‌کند و شیخ الالبانی آن را حدیثی ضعیف دانست، وحدیثی متناقض به حدیث انس ابن مالک می‌گوید «مردی به پیامبر (ص) گفت یا خیر البریة و پیامبر (ص) گفت آن ابراهیم است». این را ابو داوود و الترمذی با اسناد درست روایت کردند.

 

در پایان لازم به ذکر است، شیعیان این حدیث را منصوب به امام باقر (ع) می‌دانند که سند و دلیل آن درست و صریح است و ایشان آن را از پدرشان امام زین العابدین (ع) نقل کرده‌اند و همین طور پی در پی و سلسله وار از جدشان امام حسین (ع) فرزند علی ابن ابی طالب (ع).

 

منیع: شیعه آنلاین

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
روح اله
-
۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵
وهابيت دچار جنون اعتقادي است نه مسلمان اند واهل علم ومعرفت نه دين دارند نه تعهد معلوم است چنين افرادي جزءتحريف حقايق هنري ندارند
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار