به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، داستان پرسپولیس و واگذاریاش هر روز به نوعی جدید به گوش میرسد، شاید بیتفاوتی وزارت ورزش نیز به این مقوله خودش داستان طول و درازی داشته باشد، شاید هم پای بعضیها برای خریدن سهام این دوباشگاه پرطرفدار در میان باشد که حرکت خصوصیسازی سرخابیها به کندی پیش میرود و باید تمام پروسهها طبق نقشه عمل شود!
حدود یک ماه پیش علی دایی در مصاحبهای که بوی تند انتقاد به وزیر ورزش از آن به مشام میرسید، با صراحت اعلام کرد اگر آقایان اجازه دهند دوستان ما بیایند و سهام باشگاه را خریداری کنند. حالا منظور سرمربی پرسپولیس از واژه «دوستان ما» چه کسانی بوده خدا میداند! از همان وقت بود که پروین نیز بارها اعلام کرد کار دوستان ما و دوستان دایی نیست که بتوانند باشگاه را خریداری کرده و خود دولت باید فکری بکند. این موضوع و بیتفاوتی وزیر ورزش چند شائبه را به وجود آورد که نشان میدهد اطرافیان دولت میخواهند به این وضع سر و سامان دهند و کلاف سردرگم خصوصیسازی را بالاخره باز کنند.
در همین رابطه یک سایت ورزشی (آی اسپورت)در گزارشی جنجالی مینویسد دوستان معاون اول رئیس دولت خریدار جدید پرسپولیس هستند. در متن این گزارش آمده: توقع نداریم معاون اول رئیسجمهور به همین زودی خبر دورخیز دوستانش برای خرید باشگاه پرسپولیس را تایید کند اما اگر مذاکرات این گروه خریداران جدید با وزارت ورزش به نتیجه مثبت برسد، پروین، دایی، هدایتی، رویانیان و بقیه مدعیان باید قید خرید مجموعه سرخ را بزنند. هر روز برای پرسپولیس و سهام نداشتهاش(!) یک مشتری و مدعی تازه پیدا میشود.
روزی نیست که یک شخص یا گروه خاصی با واسطه یا بیواسطه سراغ امیررضا خادم نروند و برای خرید پرسپولیس پیشنهاد ندهند. یکی میگوید یک ساله پرسپولیس را خودکفا میکند، آن یکی وعده ساختن ورزشگاه و درآمدزایی میدهد و دیگری حرف از بینالمللی کردن پرسپولیس میزند... یک طرف علی پروین ایستاده که خود را نماینده رفقای پولدارش مینامد، آن طرفتر علی دایی و رفقایی که ما و شما ندیدهایم خواهان خرید پرسپولیس هستند و رویانیان و هدایتی هم هر کدام به شیوه خود راههای این واگذاری و شرط و شروط وزارت را بررسی میکنند. کاشانی هم که شایعه شده در تلاش برای برقراری پیوند میان شهرداری و پرسپولیس است. تازه چند گروه ناشناس دیگر هم هستند که میخواهند پرسپولیس را بخرند.
یکی از همین گروهها مدعی شده میخواهد مهدی مهدویکیا را به پرسپولیس بازگرداند و در مجموع این پرسپولیس روی کاغذ دهها مشتری دست به نقد دارد اما در واقعیت از بیپولی مینالد. حالا اینکه از این آدمها و گروهها کدام یکی واقعا پول دارد و به اصطلاح بازاریها چپش پر است و کدام یک لاف دارایی میزند و دنبال اهداف تبلیغاتی است، خدا میداند اما این وسط انگار یک گروه جدید به صف مشتریان پرسپولیس اضافه شده که فرق اساسیاش با گروههای دیگر برخورداری از حمایت و گارانتی جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور است.
برابر با شنیدههای ما نماینده این گروه که به یک بانک یا موسسه اقتصادی بزرگ مرتبط است، از طریق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور ملاقاتی با مسؤولان ردهبالای وزارت ورزش داشته و پیشنهادات خود را به صورت مکتوب ارائه کرده است.
اگرچه وزارت ورزش تلاش میکند این مذاکرات رسانهای نشود تا با توجه به دوستی این گروه با معاون اول روحانی، شک و شبههای برای سایر متقاضیان خرید پرسپولیس پیش نیاید اما از یک منبع موثق شنیدیم این گروه که شایعه شده جهانگیری معرفشان به وزارت ورزش و جوانان است، به اندازهای توانایی و قدرت مانور دارند که بعید است سایر خریداران قادر به رقابت با آنها باشند.
به هرحال اگر طی روزهای آینده شنیدید وزارت ورزش و امیررضا خادم برای واگذاری پرسپولیس به یک بانک یا موسسه خصوصی ابراز تمایل کردهاند و شرایط این گروه تازه را برای مالکیت پرسپولیس مناسب دانستند، تعجب نکنید. عقل و منطق هم حکم میکند وزارت ورزش که عضوی از پیکره دولت است، به همکاری با گروهی که معاون اول دولت معرف آن باشد و مستقیم یا غیرمستقیم تاییدش کند، رغبت بیشتری نشان بدهد. طبیعتا همکاری با چنین گزینهای از واگذاری پرسپولیس به مشتریانی که معلوم نیست واقعا پولی برای خرج کردن در پرسپولیس دارند یا میخواهند از پرسپولیس خرج زندگیشان را درآورند، منطقیتر است!
با تمام این تفاسیر نمیتوان به راحتی در این مورد قضاوت کرد و شاید حتی انتشار این گزارش واکنشهایی را دربر داشته باشد و شاید هم وزارتخانهایها سکوت کنند، اگر وزیر در این مورد سکوت کند مشخص میشود این گزارش قبل از رسانهای شدن موضوع حقایقی را منتشر کرده که سرانجام هواداران دو تیم را از بلاتکلیفی نجات میدهد. موضوع خصوصیسازی اگر به شکل واقعی در فوتبال ایران بویژه برای باشگاههای پرطرفداری مانند استقلال و پرسپولیس اتفاق بیفتد خیلی از مشکلات مالی و اقتصادی این دو باشگاه حل خواهد شد و آب پاکی برای همیشه روی دست این فوتبال ریخته میشود. البته باید اضافه کرد با آمدن گروه جدید و تشکیل هیاتمدیره تازه زلزلهای در این دو تیم رخ خواهد داد، این همان مقولهای است که ما چند ماه پیش قبل از استعفای رویانیان به آن اشاره کردیم و نوشتیم که این فشارها روی شانههای مدیرعاملان استقلال و پرسپولیس تنها به این دلیل است که وزارت ورزش و دولت میخواهند مدیران خودشان را بر مسند این دو باشگاه قرار دهند. البته این حق آنهاست ولی اینکه قرار باشد خصوصیسازی نیز براساس حلقه نزدیکان دولت انجام شود مصداق بارز آن ضربالمثل قدیمی «از این جیب به آن جیب است!»
منبع: وطن امروز